Carina

Utflykt

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en helt underbar dag. För att slippa allt som behöver göras här hemma åkte vi iväg. Vi började med att besöka handlesträdgården i Valla. Där köpte vi bl a blåbärsbuskar. Det var inget vi tänkt innan men tckte det lät lite spännande och blåbär ska ju vara så bra antioxidanter. Man var tvungen att ha minst 2 olika får att dom ska bära frukt så så fick det bli. Köpte också några nadra perenna växter till rabatterna och några penseer som jag ska plantera i baljan vid dörren. Påskliljorna ser inte så skoj ut längre. Dom gräver jag ner i en rabatt istället så kansek det kan bli lite gul fägring där nästa vår.

Sen fortsatte vi mot Lundsjön. Där är så himla vackert. Särskilt den här tiden på året. Fast det är ju faktiskt rätt vackert överallt.


  Stefan i sin fina "tutt"-tröja.

Där la vi ut picnicfilten, tog oss lite fika och låg en stund i solen och bara kopplade av. JAg var nog på väg att somna också men Stefan väckte mig när jag började snarka.


   Jag på filten

Vi tog en liten tur på Sörmlandsleden också. Måste ju röra liet på oss också. Det var rätt brant bitvis. Dom hade satt dit ett rep som man kunde ha till hjälp. Det var vi naturligtvis tvugna att använda.


   Stefan "segar"  sig upp för backen

Sen tog vi vägen mot Häggsjön. Provade vår GPS men den lurade in oss på minsta vägen som slutade på en gårdsplan så den vågar vi inte tro allt för mycket på. Åtminstone inte när man är ute på småvägar.



   Vid Häggsjön hälsade vi på Rune och Inga. Dom bjöd på lite att dricka. Härligt att se så pigga 80-plussare.

Stefan hade lovat att bjuda på mat så vi åkte till Stadsparken i Katrineholm. Det är väldigt populärt, särskilt nu när man kan sitta ute. Fast blommningen är ju inet helt igång än.



   Jag gick lös på en pizza. Smakade väldigt gott.



Stefan åt naturligtvis pizza han också. Vad annars?



   Lite blomning var dock igång.


   Och så var det ett träd med våldigt många krokiga grenar.

Nu är vi hemma igen parkerade vid varsin dator. Det är meningen att vi ska ordna våra deklarationer men har inte kommit så långt än. Och så ska vi kanske boka färja och övernattningshotell i Tyskland inför vår sommarsemester.

KOMMENTARER:

  • SARA säger:
    2009-05-05 | 21:44:15
    Bloggadress: http://mattz.blogg.se/

    Det är mysigast i världen att kolla på dina vårbilder!

    allt är så mycket finare i sörmland!

Kommentera inlägget här: