Tandläkaren

Idag är jag hemma lite längre. Ska till tandläkaren eftersom en tand gick sönder i söndags. Så idag ska jag kolla upp den och få förslag och prisuppgift på åtgärd. Gissar att det kommer bli en krona för massa sköna tusenlappar. :(
Dom ska vi ju ha till semestern som vi bokat. det blir väl till nån avbetalning kan jag tänka mig. Skulle ju gärna vilja ha dom där reservrna vid såna här tillfällen men har aldrig lyckats spara ihop till dom.

När jag ändå är till Katrineholm tänkte jag titta upp en snabbis till mor och far. Vi ses inte så ofta.Temperaturen börjar stiga och man hoppas på vår igen. Tänk att dom där torra trista grenarna snart ska vara så här vackra! (Bellas bild).

Nu ska jag borsta mina tänder riktigt ordentligt innan jag far iväg.

Angora

Tyckte det var dags att tvätta min gråa långkofta som bl a innehåller angora så ja slängde med den i en maskin med mörka tröjor, trosor och strumpor.
JA! Nu har jag massa med angorakläder!

Siri 2 år
Idag fyller Siri 2 år. Hoppas hon håller undan från vägen och bilarna så att hon får leva länge. Vem ska annars ligga mellan mina ben på natten?

Läs igår. Det förbenade internet ville inte lägga upp inlägget igår.

Lååång promenad

Idag har jag haft söndagsångest ändasedan jag vaknade. Stefan tog iaf med mig på en promenad. Redan när vi gått 50 msa jag att jag inte alls kände för promenad. Men vi knallade iväg iaf och sa att vi kunde ju kanske ta en kortare runda än den vanliga. Men när vi väl var iväg så kändes det bra. Det var dessutom mycket skönare ute än vad jag trodde från början. Mötte ett par grannar som berättade att de sett en blåsippa så jag höll ögonen öppna och vad hittade jagom inte några små sippor som gjorde sitt bästa för att lysa upp.

Sen gick vi inte bara den vanliga rundan utan en läängre runda. Utforskade en ny väg och lyckades nog få ihop 6-7 km utan att ens vara ute på stora vägen. Den kommer det definitivt att bli fler gånger.

Jympa - Omega3

Nu får ni träna lite. antingen vrida på huvudet eller så lyfta upp datorn/skärmen och vrida den ett kvarts varv för bilden är på fel håll.

Lovade ju återkomma till det här med sill. Och då är det inte bara sill utan makrill, lax och andra FETA fiskar. Träffade ju kiropraktorn för några vekcor sedan och vi pratade bl a om hur man ska få i sig Omega3 utan att köpa massa kosttillskott. Visste ju att det finns i dom feta fiskarna och att man ska äta det 3-4 gånger i veckan men hur ska man få i sig det? och hur mycket måste man äta? Fick veta att det inet var särskilt stora mängder utan en halv burk "Makrill i tomatsås" på mackan nån/några gånger i veckan är kanon. Och några sillbitar. Det brukar bli lite sill til frukost på helgen eller så kan man ju ta det som en liten förrätt som här på bilden, med en nubbe till. Inte fel alls!
Och så kanske en laxrätt en gång i veckan. Och jag tycker ju att allt detta är så gott så det är inga problem.

Hon berättade också att Omega3 också är inflamationshämmande. Har man t ex menssmärtor så kan man bli hjälpt av feta fiskar. Och jag som har problem med inflamerade senor i fötter och hälar titt som tätt. Fick också en enkel stretchövning som jag försöker köra minst 1 gång/dan och nu är jag mycket bättre. Förhoppningsvis är jag helt bra till sommaren så att jag kan ta många långa promenader då. Särkilt på semestern som för övrigt är bokad. Återkommer till detta.

Film

2 filmer har det blivit hittills i helgen. Jag är ju en sån som ofta somnar när jag sätter mig i soffan och kopplar av framför en film. Särskit en fredagskväll.'

Nu skulle vi i alla fall se "Slumdog millionaire" och jag hängde mde nästan i en timme. Försökte ytterligare en stund men det blev bara små fragment och en Bella som sattoch skrattade åt mig och mina försök att hålla ögonen öppna. Men det är ju det som är så bra med DVD, man kan fortsätta nästa dag, vilket Stefan och jag gjorde.Jag tyckte filmen varväldigt bra (Skulle nog ge den 4 träd). Annorlunda film, lite svårt att hänga med ibland och lite rörigt filmad men samtidigt var det just det som gjorde filmen. Och så Indien, deres brytning på engelska och hindi. Jag satt och skrattade nrä dom pratade på detta obegripliga språk. Kunde höra Bellas pappa när han pratade i telefon med sin familj. Även om vi inte är tillsammans idag och han har betett sig som ett svin eller något annat dåligt i vissa avseenden så tyckte jag ju väldigt mycket om honom. Och Bella är ju faktiskt halvindier även om hon aldrig varit där och aldrig träffat nån annan släkt än just pappa.


Den andra filmen var "Maria Larssons eviga ögonblick". En rätt seg historia men ändå rätt gripande. Ingen actionrulle precis. Ger den 3 träd.

Här skulle det ha varit ytterligare en bild men som vanligt  vill datorn inte riktigt som jag. Tycker ändå jag fått till det med rätt många bilder idag..Nu är det bara 2 minuter innan det är imrogon så det är nog hög tid för mig att krypa i säng nu. Sov så gott!

Elda!!

Idag blev det lite trädgårdsarbete. Jag tog det ganska lugnt och småplockade lite eftersom min arm inte varit som den ska efter förra helgen när jag gick lös på syrenhäcken. Stefan däremot gick lös på en av dom andra häckarna (dock inte min) och röjde undan ordentligt. Katterna gillade att vi var ute. Tror dom längtar efter våren dom också.


Praktiskt att ha grenarna på marken. Då slipper manju klättre så högt.


Fast visst är det viss njutning att vara uppe i täden också.

Sen, när jag kom på att vi har en gammal tunna ståendes fick jag för mig att elda upp lite ris istället för att bara lägga det på hög. Är nog lite av en pyroman, tycker det är kul att elda men har också en väldig respekt för elden.
Ingen rök utan eld sägs det men jag vet av erfarenhet att det kan ryka en massa utan att brinna.

Sen skulle jag gå in och fixa mat men då kom jag på att det fanns en massa gräs som nog gärna ville brinna så pyromanCarina var tvungen att prova lite. Det var perfekta förhållanden, lite, lite vind som bidrog att elden höll sig vid liv men inte mer än att man kunde ha koll på den.


Bella hemma

Den här helgen är Bella hemma. Det är konstigt hur mycket man uppskattar barnen när dom inte är hemma så ofta. Det märks i alla fall att hon är hemma igen och också känner sig som hemma. Här har hon haft en genomgång av skåpen och kollat om det finns nåt smarrigt. Hittade en burk med rullrån som hon var tvungen att smaka.

         Varsågod Sara! Villd u också ha!

Och om man tittar in i hennes rum behöver man ju inte tvivla på att hon är hemma.
Mennär det bara är tillfälligt så ids jag ju inte tjata. Och det är ju hon som ska vara där. Annars håller hon faktiskt efter rätt bra. Eller är det Sara som plockar undan???Vackert väder

Det blev ju ganska fint väder ändå = inga gardiner.

Vid 12-tiden gick S och jag iväg på promenad runt Bo Hage. Solen gjorde sina tappra försök men lyckades inte riktigt men det var ändå skönt och ganska vårigt i luften. På vägen hem träffade vi på grannarna när vi passerde deras hus och blev inbjudna på kaffe. När vi satt där så klarnade det upp och solen värmde gott genom fönstret.

Väl hemma igen hade jag ingen lust alls att gå in och sy gardiner så det blev trädgårdsarbete istället. Gick lös på syrenhäcken. Har sågat av den ända nere och hoppas att det ska komma nya friska skott där. Eftersom den är ganska bred och vi inte vill ha full insyn så har jag bara tagit halva bredden. Resten får vara som den är i år. På så sätt får vi förhoppningsvis blommor också. Sen om några år när det vuxit upp nytt så tar vi andra sidan och så kanske vi kan få en häck som är tjock och fin nertill också.

Har också hunnit att övningsköra med E. Det går väl så där. Hon är lite hetsig och vill inte riktigt göra som jag säger. Det blir lite för sällan också. Men nu ska hon kanske ta någon lektion på förskolan så kan vi kanske öva lite extra på det som hon får lära sig där.

Under tiden lagade S och L mat, Raggmunk med fläsk/bacon. Det smakade mums och skönt att slippa stå för maten.

Nu ska jag ta fram apparaten och gå över S's huvud. Sen blir det en avsugning. Måste ju få bort håret från hans kropp. Sen blir det en slapparkväll. Om jag inte får för mig att städa av Bellas rum. Det var ett tag sen det städades och jag tänkte att det behövde frächas upp. Hon och Sa kommer hem till nästa helg. Mys!

Vart tog våren vägen?

I veckan har det varit riktigt tråkväder med vind, snö och regn men alla pratade om att i helgen, då ska det bli varmt och också chans till sol. Vad jag längtat. Igår satt jag ju visserligen mest inne så då gjorde det inte så mycket att det var 2 plus, grått och småregnigt men det skulle ju bli bättre till söndan hade det sagts. Gissa om jag kände mig besviken när det är grått och snöflingorna yr utanför fönstret. Har bestämt mig för att kura inne idag om det inte ändrar sig. Fast jag hade ju tänkt ta den där promenaden på en timme.

OJ!! Just när jag skriver detta bryter solen igenom lite, lite. Kanske kanden ta sig igenom molnen HOPPAS!!

Annars har jag haft en tanke på att sy dom där gardinerna till TV-rummet. Klippte ju till dom i höstas men så stuvades allt undan och glömdes bort. Men borde kanske ta tag i det. Får se hur det blir.

Och angånede bilden igår så tror jag inte det var datorn det var fel på. Var nog snarare SBT (Skit Bakom Tangentbordet) men jag orkar inte försöka just nu. Ska gå och fixa lite frukost. Blir bl a ägg och sill! Ska återkomma till det där med sillen vid ett senare tillfälle.

Ha en bra dag!

Lööördag

Så var jag hemma igen! Från vad ska ni fråga då. Jo, jag har varit i Stockholm idag med mamma och tittat på My Fair Lady på Oscars.

Hämtade henne och hälsade lite på pappa innan vi for iväg. I Stockholm hamnade vi inte riktigt där jag tänkt eftersom jag låg i fel fil så det blev ett annat parkeringsgare. Gick ju bra i alla fall.

Så gick vi och åt kina mat eller rättare sagt vietnamesisk mat eftersom dom hade båda delarna. Fråga mig inte vad som var skillnaden. Vi åt  båda "4 små rätter" med glass och kaffe. Det var 4 små skålar som låg i en trälåda med lock. Smakade bra. Så här såg det ut när skålarna var tömda.

Blev ingen bild idag heller.  Datorn jag har tillgång till i helgen vill inte acceptera min mobil :(

Det får bli en HELT annan bild istället. Millan näär hon var liten. Syns det att hon och Siri är systrar. Precis samma stil!Sen var det lagom att gå på toa, handla lite godis och till teatern. Tycker att Oscars är ganska mysigt eller snarare högtidligt. Synd bara att det luktade avlopp i hela huset. Ja inte i salongen som tur var. Det var en härlig föreställning med en masssa glada låtar som man u hört förut. Lite synd bara att Tommy var sjuk och ersatt med någon Wolter. Han var jättebra men Tommy är ju Tommy. Helen Sjöholm var som alltid duktig och Jan Malmsjö, still going strong. Det är fart i den gubben. Och vem skulle sjunga "Med en gnutta flax" om inte han.

Jag var helnöjd och mamma också. Det var kul att göra resan med henne och vi hann prata en hel del också. Kändes bra, särskilt nu när pappa mår som han mår. Hoppas att han också haft det bra idag.

Hem var det mörkt, småregn och lite dimma. Inte mitt favoritväder att köra i men det var lite trafik och jag tog det rätt lugnt. Hann precis hem till folkets röster i melodifestivalen och dom vände ju upp och ner på resultatet jämfört med vad juryn tyckte. Jag för min del tycker det var helt rätt. Ska vi lyckas i melodifesivalen måste vi nog skicka nåt som sticker ut och inte låter precis som allt annat. Sen må det bära eller brista. Och visst sticker Malena ut, precis som Caroline.

Tack för en härlig dag!

Tröööötttt

Visserligen brukar jag vara trött på fredagen men idag är det verkligen rätt ord. Det har varit tokigt mycket på jobbet igår och idag + att det igår kväll kändes som uppgiften var alldeles för svår för mig = ångest. Men eftersom jag har en så bra tjif så kunde jag berätta för honom hur jag kände det och så löste det sig en bit. Sen fick jag hitta på lite själv också. Hoppas det blev bra. Har inte träffat honom på resten av dan eftersom han varit ute och farit.

Jag känner mig fortfarande rätt speedad, det har varit mycket att tänka på för mitt lilla huvud plus tidspress, men när jag om 12 minuter sätter mig vid TV för att gala med till "Så ska det låta" så tystnar jag nog snart. Bara rumpan som kokmmer att prata eftersom jag alltid blir lite extra skrutt i magen när det blir mycket att göra. Och det blir ju svårare att konrollera bakmuskulaturen när man somnar. Brukar vara krig ibland säger käre S som väl börjar vänja sig.

Just det, innan jag somnar in tänkte jag hinna dricka ur en av dom ciderna som är kvar sen förra helgen. Känner mig värd det efter en bra arbetsvecka.

Sen imorgon bär det av till Stockholm med mamma. Det ska bli skoj. Inte så ofta vi gör nåt tillsammans så. Vad vi ska göra? Återkommer om det när det är gjort. Men det är planerat sedan flera månader kan jag säga.

Sov så gott!


KAFFE/TE

Jag är med och tävlar om påskkaffe/påskte på http://ninninusens.blogg.se/

Var med du också!
Depp

Har insett att jag inte är beredd att ta den tid som kanske behövs för att skapa en trevlig och intressant blogg men kommer nog att fortsätta ett tag till med att skriva skriva när tid och lust finns.

Och så är det ju denna Internetuppkoppling som vi lantisar är förpassade till. Ibland fungerar det snabbt och bra och nästa stud inte alls. Är ju ganska frustrerande när man kämpat med bilder och inlägg (är ju ingen hejare på detta precis) och så VIPS så är allt borta. Som nu t ex. Har försökt lägga in en bild på en semla men det vill inte och jag misstänker att detta inlägg kommer att försvinna så jag kommer att kopiera texten och lägga in den som ett dokument innan jag klickar vidare.

Men nu får ni alltså tänka er bilden


SEMLA


Det handlar alltså om igår.
(Vad är det här nu då? Jag ville centrera ordet SEMLA och det gick ju bra men när jag nu vill vänsterställa den här texten så går det inte utan att SEMLA också vänsterställs. Blir man trött eller bara trött.)
Antagligen tyckte tjifen att det var alldeles för deprimerande med snöstorm nu när vi vill ha vår.Först gick han runt och frågade om någon fyllde år eller hade tänkt bjuda på tårta av någon annan anledning men när det inte var någon som tänkte det stack han iväg och köpte sen semeltårta.

Men eftersom jag försöker tänka på beach -09 så avstod jag. Hade ju smaskat en liten bit gräddtårta dan innan när det var nån som fyllde år OCH bjöd på tårta.

Så nar det var dags för lunch kom frågan om någon ville med och äta på Danutas. Jag gillar ju det stället så jag valde bort dieten och hakade på. Det gjorde alla övriga kollegor också så vi blev ett litet gäng. I dörren får vi höra att tjifen betalar. Man tackar! Gratis är gott som han själv brukar säga. Nu är jag säker på att det hade varit gott ändå för Danuta kan det där med god mat. Efteråt bjöd hon dessutom på en smaskig kaka till kaffet.

Idag blev det 11 timmar på jobbet. Ibland går tiden bara så fort. Det är väl så när man har roligt. Jag trivs verkligen med mitt jobb även om det kan kännas motigt ibland. Det är oftast när arbetsuppgifterna känns för svåra får mitt lilla huvud men när man väl rett ut det så kommer en skön tillfredsställelse.

Nu ska jag vara social en stund innan jag lägger huvudet på kudden. Ringa pappa också och fråga hur han mår. Bättre hoppas jag.

Och just ja, får ju inet glömma att kopiera texten nu när jag skrivit så flitigt. Tror att det kan bli problem för den lilla ikonen för internetuppkopplingen lyser inte.

BYE BYE


Pappa - Jag älskar dig!I går (lördag) var vi till K-holm för att titta lite på stan och handla mat. Tidigare i veckan hade vi pratat omm att besöka mina föräldrar också men eftersom det sent på fredagen blev bestämt att vi skulle få mat -och nattgäster bestämde vi oss för att hoppa över besöket hos föräldrarna.

Men precis när vi är på väg in på "glasbanken" stöter vi ihop med mamma. Hon berättar att dom har en BiB som har stått väl länge och tycker att vi kan förbarma oss över den. Vi är inte sena att tacka nej. Vore ju synd om sådana goda droppar skulle förfaras.

När jag sprungit upp för trapporna (ja, jag tog faktiskt trapporna istället för hissen fast det är 4:de våningen) så måste jag ju naturligtvis prata lite. Pappa är inte alls bra. Han har varit sämre i veckan efter att dom var här och uppvaktade mig och han var ju dålig redan då. Jag sätter mig på sängkanten och pratar lite med honom samtidigt som jag försöker stoppa det blod som inte vill sluta rinna efter att han skurit sig vid rakningen. Det är svårt att få stopp på när man äter blodförtunnande. Han har blivit så gammal helt plötsligt. Och nu har han tappat aptiten också och jag tycker också att han tappat livslusten. Pappa som alltid varit positiv även fast det varit mycket jobbigt för honom, särskilt dom sista 5 åren sen han fick hjärtsvikt.

Innan jag ska gå klappar jag honom på kinden, böjer mig fram och säger lågt  "Jag älskar dig". Sen ger jag honom en lätt puss på kinden.

Efteråt slår det mig att jag inte vet att jag sagt just det "Jag älskar dig" till mina föräldrar. Inte i vuxen ålder i alla fall. Och jag undrar varför? För visst älskar jag dom men är nog väldigt dålig på att berätta det. Kanske visar jag det inte så bra heller. Särskilt inte mot mamma som jag haft mina duster med. Det slog mig att jag måste bli bättre på att säga det. Ska skriva ett brev eller kort där dom får höra det båda två. Berätta hur mycket dom betyder för mig.Tänk om dom skulle försvinna ur livet och jag inte hunnit säga det till dom.

MAMMA - PAPPA!  JAG ÄLSKAR ER!

VÅR?

Vi har vår i luften!


Var har ni er?


Dåligt skämt ,särksilt eftersom det inte inte alls känns som vår idag. Grått och dystert. Men vi tog oss iaf ut på en promenad och det var inte så otäckt som det såg ut när man tittade genom fönstret.

Först kollade vi skridskoisen. Den var inte alls bra. Halt var det visserligen men annars rätt knöligt. Skridskosäsongen är nog över.


Stefan kollar efter vårfåglar istället. Dåligt med dom också.

Anders och Gina gjorde oss sällskap i helgen. Gina verkar gilla snö och is. Och hon som frös när hon beökte Sverige i somras. Konstig människa. Men det är väl lika bra att hon vänjer sig nu när Sverige är hennes hemland.

Jag försökte i alla fall göra det lite vårfint på köksbordet. Köpte ett par nya vårliga löpare på Hemtex igår (på bilden syns en av dom) och så dom först påskliljorna för året. Påskliljor är mina verkliga favoriter.
Kan man gifta sig tidig vår och ha påskliljor i brudbuketten? Det har jag aldrig sett men kunde kanske vara orginellt. Javisst ja, glömde ju att jag har en man som inte vill gifta sig. Jag får väl fortsätta kalla mig fröken.

Återkommer senare. Då ska jag skriva om kärlek och orden "Jag älskar dig!"

FödelsedagSå har jag blivit ytterligare 1 år äldre. Det börjar vara så många så att jag får tänka efter när jag ska säga min ålder - räkna baklänges. Det var kaffekalas här hemma. Mamma o pappa och Stefans föräldrar och syskon. Det bästa var att Bella kom hem och att pappa tog sig hit. Vet att det var en uppoffring för honom, han mår inte alls bra just nu. Min älskade pappa. Han måste vara en av dom snällaste människorna på jorden. Önskar jag kunde vara lite mer som honom.

Men så fick jag paket också. Presentskörden syns på bilden.
Retrospelet och ett skal till min Ipod från Stefan.
En fin skål och god choklad från Bella.
Vin från Anders med familj.
Blommor från Nataly och Birgita med familj.
Pengar från mina föräldrar och svärföräldrar.
En filékniv och fisktång från syster o svåger när dom var här förra helgen.

Är nog inte så gammal för jag tycker fortfarande väldigt mycket om att få paket!

I söndags morse kände jag mig väldigt pigg och tyckte att jag såg glad och fräch ut när jag tittade mig i spegeln och absolut inte som en 47-åring. Men så hände något som fick mig att bli trött, sliten och uppgiven och åldras minst 10 år på ett kick. Orkar inte gå in på vad ,men det handlar om min roll som "elak styvmor". Det känns fortfarande inte bra utan mer som en slags vapenvila för inga problem är lösta men kan/orkar inte gå och vara arg och ledsen hela tiden. Men det tar en himla massa energi.

Får försöka hitta på nåt kul. En liten historia kanske.

-Vet du vad det är för likhet mellan en Eskimåkvinna och Indien?


Inte?

Båda har kalla kutta.

Nu ska jag läsa några sidor  ur den bok som min systers sonhustru håller på att skriver och tävlar med för ett förlagskontrakt. Läs den, för den är jättebra och rösta på den!

http://www.kapitel1.se/victoria-everbrand/inga-stjarnor--inga-himlar.

Ha en underbara kväll!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus