Carina

Österrike del 3 - Here we come

Kategori: Semester -09



Det blev inte mycket till sovmorgon idag heller. Vi åt frukost vid 7 (god sådan) och sen bar det av. Vi har turats om att köra. Landskapet och vädret förändrades ju längre söderut vi kom. Det har varit allt från strålande solsken till kraftigt regn och åska.


Det har också känts att vi färdats genom forna östtyskland. Kan inte säga exakt vad men mycket med husens utseenden och trädgårdarna. Det har blivit finare och finare ju längre söderut vi kommit. Eftersom vi delvis åkt alternativa vägar till autobahn har vi passerat många byar och mindre samhällen. Det har varit kul och se men samtidigt är det svårt att hinna med när man sitter i bilen. Kanske hinner vi se lite mer på hemresan då vi inte har lika långa dagsetapper.


Vi stannade i Regensburg för att fylla på bränsle både i bil och oss. Det var välbehövligt. Man märker rätt snabbt på humöret när det går för långt emellan energiintagen. Efter lite smådispyter blev det thaiändsk mat. Smakade väldigt gott, särskilt kycklingen.

Så här glad blir man när man äntligen får mat


Sen närmade vi oss alperna. Det var en märklig syn att se bergen torna upp sig framför oss. Vi passerade ett samhälle där det bara var SÅ fint. Tyvärr hann jag inte fota där men det är bara drygt 2 mil så vi kanske åker dit nån dag och tittar lite mer.


Alperna börjar torna upp sig framför oss

Precis när vi kom fram till hotellet så öppnade sig himlens portar igen. Det kom en rejäl skur men den var över på halvtimme. Tror det är så vädret kommer att bli. Solchanser men med stor risk för kraftiga regn- och åskskurar.


På vägen var vi inne på Lidl och handlade lite vin, choklad, frukt o ost. En del av detta avnjöt vi på hotellrummet.



Några bilder från hotellet
(klicka på dom så blir dom större)


Nu ska vi göra oss klara för sängen. Har bestämt att sova lite längre i morgon sen ta det lugn häromkring och inte åka så mycket bil. Det har blivit mycket av det dom sista 2 dagarna. Hoppas vi ska sova gott. Sängarna verkar lite hårda men täckena desto mjukare och fluffiga.  En lite bit härifrån pågår en konsert med tysk/österrikisk hårdrock men jag hoppas att vi kan sova ändå. Får väl plugga in ljudboken i öronen så ska det väl gå bra. Annars plockade jag ner öronproppar i väskan (vet inte riktigt varför) så det ska nog lösa sig för min del. Det värsta är att det är tyst ett tag och lagom när man tror att dom slutat så skriker dom för full hals för att sedan köra igång sin fantastiska musik. Ramstein är rena mjukisrockarna jämfört med det här.


En annan sak också - Vad fort det blir mörkt här.

Kommentera inlägget här: