I gång

Idag var jag på ett lunchpass på Friskis o Svettis. Step-up. Det var nog c:a 10 år sen jag var på ett brädpass. Har provat på lite någon gång men inget riktigt.
Och det var kul! Och det var svettigt! Kommer garanterat att gå fler gånger bara jag kommer ifrån jobbet. Det försvinner ju ändå en timme extra. Måste ju ta mig till och från lokalen, dusch och äta lunch också. Br i alla fall att tjifen uppmuntrar till motion och rörelse. Ingen som tittar snett om man pyser iväg för att träna.

Och ikväll har jag försökt köra igenom hela gympapasset som jag ska hålla i i Bettna på tisdagar. Kan ju inte säga att det sitter och det blir nog en del ändringar under tiden men som tur är så har jag så tacksamma medgympare där, så vi arbetar säkert fram nåt bra med tiden. Skulle det visa sig att det inte alls funkar så får vi väl ta förra programmet. Det var uppskattat.

Så nu känns det som om jag är igång. Finns bara tiden så ska jag också försöka gå till gymmet en gång i veckan. Känner att jag behöver styrkan, gjorde lite ont i högra knät när jag skulle upp på brädan.

Och så är det min högra fot som inte vill vara med riktigt. Vet inte riktigt vad det är men det känns inte helt bra. Helst vill jag bara förtränga det men det går inte rikitigt. Ska leta fram lite Naproxen nu och knapra i mig så får vi hoppas att den blir bättre. Funderar också starkt på att prova ut skoinlägg. Någon som vet vart man vänder sig? Måste man ha remiss från Vårdcentralen först. Tycker det dår med VC är så krångligt eftersom jag egentligen hör till Flen men där är jag ju aldrig. Ska jag skriva över mig till nån VC i Nyköping? Nån gång har jag fått gå till den som är i samma byggnad som jag jobbar men vill helst inte gå dit av div orsaker.

Nu ska jag bränna skivan med musik till morgondagen. Håll tummarna att det går bra!


Upptaget
Hallå där...
...det där är min datorväska!

Men tydligen är den väldigt skön för Siri har tillbringat större delen av dagen där.
Nytt användningsområde - ny kundkrets!


Saknar


Bild: imitjdesajn.blogg.se

Oh Gud vad jag saknar dig Bella!
Har inte hört mycket från dig den sista veckan och på hönsmammors sätt så undrar jag naturligtvis hur du har det. Har ringt dig ett par gånger men kännt det som jag mest stör. Samtidigt tar jag det som ett tecken på att allt är bra och du helt enkelt inte har tid med mig. Men tänk, tänk om det är så att du mår dåligt och inte vill oroa din mor med det. Tänk. Och så går jag här i tron om att du mår bra och så är gör du inte det.

Jag vet ju innerst inne att du är vuxen nu. Kanske inte vill dela allt med mamma utan visa att du klarar dig själv men ändå är det så svårt. Svårt att släppa taget. Svårt att inte oroa sig. Vill ju bara att du ska ha det bra. Och samtidigt är ju livet så att det inte alltid är bra. Man måste ju lära sig att leva när det känns mindre bra också. Lära sig att hantera alla känslorna. Få må dåligt ibland.Just nu känner jag mig inte riktigt kul själv. Fruktansvärt stressad. Har massor av jobb just nu och allt ska vara klart dom närmaste dagarna. Har försökt jobba en del hemma nu i helgen men det går väl så där. Tog en paus för att lugna ner mig men blev bara mer stressad. Kanske skulle baka några kakor. Nästa helg ska vi ha kaffekalas så det behövs. Det blir inte så mycket tid över i veckan heller för det. På tisdag kör vi igång med jympan. (Oj, hoppas programmet jag satt ihop funkar för jag har inte hunnit köra igenom det ordentilgt. Vet inte ens om jag orkar det. Det kanske är för jobbigt.) På torsdag börjar väl "gummröran" och nån kväll måste vi väl handla efter jobbet. Och så har jag inte klippt gräset nu i helgen och nästa helg kommer det att vara alldeles för långt. Och eftersom Stefans klippare pajat helt så känns det som om det är jag som borde göra det. Den gamla hederliga Klippon är lite för låg för honom. Kanske borde jag klippa det på eftermiddan.

Är nog bäst att jobba lite till i alla fall.

Ha en lugn och skön söndag!
Blommor, små söta blommor...

Idag när vi var på CoopExtra och handlade så hittade jag fina rosor. Undrade om inte Stefan ville köpa lite rosor till mig men han tyckte det blev fel när jag var med (och dessutom frågade om det). Han fick i alla fall välja och tänk, han valde just den buketten jag höll i.

Och visst var de fina?!Det är inte så ofta vi handlar på CoopExtra men vi tycker det är en rätt kul affär (fast kallt där, man måste ha tröja på) och nästan alltid har vi med nåt som vi inte skulle haft. Oftast någon godsak som idag, 3 paket glass som verkade smarrig. Men en gång kom vi hem med en grilltunna. Och den gillar vi skarpt. Faktum är att vi aldrig varit fler än att vi klarat oss med ena halvan. Men det finns plats när vi ska ha grillpartaj!

1 paket kaffe = 1/2 kilo = 450 g

Så länge jag kan minnas så har ett paket kaffe varit det samma som 1/2 kg kaffe. OK, när jag var liten så var det i plåtburkar och det fanns helkilo, halvkilo och kvartskilo men det var ju på stenåldern. Men nu har ett halvkilo plötsligt blivit 450 g.


Godaste kaffet nu bojkottat p g a bedrägeri!

Det är Gevalia som har plockat bort 50 g (10%) ur sina paket. Någon sänkning av priset med 10% har jag inte märkt. Och egentligen borde väl priset bli ännu lägre för dom tjänar säkert in på förpackningar, transporter och lagerutrymme också. Säger bara en sak FY SKÄMS!  

Nu bojkottar vi allt kaffe av det märket och letar efter en värdig ersättare. Det gör inte så mycket om priset är något högre på ersättnigsprodukten. Bara kaffet smakar bra och dom inte håller på¨med några fulfasoner. Just nu har vi haft ICA:s Columbia. Helt ok men inte så gott som det vi brukade ha. Har köpt ett par olika Löfbergs nu som vi ska testa av. Någon som har tips på något gott kaffe?


Jogga jorden runt

Det går inte så där väldigt bra med den här kategorin men den här veckan har firman deltagit i "Jogga jorden runt" Det har inneburit att jag och mina kollegor gått 5 km i rask takt varje lunch. Ganska brahar det känts och det har varit fullt tillräckligt för mig. Det värsta är att aptiten ökat istället och jag har haft svårt för att säga "Nej tack!"

Om drygt en vecka kör gympa och "Gummröran" igång så då för vi sätta fart på döfläsket!


Pubkväll

Idag är det en nästan vanlig lördag. Stefan dammsuger, jag har förberett maten och tagit hand om en del tvätt. Om det torkar upp i gräset efter nattens 35 mm regn så får jag nog klippa gräset också

Jag ska hjälpa Bella att få ihop sina grejor (hon har lite svårt för att organisera packning) för imorgon åker hon iväg till skolan och internatet igen. Jag är väldigt glad att hon bestämt sig för att fortsätta med skolan. Hoppas det ska gå bra för henne.

Sen ikväll ska vi iväg på pub-kväll i Björkviks folkets park. Vi har fått biljetter av mamma (som hon vunnit) annars hade det väl aldrig blivit av. Vi sitter ju mest hemma i soffan och pyser framför TV:n. Det ska i alla fall bli kul. Jag har tänkt att jag ska försöka få dansa en del också. Men Stefan är ju inte så dansant så jag får väl bju upp nån annan.

Det är John D som ska spela varvat med 3CB. De sistnämnda har jag ingen aning om vilka de är men John D har jag hört för några år sen och han var jättebra. Irländs musik på sin fiol.


John D med sin fiol (bild från Katrineholms- Kuriren)

Bella har lovat att vara chafför och skjutsa oss dit och hem så att vi kan ta oss lite spirituosa både innan och där.

Vinst

Idag hämtade jag ut min vinst som jag vann hos micromiss. Kristall parfym från Make up Store. Den var verkligen lyxig. Känns nästam som om det var för fint åt mig. Ett KORT tag tänkte jag att jag kan ge bort den i present men ganska snabbt insåg jag att det faktiskt var jag som vunnit den och då ska jag också ha den.

Så fint förpackadLyxigt!


Hemma för ett tag

Idag kommer Bella (och Sara) hem igen. Nu är det nästan 2 veckor sen hon åkte iväg. Trodde de skulle vara här när vi kom från jobbet men de hade stannat hos en kompis på vägen.
Och snart försvinner hon igen. Nu ska hon packa ihop sina prylar för på söndag åker vi iväg och lämnar henne kvar på internatet. Då blir det riktigt tomt här hemma igen.En av Håkans fina bilder på Bella

Österrike del 8 - Rofanspitze bildregn

Här kommer bildregn från vår vandring till Rofanspitze. Bilderna får tala för sig själva.
Tycker du det är smått? Klicka på bilden så blir den större!


Österrike del 8 - Rofanspitze

Idag åkte vi till Aschensee (mitt önskemål). Vi tog bergbanan upp och sen började vi gå. Det var så otroligt vackert hela vägen. Vädret kom och gick, dvs molnen kom och gick. Ena stunden var det klart för att nästa vara molnigt.


Det kom också lite regn och var det snö eller underkylt regn. Uppe på toppen Rofenspitze var det ingen värme direkt och det blåste kallt. Jag saknade mina vantar. Vi hittade en plats i lä och där satt vi omkring 1 timme och njöt. Solen värmde på ordentligt ett tag. Vi fick sällskap av en fågel som tiggde bröd men limpa var ingen höjdare, kakbitar däremot fångade den glatt när vi kastade till honom/henne.

Vägen tillbaka gick en lite annan runda och det var en bedårande utsikt. Så j-la fint. Bitvis var det en rätt smal kam vi gick på, och jag med min svindel. Det var en ganska tuff vandring för oss, totalt 5 timmar. Men så skön. Har stretchat mina ben men gissar att dom känns rätt stumma imorgon.

Det blev rätt många bilder härifrån. Det var ju bara så bedårande vackert. Bildregn kommer i separat inlägg


Just ja, vi såg också några murmeldjur. Rätt söta varelser.


Till middag blev det nån soppa, Spagetti o köttförssås till Stefan och typ nåt pepparrotskött för mig med spenat till. Som efterrätt var det fruktbuffé.


På kvällen var hela stora blåsorkestern här och tutilutade. Jag gick ner och tittade en stund medans Stefan satte sig vid datorn. Upptäckte också att det finns en dator i foajen som man kan använda. Lämnade några avtryck där innan jag återvände till Stefan.


Kommer nog att sova gott i natt och hoppas jag kommer ur sängen imorgon.


OJ

Kollade min besöksstatistik. Jag brukar ha mellan 5-10 besökare dom dagar jag uppdaterat bloggen. Idag har jag inte haft något inlägg men ändå över 60 besökare. Antar att det var för att min blogg fanns med bland de vinnande som jag nämnde i tidigare inlägg. Är det så man ska få besökare? Genom att vinna tävlingar? Men det är inte någon som lämnat en kommentar. Hade ju varit roligt med ett grattis annars.

VunnitJag var med och tävlade hos micromiss och ikväll fick jag veta att jag var en av 10 vinnare.
Jag är verkligen JÄTTEGLAD. Jag har bara varit med i en tävling tidigare och trodde väl inte så mycket på vinst nu eftersom det var massor som var med och tävlade.

Jag som kände mig lite småputt alldeles nyss. Nu är jag GLAD!

Österrike del 7 - Kinderägg

Efter frukosten åker vi iväg för ett Kinderägg, 3 mål i samma resa. Det är Stefan som letat fram dessa 3 saker. Först ut är kyrkan vid Maria Kirchental. Det är väl så där, störst upplevelse är nog serpentinvägen dit upp. Stefan kör med den äran och så har vi lite tur och möter varken bil eller buss.


Kyrkan


Aj, aj aj!


Många fina ljus fanns det


Stefan har ju pratat om att köpa sig en tyrolerhatt. Det blir den här turistvarianten.
Visst är han söt min lilla gubbe!?

Nu bär det vidare mot Lamprechtshöhle. Jag har inte så stor uppfattning om vad det ska vara men det är jättehäftigt. Man för gå in i en grotta (ja egentligen är det bara en lite del av grottan eftersom den är över 50 mil lång. Det är helt fantastiskt hur vattnet letat sig fram genom och urholkat grottan. Massa trappor och ganska lågt i tak på vissa ställen. En fantastisk upplevelse som är svår att fånga på bild. Svårt med ljus och blixt som slår tillbaka i den fuktiga luften.


Den lilla biten till vänster som är grönmarkerad gick vi.


Det gällde att huka sig


Kristallklart kallt vatten


Många trappor

Sista målet för dagen är Seisennbergklamm. Även här har vattnet letat sig väg genom bergen men det är ingen grotta utan öppet upp mot himlen även om det är smala passager på vissa ställen. Facinerande med allt vatten som strömmar och forsar. Det ser helt klart ut och man känner i luften hur kallt det är.


Famtastiska vindlingar mellan bergväggarna.
Jag som är tekniker kan ju inte låta bli och undra hur dom byggt gångvägarnaMan kan se hur kallt vattnet är


Långt där uppe skiner solen


Full fart på vattnet


Ser ni ansiktet?


Porlande vatten


Fantastisk natur


Trollskt


Efter att ha gått runt så äter vi varsin ostburgare med en pommes till. Medan vi sitter där så börjar det regna. Vi har ju faktiskt haft riktigt bra väder hela dagen innan. Vägen hem blir över Zell am See och Kitzbühl, städer som man ju hört men aldrig trott man skulle hamna i. En del av vägen slingrar sig uppåt på serpentinvägar och utsikten är hänförande. Nu regnar det inte heller. Men det ska ändra sig innan vi är hemma så hinner det komma ner åtskilligt med regn.

Vacker utsikt utmed vägen


Just det, på vägen blir vi vittne till en bilbrand. Eller vi ser inte precis allt men det blir stopp i trafiken och en bit framför oss står en bil som det ryker ordentligt ur. Någon står och kastar ur grejer ur bagaget. Nån annan kommer springandes med en brandsläckare och det dröjer en rätt lång stund innan vi kan köra vidare. Som tur är så blir det ingen explosion. Polis o ambulans kommer (men jag tror inte det blev någon personskada) och när polisen dirigerat oss förbi platsen så möter vi två brandbilar. Dom kom lite för sent tror jag.


Till middag blir det lite buffé till förrätt, en köttgryta med ris till huvudrätt och chokladpudding till efterrätt.


Efter middagen bastar vi. Det är riktigt varmt i bastun men himla skönt. Efter bastun lånar vi en massagebänk som finns i anslutning och ger varandra lite massage. Skulle vara kul (och skönt) att kunna massera på "riktigt".


Tungt

Idag var jag äntligen tillbaka på gymmet. Men det var fasligt vad tunga vikterna hade blivit under sommaren.


Jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar

Nu är det ÄNTLIGEN dags för tävling! =D

Tävlar nu ut 10 st Kristallparfymer från Make Up Strore! =D
Kristall är en eau de parfume och en av mina favoritdofter då den känns väldigt lyxig och sensuell!
Doften kostar 395kr ord.pris i butik, och kommer i en box med en doftboll för känsliga som vill kunna "ta av sig" parfymen.


Tävlingsregler:
- För att tävla måste du ha en blogg/bilddagbok som jag kan se.
- Skriv till mig ATT du är med och tävlar, varför just DU ska vinna, och varför DU är/skulle vilja bli trogen kund hos Make Up store!, skriv även en direktlänk till tävlingsinlägget så jag kan kika in på er blogg!
- Kopiera detta inlägg+bild, klistra in i din blogg/bilddagbok och skriv att du är med och tävlar om denna underbara doft hos mig!Doftnoter:
Toppnoter: Bergamott, mandarin, fruktkocktail
Hjärtnoter: Jasmine, persika, sandalblomma
Basnoter: Patchouli, vanilj, sandalträ, Mysk, AmberTävlingen pågår till fredagen den 14 Augusti!
Lycka till!
Kom ihåg att det är hela 10 stycken vinnare!

Porrskådis

Hela morgonen har man på RIX Morronzoo pratat om vilket namn man skulle ha om man var en porrskådis. Man ska ta namnet på sitt första husdjur tillsammans med sin mors efternamn som ogift. Det har blivit en del spännande namn.

För min del så hette mitt första husdjur Ida. Det var en ilsken vit hamster. Min mamma hette Johansson som ogift. Och hur spännande blir det?

IDA JOHANSSON!!

Vilken porrskådis heter så?  Nä, Får jag inte heta Candy Wood eller nåt i den stilen så får det nog vara.

Nej tack!

Om någon händelsevis skulle undra hur det går med den här kategorin så kan jag väl bara säga att det inte händer mycket alls. Jag tränar på att säga "nej tack!" och det går rätt bra men annars blir det inte mycket till motion utöver det vardagliga och den dagliga lunchprommenaden. Äter gör jag utan att tänka så mycket på vad. Har inte riktigt ork att engagera mig just nu men det går ändå åt rätt håll på vågen även om det är lite krokigt och långsamt.

Lille katt


Vad tiitar du på Siri?


AHA! En vårtbitare

Trädgårdskalas

Igår var det dags att fira  Bella med släkt och några vänner inbjudna. Räcker väl  med bilder och bildtext.


Vi hade dukat i skuggan där vi åt lunch, tänkte det skulle bli för varmt i solen.


Men fick flytta ut borden i solen till kaffet eftersom det blåste lite kallt.


Paketöppning


FIIINAAA BLOOMMOOOR!På väg...

mot stranden.

Lugnt

Idag ska det bli kalas i trädgården för Bella som fyllt. Det mesta i ätaväg gjordes i ordning igår kväll så jag känner mig rätt lugn. Lite är det ändå kvar och det är nu man vill ha ett STÖRRE kylskåp. Jag lyckades trycka in en jättebunke mad pastasallad igår men nu ska jag ordna grönsallad och tårtor och de det måste ju också in där, kan ju inte stå framme i värmen. Jag får börja med att hämta in kylväskor så att jag kan stoppa ner drickat i dem.Det är ett strålande väder och vi slipper sätta upp tältet. Får se till att det blir lite skugga på bordet så det inte blir för hett. Ser fram emot att få träffa våra gäster. Återkommer ikväll eller imorgon med lite bilder om jag hinner och internet fungerar någorlunda.

Carro 21


GRATTIS!

Idag fyller Carro 21 år.
Stort GRATTIS till henne.
Vi ska åka dit och uppvakta efter jobbet.
Då ska jag försöka få till några bättre bilder på henne.

Kommer du ihåg......att din dotter fyllde år igår?

MissLyckad

Känner mig bara misslyckad. Här försöker man fixa o dona och så får man bara skit. Jag som vill ha (i alla fall lite)uppskattning.

Tror jag ska gå i strejk.

Fin dag

Bellas födelsedagsutflyktBilen klar för avfärd


Vi väntar på färjan vid Kvarsebo


Framme i Söderköping kollar vi in kaninerna som tar sig över kanalen


Många båtara och många GRATTIS-SMS var det


Stora menyer på det här stället!


Bellas Dumlekola


Min Gondoljär


Bella med sin glass


Vi lekte turister bland gränderna


Träffade på en större kopia av Molly


Vidare till Mem. Kul namn tyckte Bella


Där åt vi våra baguetter...


...och tittade på...


...när dom slussade

Efter det åkte vi till Maxi i Norrköping och Bella shoppade lite.

Tack Bella för en jättefin dag.

Tack Janne får lånet av bilen.

Avslöjat

JAg har ju hållit hemligt för Bella vad vi ska göra idag och vad händer!? När Stefan ska åka iväg till jobbet säger han till Bella: -Ha det så bra idag, hälsa Söderköping. Så bra gick det med den överrasknigen. Nästa gång jag hittar på nåt ska jag inte säga nåt til någon eftersom dom i alla fall inte kan knipa näbb.

Överraskning

Nu ska vi snart sjunga för Izabella och lämna över paket. Sen kommer hon och jag att ta det lite lugnt på morgonen (jag har tagit semester idag). Fram på förmiddagen ska jag ta med henne på en resa till hemligt mål. Inget stort men ändå en liten övverraskning. Det ser ut att bli fint väder vilket är bra för vi kommer att åka cab. Jag har lånat firmans bil. Återkommer med bilder från dagen.

19 år

För ganska exakt 19 år sen anlände jag in till BB den här tiden. Resultatet blev ju ganska bra eller vad tycker ni?Vill du se fler bilder av samma fotograf titta här eller här

Stockholm Pride

Igår var det dags för den årliga begivenheten. Vi skjutsade upp våra små flator till en kompis innan vi parkerade vid Zinkens för att prommenera på Söders höjder mot staden.


Utsikt från Söder + Stefan

Vi hann äta lite innan det var dags för paraden. Nedan kommer ett bildregn.

Efteråt strosade vi runt på stan innan vi gick på bio och såg "Sommaren med Göran". Rolig film - se den! Var största biografen men drygt 500 platser och nästan fullt. Mäktigt.


Stefan vilar sin trötta rygg på en bänk vid Stureplan

Så åt vi. Gav en kinaresturang chansen igen, var inte så nöjd förra gången vi åt där men kan säga att det blir inte fler gånger där. Det var OK men inte mer.Vår lilla flata hade sminkat sig fint i Pridefärger

Bilder från paraden!


RFSL


Jonas och Mark


Mona med mitella, rygga och bodygaurds


Glad transa


Framifrån...


... och bakifrån


Här borde jag ha varit men valde STOLT att titta på istället


Paadens snyggaste par!?


Undrar om mannen i blått är läderbög?


Lääderböögar


Liten blir stor

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus