Carina

Mors dag

Kategori: Allmänt

Idag hade jag bestämt mig för att sova LÄNGE. Men jag vaknade första gången vid 6. Kandke beronede på att jag somnat före 9 kvällen innan. Tyckte det var ltie väl tidigt att gå upp så jag lyckades somna om, drömde massa konstiga saker och vaknade igen vid 8. Gick upp och njöt av att vara själv uppe. Plockade lite, kollade datorn mm sen vaknade Stefan. Vi har pratat lite om det här med Mors dag. Det är väl barnen som ska uppvakta sin mor. Jag har inte så stora förväningar och tycker inte att man måste köpa presenter utan skulle i så fall uppskatta mer att få vila och bli lite uppassad.

Nu tyckte Stefan att jag skulle titta under hans säng eftersom han hade sett Bella o Sara plocka med nåt där kvällen innan. Bella hade dock berättat att hon inte köpt nåt. Där låg en JÄTTEkartong, knappt att den fick plats. Det var Stefan som köpt en så solstol som jag pratat lite om. Gissa om jag blev glad! Nu hoppas jag bara att det ska bli många sköna sommardagar och tillfällen i den. Har redan provat den en stund. Det gick bra att somna i den också. :D

Så här ser den ut.


Stefan tyckte det var på tiden att vi började röja nere vid sjön. Och han hade nog rätt. Så här igenvuxet var det. Plus en massa vass som flutit iland.

Stefan gick med trimmer och lie medans jag krattade och räfsade. Hittade en groda/padda i vassen. Den kraken blev alldeles förvirrrad och försökte gräva ner sig med rumpan först men eftersom den befann sig på farlig mark för krattan fick vi flytta på den. Det var Stefan som fick det ärofylda uppdraget. Trots att jag samlad på paddor när jag var liten hade jag lite svårt för att ta i den trots att jag hade handskar på händerna.

Så här fint blev det när vi var klar. Det är för mycket vatten ännu för att vi ska kunna lägga i "bryggan".  Och båten får vänta ett tag till.


Välkommen och sitt ner i hammocken! Du är väl inte rädd för brännäslor.
Den har en gammal rutten trägunga som man har suttit i. Min tanke var att snickra en ny gunga och måla upp det hela men vet inte om det nånsin blir av. Nu står den i "skamvrån"


Vi rensade i vattnet också. Det var riktigt varm och skönt när man gick där och det nådde upp en bit på låren. Jag tyckte det skulle vara skönt att bada så det blev ett premiärdopp. Det var inte alls lika skönt där det var lite djupare så det blev ett snabbt besök i det våta. Det finns inget bildbevis på detta och det ska vi alla vara tacksamma för.

Visst kan även utblommade maskrosor vara vackra på rätt ställe!


Och midsommarblomster! Nu är det väl sommar!


Det har varit en jätteskön helg med mycket innehåll. Synd bara att tiden går så fort. Jag vill ha mer ledigt! Min tid räcker helt nkelt inte till. Känner mig stressad när jag ser allt som borde göras. Jobbet tar alldeles för mycket tid!

Nu ska jag gå och duscha av mig sen bums i säng så man är pigg när den nya arbetsveckan börjar.

Grillat, kubb mm

Kategori: Allmänt

När allt loppisstök var avklarat så var det dags för mat. Det var ju kanonväder och grillat stod på menyn.


Det blev lite blandat kött, hemgjord potatissalld, grönsallad, vitlökssås och valfri dryck.


Jag valde VIN. MmmmEfter maten spelade vi kubb om vem/vilka som skulle ta hand om disken. Vi lottade lagen, det blev jag o Sara mot Stefan och Bella. Det blev rena utklassningen mest tack vara Sara. Fast det var jag som fällde dom 2 sista + kungen. Bella smet som vanligt undan och Stefan diskade som för det mesta.

Sen var det dags för kex o ost, mera vin och film. Man kan väl säga som så, att jag somnade i alla fall inte medans jag åt. Men det dröjde inte länge förrän jag snusade gott i soffan. Det var i och för sig inget oväntat. Jag brukar ju somna i soffan och nu hade det varit ett rätt intensivt  dygn.

Loppis

Kategori: Allmänt

Igår var det loppis i Broby. Jag har aldrig deltagit på nån loppis förut. Jo, jag har ju varit på en och annan och rent av köpt nåt men aldrig SÅLT. Nu hade vi bokat ett bord, som fick utökas till två för när vi väl började riva bland grejor så fanns det mycket. Mamma hade kört över en hel del också.

Här är vårat bord strax innan vi fick börja sälja.


Första halvtimmen var det mest ruljangs. Hembakta kakor och smycken var det som gick bäst. Kläder är svårsålt men jag sålde båda mina caprijeans ialla fall. Vi hade satt ganska låga priser och var inte omöjliga på att pruta.

Mamma och pappa tittade förbi en sväng.


När loppisen stängde var det ganska mycket saker kvar som skulle packas ihop. Tur att man inte säljer på loppis så ofta för det är ett himla plockande. Nu får det vänta till nästa år igen för då har jag tänkt delta igen. Finns ju lite kvar och jag kan säkert få ihop mer till nästa år. Dryga tusenlappen blev förtjänsten efter att ha räknat av bordshyran.

Efter loppisen åkte vi upp till Ändebols Gård där vi köpte tomater och en välförtjänt fika. Bl a god glass från Österhagen. 59:- för en halvliter. Låter ju lite mycket men om man tänker på vad en fjuttig Magnumglass kostat (för visst har dom blivit mindre?) så är det ju inte så mycket.

Jag njuter av glassen!Precis som Bella och Sara