25:e

                             

                                   Gjorde ett nytt försök med kakbilden och idag gick det bättre!

Skulle ju ha gjort mer kakor idag men var för trött.
Efter jobbet åkte vi och handlade. Jag kom på att det var längesen vi åt på Max och tyckte att det kunde vi väl göra innan vi handlade. Det är ju iaf den 25 och just den dan känns det som min plånbok är lite tjockare. S var inte sen att haka på. Men efteråt ångrade jag mig för jag blev proppmätt.

Men vi slapp ju fixa nåt att äta när vi kom hem, istället tog jag en filt och la mig i soffan. Dröjde inte lång stund innan jag sov. Nu har vi betalat våra räkningar och känner oss inte riktigt lika penningstinna längre. Egentligen är det läggdags för länge sedan för mig men jag sitter och väntar på att buda på tradera. Bella ringde igår och ville jag skulle bevaka en auktion som går ut 23.28 eftersom hon själv skulle på krogen. 23.28!! Ingen bra tid för min del men vad gör man inte för sin älskade dotter. Eller är jag bara en tokig Curlingmorsa. Men nu är det inte så lång tid kvar så det ska nog fixa sig. Blir väl värre imorgon när klockan ringer vid 5.

Suss gott!

Effektiv

Närj ag kom hem från jobbet blev det soppa och smörgås. Sen satte jag igång och bakade. Det blev  inte dom vanliga kakorna utan Hallongrottor och Chokladsnitt. Tänkte att jag måste variera mig lite, det är ju alltid samma kakor när släkten kommer. Fast dom jag brukar göra är godare i min smak. Vilka det är? Ja det kanske jag avslöjar nästa gång det är kalasdags. Ska försöka hinna med någon liten kaka till och sen tårta men den fixar jag på fredag kväll. Kanske kan få hjälp av Bella då.

Här hade jag tänkt lägga upp en bild på kakorna men datorn segar som tusan!!Sen var det jympadags. Jag fuskade ju förra veckan då jag var helt förstörd efter skidåkningen, så idag fick jag ta i lite extra mycket. Svettigt blev det. Just nu känner jag mig faktiskt rätt vältränad synd bara att det inte syns under allt fett. Försöker ju bli av med det, periodvis mer men oftast mindre så det går inte så fort. Men det går iaf åt rätt håll om man ser på lång sikt.

Nu är det hög tid att göra sig klar för sängen. Borsta, pilla och florsköja tänderna. Samtidgt som jag kör min balansövning och strech av vader.

Natti natti!


Bitterfitta

När jag började med den här bloggen tänkte jag att den inte skulle bli en plats för min bitterhet, mina bekymmer etc utan en blogg som man kunde bli lite glad av. Nu känns det väl inte precis så men jag vill fortfarande inte kräkas ut massa problem här. Sånt finns det tillräckligt av ändå.

Idag känner jag mig ganske trött och missförstådd och har inget särkilt uppåt att komma med. Kände redan i helgen att det är en del som behöver göras på kvällarna den här veckan och så precis när jag gick från jobbet fick jag höra att det är ett jobb som måste vara klart på fredag och den kan nog behövas en del övertid. Det är väl bara att pressa in det. Jag har ju istället förmånen att kunna ta ledigt när jag behöver det och jag ligger ju faktiskt på minus.

Det är väl det som är det positiva - När andra blir varslade och uppsagda så har vi massor av jobb och kommer kanske att anställa någon mer. Känns ju rätt tryggt ändå.


                                       
Dom blev riktigt goda
Ikväll har jag i alla fall bakat bullar.  Det var dagens projekt. Nu väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar så att jag kan hänga upp det och sen krypa i säng. Tänkte väl tidigare att jag skulle hinna fixa till en ritning också men var nog en tidsoptimist. Tar det imorgon istället.

Sov gott!

Bilder

Tycker det är lite tråkigt för jag inte har nån kamera. Mina mobil tar inte så bra bilder så det är inget kul. Har ju pratat med Bella om att eftersom hon får låna bilen så borde vi kunna få låna hennes gamla kamera. Hon gick väl med på det men vet inte var kameran är. Jag har letat här men hittar den inte. Tror att den ligger i hennes rum i Sala.

Men idag letade jag fram min gamla digitalkamera. Den har varit undanlagd för jag tycker inte den är så bra men får väl duga så länge. Så nu kanske det blir lite bilder ändå.

Stefan och jag samlade ihop oss och fyllde upp vedlåren så nu klarar vi oss hela veckan.

När vi väl kom igång så var det riktigt skönt. Ute snöade det och det var världens kramsnö. Vi fick för oss att göra en snögubbe. Vi ställde honom nära vägen och bilarna verkar sakta in en del. Här är resultatet
Och så en bild på min älskling i bästa vedkörarmundering.


Slappardag

Igår var det FEST!
Syster med man kom hit på eftermiddan. Då gick vi ner till sjön. Åkte lite skridskor men jag tyckte det var lite för många sprickor som gömde sig under sjön. HAde lite förning med oss så det var rättmysigt ändå. Började med glögg (rester från adventstiden) sen blev det varmkorv med bröd, choklad, kaffe med whiskey och syltmunk. Inte dumt alls!
Åkte lite till men jag fastnade i en spricka och i min iver att INTE ramla fick jag en sträckning bak i arselet!

Väl inne igen smakade vi vinet/ölen och Stefan kom hem och fick vara med. En massa prat som alltid när dom är här.
Kjelle verkar ha volymen kopplad till alkoholkonsumtionen, Ju mer alkohol - desto högre röst. Jag fick en blomma och ett paket också (fyller ju år snart). Det var en fliékniv som jag önskat mig. Nu kan vi börja äta lax.

Lax var just vad vi åt till middag, med ett täcke av creme fraiche blandat med sambal och så korianderkryddat mos runt om innan alltihop åkte in i ugnen. Det var väldigt enkelt och mycket gott. Innan hade vi fått en liten räksandwich och efteråt en pannacotta.

Sen blev det ALFAPET, syster vann och själv blev det tredjeplats. Gjorde en paus för kaffe och tårta.Det var  ju trots allt min födelsedag vi firade.

IDAG var vi rätt tidigt uppe, fixade frukost och avnjöt den framför TV:n, skidskytte igen. Det gick ju riktigt bra för Helena idag igen men herrarna är ju mer eller mindre kastraof. Inget kul att titta när det går så dåligt.

Nu har syster gett sig iväg och Stefan och jag är rätt slöa. Slumrade lite till dom vanliga skidorna. Nu ska vi väl försöka få in lite ved och lite gjort men det blir nog inte så mycket.

lördag fm

Oj vad fort förmiddan gick. Ville ju ha LITE sovmorgon nu när det var helg. Men 8.20 var det dags att gå upp för att hinna med pannorna (ved- och kaffe-) innan det var dags för skidskytte. Killarna var ju inte så mycket att hurra för men tjejerna skötte sig ju riktigt bra. Synd att Anne- Maria började med 5 bom annars hade det ju kunnat bli riktigt spännande.

Mellan skjutningarna har Stefan och jag farit runt och städat undan lite för snart kommer min syster o svåger. Jag var även tvungen att fixa till efterrätten eftersom jag glömde det igår kväll och den ska stå kallt några timmar innan den förtärs. Men nu är det mesta under kontroll. Stefan har försvunnit in till Nyköping för att gratta sin brorsson som blir 6. Jag har städat och dammsugit det sista. Nu ska jag in i duschen för att frächa upp mig och så stryka några dukar innan dom kommmer.

Dom skulle ha varm choklad och varm korv med sig sen går vi ner mot sjön. Tyvärr har det mulnat på men det kan vara skönt ändå. Vet inte vad termometern visar på nu men i morse var det -10. Och jag som hört att det skulle bli varmare till helgen. Kanske bäst att passa på med skridskorna idag igen. Blir det snö eller mildväder så är det inte lika kul.

Bäst att sätta fart nu.

Bye bye

Tidsbrist

Igår gick det i ett så datorn var aldrig ens på. Hem från jobbet fixa liet och så iväg på styrketräning. Först tänkte jag hoppa den eftersom jag fortfarande har ont i höger vad efter skidåkningen men tänkte att det finns ju andra muskler som kan behöva tränas. Det var väl tur att jag åkte iväg. Det var många som inet dök upp p g a skola, jobb, sjukdom latmask etc. OCh det gick väldigt bra, gjorde alla övningar och kände mig stark och duktig efteråt.

Sen, efter dusch och bastu blev det hem till antikrundan och lite att äta. Efter det lite planering av matinköp, får ju gäster i helgen, och sen sängen.

Idag har det gått väldigt fort på jobbet, kändes som det var rast hela tiden. Ibland kan jag känna mig ofokuserad och det kan bli lite drygt men iinte idag. Och så när jag skulle gå var det fortfarande ljust så jag höll på att missa tiden, skulle ju hämta upp S, innan vi åkte och handlade.

Ikväll blev det naturligtvis På spåret och mina favoriter tog hem det hela. Nästa fredag blir det Så ska det låta men då brulkar jag få titta själv eftersom ingen annan i familjen är särskilt roade av det programmet men jag sjunger gladeligen med, hellre än bra.

Nä nu ska jag läsa lite i Vickes bok som hon tävlar med i bok-SM, innan jag somnar. Har inte mycket kvar av den första delen som finns upplagd på nätet. Men den är jättebra och jag längtar efter resten. Om jag bara kunde skulle jag lägga upp en fin länk här men eftersom jag är så obegåvad så skriver jag bara in adressen .

http://www.kapitel1.se:80/victoria-everbrand/inga-stjarnor--inga-himlar-

Läs och rösta vet jag!

Natti natti!

KRAAAM!

Dagen idag började tidigt. JAg gick upp före 5 för att vara på jobbet klockan 6. Men så slutade jag istället vid 2 för då skulle vi hämta Bella och Sara i Flen. Dom kom hem på en snabbvisit för att hämta bilen. Det var jättelängesen vi sågs och det blev några sköna kramar innan dom åkte igen. Ingen har så sköna kramar som Bella. Kanske för det är jag som lärt upp henne. :D

Vi hann äta Tacos innan dom åkte. Det var Bellas beställning, hon verkligen älskar Tacos och vi andra tackade ju inte nej vi heller.

Sen fick jag jobba lite hemma för att göra klart det jag inte hann på dan. Det var tvunget att vara klart ikväll. Men nu har jag just mailat iväg det. Hoppas det blev rätt, jag var lite osäker hur jag skulle göra med ritningarna.


Kontrollbesiktning

Igår var jag för första gången i mitt liv hos kiropraktorn. Inte för att jag har några problem men tjifen bjöd oss anställda på en genomgång i förebyggande syfte. Visste ju inte vad det skulle handla om men fick svara på en del frågor om mig själv och ev tidigare skador och sjukdomar. Så blev det koll av puls, blodtryck och lungor. Emelie som hon heter, kiropraktorn, tyckte mitt hjärta slog väldigt lugnt och fint och jämförde mig med Gunde. *Undrade om jag tränade mer än vad jag berättat innan. Det var ju kul för en gammal överviktig tant att få höra. Nu känner jag mig sporrad att fortsätta träna. Sen kände och klämde hon en del på kroppen, fick göra lite balansprov och så testade hon reflexer och lite annat. Det var väl inga större tokigheter men fick ett par tips på balnsövning och stretching för att förebygga lite problem och så tips på hur man får i sig Omega 3 utan kosttillskott, så nu blir det mycket makrill på mackorna, en sillbit till helgfrukosten och så lax. Mums det är ju jättegott alltihop.

RommeGör väl ett nytt försök.

I måndags hade E och jag en sportdag (en del har ju en hel vecka men för mig fick det räcka med en dag). Åkte med bussen kl 6 på morgonen, alltså ingen sovmorgon fastän man var ledig från jobbet. Efter drygt 3 timmar var vi framme i Romme. Där gick det väldigt smidigt och det dröjde inet länge förrän vi var ute i backarna. Hur var det nu, var ju trots allt 8 år sedan jag hade förlängda fötter senast. Men det är väl lite som att cykla, har man en gång lärt sig det så går det om än lite vingligt. Jo, jag är en riktig fegåkare, hellre lugnt, säkert och meditativt än adrennalinkick. Men vi tog oss ner för backar i alla kulörer även om det bara blev en gång i den svarta.STOLSLIFT
Hade mina funderingar innan eftersom jag aldrig låtit skidorna lämna backen tidigare, åtminstone inte när dom siter fast på fötterna. Fannsju en introduktionsfilm på nätet om hur man skulle komma i den. Nu var det dock inte det som oroade mig utan hur man kommer UR den. Och inte hade dom gjort nån film om det. Nu var det ju inte alls nåt svårt så det gick riktigt bra. Det värsta var väl att man var VÄLDIGT högt över marken. Och så när medresenärerna tyckte att man skulle ta upp bågen i GOD tid och så stannar lift he.....t och stolen börjar gunga. Gissa om det var någon som lutade sig väldigt mycket bakåt då.

Efter en hel dag i backen var jag rätt trött i både kropp och knopp. Sov gott både i bussen och sängen sen. Och min stackars kropp. Trots stretching så har benen varit väldigt stumma men nu börjar det ge sig och jag börjar redan längta till nästa vinter. Då får det bli en dag igen. Under året kommer jag att köra EXTRA mycket benträning. Ska lägga in mer sånt i gympaprogrammet till hösten.

Boorta

Vad hände egentligen. Hade skriv ett långt fint inlägg om besöket i Romme igår och besöket hos kiropraktorn idag. Ville förhandsgranska det för att se att allt såg bra ut och så när jag skulle gå tillbaka och rätta till lite så var alltihop borta. Just nu har jag ingen lusta att göra om allt. Får se om jag återkommer senare i ämnet.


Helena Jonsson

                                       


Säger bara det - Helena Jonsson, vilken tjej!!! Tänk att hon tog guldmedalj. Hon var verkligen värd det. Jag hade inte så stora förväntningar när jag satte mig med frukosten framför TV:n imorse men hon fixade det. Säger GRATTIS! till henne. Jag blev nästan tårögd av glädje för hennes skull.

Snart är det herrarnas tur men där har jag inga stora förväntningar. Vet inte ens om jag kommer att titta. Behöver jobba eftersom jag ska vara ledig imorgon. Fast det är ju jaktstart och då går det rätt fort. Får se hur det blir. Bäst att komma igång med jobbet nu så det blir nåt gjort.

Alla hjärtans dag

                                 

Idag har vi haft en kärleksfull dag. Varit lite vänligare mot varandra än vad vi kanske brukar. Jag gjorde alla hjärtans dagbakelser.  Tycker själv dom blev rätt fina.

Och så gav vi varandra kärleksfulla presenter. Dom var goda.

                                     


Har också hunnit med att övningsköra med EP och en promenad i solen på sjön. Bäst att passa på att gå där när det går. Alla är ju inte Jesus och kan gå på vattnet året runt.

Och så var det ju melodifestivalen. Varför låter alla låtar så intetsägande. Vet att det är en del som vinner när man hört dom några gånger men... Nåja, tyckte nog att Systrarna och Måns låtar svängde mest och tror nog att det var dessa som skulle gått vidare direkt om dom kommit i varsin duell och inte behövt tävla med varandra. Men så gillade jag ju Jennifers låt men den kom ju sist. Är det min smak det är fel på? Eller är det så att smaken är som baken - delad.

Hur får man folk att läsa ens blogg? Berättar man för vänner och bekanta att man har en blogg? Eller skriver man in adressen på visitkortet? Undrar vad chefen skulle tycka om det. Eller är man helt enkelt glad att ingen läser tramset man skriver? Eller läser folk fast man inte har nån aning? Har ju sett att en del har räknare på antalet besökare men jag har ingen aning om hur man får till en sån. Och tänk om den visar 0 hela tiden. I så fall fåt man väl själv gå in 48 gånger om dagen så det inte ser så dystert ut.

Nu ska jag borsta dom tänder jag missade igår. Det gäller att vara rättvis och inte glömma bort någon. Då kanske dom blir sura på mig och bestraffar mig med karies.

Sov sött!

SMS-lån

Tittade på lyxfällan igår. Fattar inte varför jag ska sitta och gotta mig i andras olycka men på nått sätt tillfredställer det mig.Precis som jag tycker om att se program om kritiska förlossningar, sjukdomar och andra eländiga dokumentärer. Ju mer tårdrypande historier desto bättre.
Nåväl, igår var det alltså lyxfällan och det handlade om ett relativt ungt par som dragit på sig SMS-lån samt andra lån och krediter för närmare miljonen. Hur naiv kan man vara? och ännu värre, Hur kan dessa lån vara tillåtna. Dom vänder sig ju till den kundgrupp som absolut INTE ska låna överhuvudtaget.  Är det så att man verkligen behöver pengar till oförutsedda händelser som t ex tandläkare så finns det bättre alternativ. Och att låna till den vanliga konsumtionen, då måste man verkligen se över sina utgifter. Måtte barnen ALDRIG ta något SMS-lån, då är det bättre att fråga mamma/pappa och kan inte dom så kan man kanske hjälpa dom att hitta andra sätt att komma ur knipan.


Nu har jag försökt lägga upp en bild för första gången. Tror jag gjorde nåt fel eller så hamnade den någon annanstans. Det var iaf en bild på Millan, Siris syster. Dom ligger precis likadant. Undrar hur Millan ser ut nu och undrar om hon tappar lika mycket hår som Siri. Just nu är både jag och dator fulla med katthår.

På spåret är avklarat för idag. Visst känner man sig lite duktig om man kan svaret, särskilt om dom tävlande inte kan det. Då blir man nästan unik. Nu är det bara finalen kvar. Jag håller på Lisa och vad heter han nu, Johan är det väl. Vi får se nästa fredag

                                             .


Nu försökte jag igen och det verkar som det gick bättre. Vem vet, jag kanske blir en riktig fena på det här en dag. Fast då ska jag nog ha en väldig massa tid över. Och  så en bättre kamera.

Nu ska jag gå och borsta en tand eller två så jag hinner med det innan jag somnar. Fredag brukar John blund vara tidig. Tror faktiskt han är försenad idag. Imorgon blir det frukost till skidskytte. Undrar hur det blir, hörde att dom har 14 + i Korea. Hmmm, jag trodde skidskytte var en vintersport.

SOV GOTT!

Syjunta

Så har jag varit på syjunta. Undrar varför dom kallar det så, för sy är det minsta vi gör.Förra gången, som för övrigt var den första, hade jag faktiskt med mig en stickning. Men insåg att det bara var ett onödigt släpande Men vi fick go soppa med bröd + kaffe och kaka. Och så pratade vi en hel massa också förstås. 

Vad pratar du 8-9 fruntimmer om? Ja det kan vara det mesta. Eftersom vi börjar vara lite gamla så måste ju diverse krämpor avhandlas. Har man inga egna kan man ju alltid prata om någon annans. Och så var det förstås prat om vargspåren nere på isen. Skridskoåkning ligger i tiden. Och så minns jag inte mer men det var säkert några ämnen till som avhandlades.

Nu är det sovadags för mig så att jag orkar komma upp och iväg till jobbet imorgon. Torsdagar brukar vara den tröttaste dagen i veckan. Fredan går av bara farten inför den stundande helgen.

Sov så sött!

Blivit med blogg

Så har man blivit med blogg vad nu det ska vara bra för

För det första , hur gör man
För det andra, vad ska man skriva om?
För det tredje, vem kommer att vilja läsa?
För det fjärde, ingen kamera=inga bilder!

Och vem skulle händelsevis komma in och läsa min blogg. Om det nu skulle råka vara nån stackars krake som kan intressera sig för denna blogg så lämna gärna ett litet HEJ! eller något annat väl valt ord som uppmuntran ochhälsning.

Nu är det syjunta som gäller. Tror jag är någon slags VIP-gäst för jag blir bara inbjuden nån gång ibland. Återkommer om detta.

Tjingeling!


Välkommen till min nya blogg!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus