Jobb, jobb, jobbNu kommer det att bli massa jobb och övertid fram till jul. Blir nog inte så mycekt bloggande. Och stöka ordning här hemma inför jul blir nog inte tal om.


1:a advent

Stefan har varit duktig och tagit hand om alla stakar och stjärnor, annars vet jag inte om det hade blivit gjort. Känner mig ganska off på advent o jul just nu.

Men igår var vi i Västerås och handlade en del julklappar. OCh så hälsade vi på Bella o Sara också. Bjöd Bella på pizza (Sara hade försvunnit p annat) innan vi åkte hem. Bella o jag bestämde att jag ska komma en helg i januari och då ska vi umgås lite mer eftersom jag ska sova i deras soffa då.

Och idag ska vi ut i skogen och hämta en adventsgran. Mysigt med lite ljus utanför huset. Jag ska också sätta upp ljusgirlangerna utanför farstun. Kanske blir det en bild eller två.

Annars står köksluckor på programmet idag. Eftersom det är förarbetet som är så tråkigt och tidskrävande har jag bestämt att idag ska jag slipa och spackla flera luckor, kanske alla som är kvar. Tidigare har jag tagit några stuycken och slipat, spacklat och målat. Sen när jag målat har jag kommit på att jag skulle slipa några fler men det kan jag ju inet göra när jag har nymålade ligger i rummet. Sen går det rätt fort att måla dom. Hoppas det är en bra taktik. Kruxet är att tar jag bort luckorna under diskbänken så kommer det in ganska mycket kalluft. Får väl kanske försöka hänga för nån filt eller nåt. Bohemiskt!?

Annars vill jag ha vinter och med det menar jag SNÖ. Vet att det finns många som tycker jag är tokig men jag gillar snö. Gärna mins 5-10 grader och snö. Då blir det lite ljusare och lättare att leva. Lovar att sen i mars-april då kommer det att snöa, när man bara väntar på våren.
Så ljust och fint med snö!


Fredag

Fredagkväll! Tror det är den bästa tidpunkten i hela veckan. Helgen ligger framför en som ett oskrivet blad. Fast lite vet jag ju vad som kommer att hända.

Idag kom jag äntligen i väg på ett core-pass. Det har varit olika saker som gjort att det var länge sen. Gillar verkligen den jympaformen. 

Sen hem och fixa mat. Oftast äter vi bara något snabbt och enkelt som varma mackor, smörgås med t ex köttbullar och rödbetssallad eller liknande, men idag gjorde jag potatis i ugn (dom blev supergoda) och så fyllde jag biff av fransyska med purjolöksost och stekte dom och till detta en sallad. Vin för mig och öl för Stefan.

Och inte har jag varit så trött som jag brukar vara en fredagkväll. Har inte somnat nåt alls under kvällen. Och då har jag ändå suttit i soffan. Har tittat på Morden (inspelning frpn i onsdags) och så Doobidoo. Men nu ska jag snart göra mig klar för sängen för imorgon ska vi sätta klockan för att åka till Västerås. Där ska vi handla julklappar och besöka Bellablupp och Sara. Ska bli kul och se hur dom har det i sin lägenhet nu när dom plockat ordning.

Bella, Sara o jag hos The Studio i somras


Vörtbröd MED russin

Både Stefan och jag gillar vörtböd och då ska det vara med russin. Ja bröd med russin är över huvud taget en favorit men väldigt svårt att få tag i.

Ta Skogaholms vörtlimpa t ex.
 

Den väger 600 gram och innehåller 5% russin.

Det blir 30 gram.


Knappt 1/2 dl


Och då var mina russin lite torra. Hade dom varit helt frächa så hade dom kanske tagit samma plats men varit färre.

Man kan kontatera att det blir inte många russin per skiva. Varför är det så himla lite russin i brödet? Köper man med russin så är det väl för att man tycker det är gott med russin. Annars valde man väl det bröd som är utan russin. Och russin är väl inte särskilt dyrt? Och jag personligen betalar gärna nån krona mer för att få russin.


Annorlunda kvällar

Det känns konstigt att vara ensam på kvällarna. Nu är det 3:dje kvällen. Och jag som trodde att jag skulle få så mycket gjort de kvällar som jag var ensam. Pyttsan.

I måndags blev jag sen från jobbet och var hemma frammåt 7-tiden.

Iigår var jag i ganska normal tid men var ju iväg på jympan. Dessutom så skulle Stefan ha lagat mat men eftersom vi båda missat att tomatpurén var slut, och korvstroganoff utan tomatpuré funkar ju inte, så fick jag handla det och sen laga mat innan jag åkte iväg o jympade.

Idag handlade jag efter jobbet och klockan var 7 igen innan jag kom hem. Då var jag rejält hungrig så det första jag gjorde var att äta en sallad som jag köpte med mig. Sen plockade jag upp varor, tittade på "Arga snickaren" men blev avbruten av Izabella som ringde. Kul att hon ringer, när jag ringer har hon aldrig tid att prata. Tittade klart på arga snickare i efterhand. Det bästa är att då kan man spola förbi alla reklamavbrott. 1 timme klaras av på c:a 40 minuter.

Nu har jag fixat mat till matlådorna. Det blev något jag provsmakade i affären för några veckor sen. Tortilline och så salladskyckling som man blandade med creme fraich och så kryddade lite. Tyckte inte det blev som jag mindes det. Tror helt enkelt att jag köpte fel salladskyckling. Snålheten bedrar visheten.

Hade tänkte skriva något mer inlägg men det får vara. Ska göra mig iordnign för sängen nu istället. Konstigt det känns; när Stefan kommer hem så väcker han mig och säger godnatt, när jag åker på morgonen väcker jag honom och säger sov gott en stund till. Konversation får ske med telefon och/eller små lappar till varandra. Och jag tror att Molly verkligen saknar honom. Nu får hon trycka brevid mig i soffan istället.
Den vattensorken vill man inte ha brevid sig i soffan


Jobb, jobb, jobb

För tillfället är det ganska mycket jobb. Har blivt runt 10 timmar fredag, lördag och idag. Lägg sen till rast och restid så inser ni att det blir lång tid borta. Och jag som var optimistisk och packade träningsväskan för jag tänkte träna på luchen. Men ack vad jag bedrog mig. Blev att ta en rast på 20 minuter och sen var det full fart igen.

Nu ikväll är jag ensam hemma eftersom Stefan jobbar kvällskift. Det var ju samma sak för 2 veckor sen men då blev det lite annorlunda eftersom jag var blev sjuk, och Stefan var ledig+sjuk. Och om jag ska jobba så här långa dagar blir det inte mycket till kvällar ändå. Hade tänkt måla en omgång ikväll men klockan var för mycket. Får försöka hinna med det imorgon innan ja gska iväg till gympan. Blir väl aldrig klar med den här takten.

Njuter av rosorna jag fick av Stefan men tror att dom börjar ge sig snart. Jag är oftast urdålig på att få dom att vara fina länge. Första nätterna var jag duktig att ställa ut dom i farstun där det ju är betydligt svalare men sen har jag aldeles glömt bort det.


Mina fina rosor


Våra katter

Vi har haft 3 katter som blev trafikoffer under 4 månader 2007. Den första (Nisse) var det en granne som hittade och han ringde numret som stod på ID-brickan och meddelade. Han tog också med katten hem och la honom i sitt kylrum så att vikunde hämta honom där . Tack Kent!


Nisse

En månad senare var det hans syter Tessans tur. Henne hittade jag mitt på vägen, tidigt en morgon när jag skulle åka till jobbet. Blev inget jobb den dagen.


Tessan

 Ytterligare 3 månader senare så var det Murre (son till Tessan) som det var dags för. Honom hittade Stefan när han gick ut och letade efter honom.


Murre Svart

En månad senare var det Siris tur (syster till Murre  och dotter till Tessan). Men hon klarade sig utan en skråma. Om vi inte hade hört dunsen och bilen hade vänt tillbaka för att tala om att de kört på en katt just utanför vårt hus hade vi aldrig förstått vad som hänt. Det är också de enda som har stannat och berättat vad som hänt.


Siri t.v. och hennes syster Millan. (Båda såleds men Siri kom tillbaka)

Sen vet vi ju inte om det hänt något mer men att katterna har klart sig. Det är min fasa att någon av dem blivit överkörda om de dröjer för länge innan de kommer in. Tilläggas kan att vi bor precis vid stora vägen. Dumt när man har katter.


Molly

Idag är det Siri och Molly som bor med oss. Och vi hoppas få ha dem hos oss många år till.


Död råtta

Nu har vi haft doften av död råtta/mus i huset i 2 veckor. Kände det när jag kom hem från Västerås. Sen har vi letat.

Det är svårt att definera varifrån lukten kommer. Ibland känns det som det är köket, ibland vardagsrummet eller toan. Men det är nog hallen somm ligger mitt emellan dessa andra rum. Jag hittade 2 näbbmösslik under kylskåpet men de hade nog slutat lukta för länge sen. Stefan skulle försöka titta bakom bokhyllan i vardagsrummet till föjd av att han slog huvudet i en av högtalarna som sitter på vägen, som i sin tur ramlade ner och drgog med sig en tavla. Allt höll utom tavelramen som gick upp i limningen.

Inget kadaver har hittats men det fortsätter lukta. Har hört att det luktar i 3 veckor sen är föruttnelseprocessen över så då är det bara 1 vecka kvar. Det känns mest när man kommer inifrån och ut sen vänjer sig väl näsan på nåt sätt.

Snart kommer mamma hit och hon har värsta luktsinnet. Kanske kan hon definera varifrån doften kommer. (Kan man säga doft när det luktar illa? Doft är väl en angenäm upplevelse?)  Den kan ligga bakom garderoberna men det kan också hända att den ligger nånstans i trossbotten.Visst är de rätt söta de smö varelserna!?


Rosor, choklad o tårta


Idag blev det lite uppvaktning från båda håll. Båda hade köpt rosor, choklad o tårta men i lite olika form, för att överraska varandra.

Har mumsat smörgåstårta sen (efter träningen) blir det det napoleonbakelse. Chakladen sparar vi till helgen och blommorna njuter vi av flera dagar hoppas jag.


5 år

Idag är det 5 år sen Stefan o jag träffades första gången. Sen dess har det inte funnits någon annan. Det har inte varit lätt alltid och vi har fortfarande stunder när vi inte är helt överens. Men vi fortsätter att sträva på och jag hoppas att för varje svår stund så blir bandet mellan oss starkare.
Österrike sommaren 2009
Hoppas det blir många flerresor tillsammans.

Stefan - Jag älskar dig! Mer än igår men mindre än imorgon!


Bella liten

        

December 1990

Min lilla tjej som blivit så stor. Det var ju inte alls länge sedan du var en baby men när jag tänker efter så är det 19 år sen. Nu har du precis flyttat till din första lägenhet. Det känns tomt och jag har nog fortfarande inte riktigt fattat det. Samtidigt som jag känner en glädje så är det ett så stort steg. Ditt rum står halvtomt däruppe med sina rosa väggar. En del bilder och småsaker är kvar. Vad ska jag göra med dem? Är det sånt som du vill ha eller ska det kastas? Vad ska vi göra med rummet nu? Ska vi måla om? Och möbler. Ska det finnas en säng där som du kan ligga i när du kommer på besök? Kommer du kanske att flytta hem (tillfälligt) en dag igen?

Fick ett så fint SMS från dig häromkvällen: "Du är så snäll och söt mamma! Jag älskar dej så himla mycket <3" Gissa om det lilla mammahjärtat slog några extra slag när jag lästa det. Jag måste nog ha världens underbaraste dotter!

Våren 2009


Färdigt!

Här är några av chokladbeskvierna


Provsmakning blir senare ikväll. Inga ensamma mammor att titta på idag. Lite tomt, det var ju mitt program.

Idag har jag fixat lite ute. Räfsat lite löv, beskurit en syrenhäck och när jag var i farten gick jag lös på plommonträdet också. Kanske lite sent på säsongen men, men.

Vädret är det tristades gråa man kan tänka sig. Men det var varmt. Stefan konstaterade att det var varmare idag än när vi var uppe i Mayrhofen sista dagen i Österrike. Men för min del får det gärna bli lite kallare och SNÖ. Det lyser i alla fall upp i mörkret. Nu är det inte långt kvar till advent. Bävar lite för det. Känner inte alls för att pynta med stakar och stjärnor men det blir nog så ändå. Börjar nog vara gammal.

Nu ska det bli hemgjorda hamburgare. Och det blir inga mer inlägg idag. Internet var ursegt nu när jag skulle in så jag orkar nog inget mer. Bara så frustrerande när man ska vänta i minuter på att att sidor och bilder ska laddas. 


Började ju bra

Hade lite för bråttom. Man skulle skala mandeln. Men hoppas det blir OK ändå.

Mandelbeskvier

Ända sedan jag träffade Stefan har han tjatat om mandelbeskvier. Han köper gärna någon på kondis ibland men jag har ännu inte bakat några till honom. Nu efter 5 år ska det bli av. Så håll tummarna. Jag har gjort det 2 ggr titdigare. Första gången gick det bra, andra så flöt bottnarna ut till mandelflarn.
Återkommer med resultatet.


Målningsarbete

Målning av kökssnickerier pågår igen även om farten är snigellik.

Så här såg det ut innan


Tidigt i somras blev stommarna vitmålade.

Sen hände ingenting och ingenting men nu har jag äntligen kommit igång igen. Började faktiskt för 2 veckor senmen så kom det annat emellan. Men nu när det är mer eller mindre tomt i Bellas rum och jag fått ett par fina arbetsbockar att lägga luckorna på så känns det som det ska bli klart.
Före och efter

Hade målat baksidan på 4 luckor redan förra veckan men nu var det dags att gå på framsidan. Lite pirrigt är det. Vill ju inte att det ska se för illa och amatörmässigt ut. Fastän jag ju bara är en glad amatör. Men det känns som det ska bli ett acceptabelt resultat.

Sen ska det dit nya handtag och så hoppas jag att fixa o slipa bänkskivorna. Vill lasera dom mörkbruna.


Skitiga duken


Skitig katt på ren duk!

Vårat köksbord brukar för det mesta fungera som en avstjälpningsplats. Där hamnar reklam som sprids ut och blandas med div andra papper och liet annat junk. Brukar försöka snygga upp lite till helgen så igår köpte jag en cyklamen som skulle få lysa upp i novembermörkret. Och efter att städat undan alla papper och torkat av alla kattassar från bordet la jag på en nystruken duk. Det var rent och fint i c:a 1 timme. Sen kom Molly in och var ska man sitta och tvätta sina skitiga tassar om inte på bordet. Jo våra katter är på bordet. Motar bara med dem när det finns mat där. Samtidigt är det ju svårt att bli arg på dem. De är ju så himla rara.


Rippa

Håller på att rippa ljudböckerna vi lånade häromdagen. Det går ju ganska bra men varför är det då olika med informationen på skivorna. En del böcker är helt exemplariska med all information på skivorna. Andra kan ha nån skiva med all information medan övriga helt saknar den. Bara att gå in och ändra taggarna så man får nån ordning på dem. Och så vissa böcker som har en massa grejer på första skivan så att det inte börjar rippa automatiskt. HJÄLP! Jag är ju så okunnig så nu blir det problem. När jag går in och öppnar skivan så finns det massa filer och inte vet jag vilka det är jag ska ha. Får be Stefan om hjälp men vill ju helst klara mig själv.


Jonas Wahl är framgångsrik advokat. Han har enstark och vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus. Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TVatt kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är atthan spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus.

Det är den här boken som krånglar. Ska inte lyssna på den nu men brukar låna 3-4 böcker och så lägger jag in dem på datorn och så räcker det ett tag.


Som katten

Några bilder på våra katter. Levande och döda.


Molly o Murre


Liten Molly


Fina Siri


Siri har bäddat ner sig


Syskonkärlek (Sire o Murre)


Fina Murre jagar Siri i körsbärsträdet.

Undrar ju ibland hur du skulle sett ut idag Murre, om du fått leva. En stor ståtlig svart hankatt.


Ditten och datten

Hej! Var ett tag sen sist. Har inte haft tid eller ork.

På min fråga i tidigare inlägg Vem är du? så var det hela 3 personer som hörde av sig. Alltid något och om du missade då att berätta vem du är så kan du ju alltid höra av dig nu eller senare. Framkom att det är kul med bilder. Jag har varit lite dålig med det sista tiden. Det har kännts som att ska det bli nåt bloggande överhuvudtaget så får det bli utan bilder. Mycket för att jag inte är så mycket för själva hanteringen av bilderna. Men jag ska försöka bättre mig. Idag har jag kopplat till Stefans extrerna hårddisk där de flesta av alla gamla foton ligger. Ska plocka in några gamla godingar vartefter.


Den här t ex. Andra gången vi träffades. Bl a åt vi julbord. Nästan exakt 5 år sen.

Tror att det blev lite för mycket för mig i helgen. Åka hit och ditt och att packa Bellas saker och hjälpa dem med flytten var lite för mycket på en gång. Men allt gick bra och jag tror de trivs i sin lägenhet. Själv tyckte jag det var jättemysigt och ett väldigt fint hus de bor i. Och ni som undrar varför jag packade Bellas saker så var det för att hon var kvar i Västerås och Sala och flyttade sina saker från internatet.

I måndags och tisdags var jag sjukt trött, trots att jag sovit bra och ganska mycket. Ja, i tisdags var jag på väg att vända hem innan jag ens gick in på jobbet. Kämpade på ändå men bestämde mig för att sjukskriva mig innan dagen var slut. Men så hände en grej på jobbet som gjorde att jag istället var tvungen att stanna kvar lite extra länge för att sen kunna stanna hemma på onsdagen. Jag är fortfarande hemma och vet inte riktigt vad som drabbat mig. Trötthet och  huvudvärk. Kan det vara överansträngning eller bara latmasken. Kommer i vilket fall som helst att stanna hemma imorgon också. Tänker bara VILA mig.


Min fantastiska Stefan i Eiffeltornet 2007

Har lånat några ljudböcker från biblioteket som jag håller på att lägga in så jag har lite att lyssna på. Lyssnar gärna på ljudbok när jag promerar, kör ved, fixar i trädgården eller plockar inne. Förr lästa jag mycket men det blir nästan inte alls numera. Har svårt att hitta den tiden, men lyssna kan jag göra samtidigt som jag gör annat. Och ibland kan det vara en sporre för att ta en promenad. Just nu är det Höstoffer av Mons Kallentoft som är på G. Men är inne på sista skivan nu så det är bäst att ladda på med nytt. Nästa kommer att blir "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. Vill minnas att jag läst bra recensioner om den nånstans. Och jag kan tycka det är skönt med lite lugnt gärna romatiskt mellan alla deckare. För det finns fantastiskt mycket deckare. Tycker i och för sig om många av dem men ibland vill jag ha något mer "njutningsfullt" om man kan kalla det så.


Någon som läst/lyssnat på den här boken?
Vad tyckte ni i så fall?Bara en

Har haft 6 besökare sen jag skrev senaste inlägget och bara en som gett sig tillkänna. Tack Bella, min kära dotter. De andra föredrar tydligen att vara anonyma. Lite trist men är ju ändå kul att det är några som hittar hit.

Nu har jag plockat ihop

Nu har jag plockat ihop alla Bellas saker. Hade ingen aning om att det skulle vara så känslomässigt jobbig.

Hoppas verkligen att Stefan är i sånt skick att han kan hjälpa mig och lasta in i bilen imorgon. Särskilt sängen. Är svårt att lyfta en 1.20 säng själv. Annars för jag be Lisa eller EP att hjälpa mig. Eller bygga en ramp på nåt vis så att jag kan dra ut den.

Byrån är också ganska tung fast jag plockat ur alla lådor men den kan jag orka själv om det skulle bli nödvändigt.

Snrat är det dag för duschen och kalas!


Vem är du?

Jag har inte många besökare på min sida men sista veckan har det ökat lite. Och jag får så gott som aldrig några kommentarer på det jag skriver. Är det nåt så är det för det mesta svar på en kommentar som jag skrivit hos nån annan.

Så nu vill jag att just DU klickar på kommentarer och berättar vem du är. Lämna gärna lite ris o ros också.

Körig helg väntar

Nu börjar det kännas att jag varit upp tidigt varje morgon  den här veckan. Fast jag är ju alltid trött på fredagarna. Men de senaste kvällarna har det kännts som om någon plockat ur hjärnan och istället fyllt huvudet med sån där vadd som man har i kuddar och mjukisdjur.

Idag var det besök hos tandläkaren. Minns inte om jag berättat tidigare att jag hade tandvärk och var där och fick en provisorisk fyllning. Idag var det den årliga kontrollen och avstämning av hur den trasiga tanden mådde. Eftersom jag inte haft några mer besvär så räcker det med en vanlig lagning. Om jag hade haft fortsatta problem skullle det blivit rotfyllning. Man hittade också en gammal fyllning som hade blivit dålig. Alternativet är vanlig fyllning vs krona. Men jag tycker att det får räcka med en krona om året. Mer vill inte min plånbok klara. Det är så himla dyrt med tandläkaren men bara att betala och se glad ut.

Imorgon ska vi ta sovmorgon men jag kommer säkert att vakna vid 6-7. Förhoppningsvis somnar jag om. Sen blir det att plocka ihop grejer till Bella innan vi far in till Nyköping för att uppvakta Stefans syster som fyller år. Stefan stannar kvar där för klassfest medans jag o Lisa åker hem. Sen måste jag till K-holm till 21.30 för att hämta en bil jag hyrt för att köra sakerna. Hoppas hinna sova lite innan det är dags att vara fyllechaffis.

Söndag morgon är det bara att upp o hoppa igen. Då ska möbler o saker packas in i bilen. Hoppas Stefan är så pass pigg efter festandet att han kan hjälpa mig. Om inte får jag väl fixa det själv. Bra kvinna reder sig själv. Sen bär det av till Västerås och Bella o Saras lägenhet. Antar att det finns en del att fixa där. Blir en tur till IKEA också. Sen klockan 3 är det firande av Sara som fyller 19 år idag.


GRATTIS SARA!

Lämnar bilen i K-holm på hemvägen. Antar att det bara är att åka hem och krypa till sängs. Men på måndag åker vi inte lika tidigt. Stefan jobbar kväll och Lisa börjar sin praktik kl 8 så det blir väl att åka vid en stund efter 7. Faktiskt hela 2 timmar senare än vad det varit den här veckan.

Tror inte att jag hinner blogga just nånting i helgen. Så Ha en skön helg everyhopa


Magnus o Brasse

Igår på träningen så kom jag att nämna Gunnarsson som jobbar som verkmästaren i magen. Och när Malin, lite dryga 20 år, mest såg ut som ett frågetecken insåg jag: Oj, hela den här generationen har ju missat Magnus o Brasse. Jo dom känner igen dem från  "Fem myror" men allt annat kul dom gjorde har de ingen aning om. Med ens minns jag något som jag tyckte var kul när jag var ung. Har märkt att många av dagens ungdomar har svårt att lyssna på något som inte är bilder till men om man bara tar sig tid så är det ju så bra. Vill du lyssna på verkmästaren i magen så klicka HÄR, lyssna och le.


Byta huven med varann

Ibalnd ser jag saker på TV och så känner jag att det skulle jag vilja skriva om men så blir det inte så mycket mer. Häromkvällen t ex så såg vi ett program som handlade om "udda par".

Det var bl a en kille som håll på att byta kön till kvinna. Han var på en hudklinik för att avlägsna sin skäggväxt. Med sig hade han sin partner som jag först trodde var en kille men det visade sig att det var en kvinna som genomgick en könsförvandling till man.

Har ju hört en hel del om det där om människor som föds i fel kropp och försöker förstå men tycker ändå det är konstigt. Stefan har nog ännu svårare att förstå och han funderade på om det inte vore lättare att dom bytte huvud med varandra.

När vi sen pratade om det på frukosten på jobbet så säger en fikakompis att så känner jag varje morgon när jag ser mig i spegeln - Åh tusan, är det så jag ser ut. Och det där stämmer lite med mig själv. Jag blir förvånad över att jag är fetare och större än jag känner mig och att jag är så pass gammal, varje gång jag ser mig i spegeln.

Ibland blir jag avundsjuk på dom som är unga. Dom festar och är mycket gladare. Kan tramsa runt lite utan att folk omkring reagerar alltför mycket på det. Och så mycket kul det finns nu, kareoke, GH och Singstar. Undrar vad det roligaste var när en annan var ung? Kommer inte på nåt fast visst hade vi kul.


Fördel

Det finns en fördel med att börja så tidigt och det är att man slutar tidigt. Om vi åker direkt hem är vi hemma strax efter 15.00. Vilket innebär att man hinner göra mer än bara laga mat och se en stund på TV innann man knoppar in.

Igår t ex började vi att ta lite kaffe och titta på ett halvt avsnitt av "Svenska hjärtan". Sen målade jag, lagade mat, tittade på resten av "Svenska hjärtan", bakade, prata med syster i telefon och så "Arga snickaren" innan det var dags för sängen.Det är tur att vi har en inspelningsbar Boxer. Man kan pausa programmen för att sen spola förbi reklamen och nu när det blir tidigt sänggånde så blir det att se nästa dag istället. Inte för jag är så stor TV-freak men lite vill jag allt titta på. Idag t ex tittade vi på "Morden" som gick igår kväll när jag sov. Fast jag somnade lite idag också. Farligt att sätta sig ibland.


Trötter

Idag är jag inte lika pigg. Somnade tidigt igår men vaknade vid 2-tiden och sov riktigt dåligt sen. Gick ändå hyfsat bra på jobbet. La mig c:a 1 timme när vi kom hem men kunde inte riktigt slappna av. Nu är det dags att packa gympaväskan och ge sig iväg. Inte riktigt pepp på det men får väl gå. Sen blir det sängen direkt när jag kommer hem.
Hoppas jag sover ordentligt inatt annars blir det nog en jobbig dag imorgon.

Mycket nu

Började ju med de nya tiderna idag. Har kännts bra. Studsade upp direkt när klockan ringde och kom iväg på utsatt tid.

Funkade väldigt bra på jobbet och var skönt att sluta 14.30. Massa av dag kvar.
Idag har jag påbörjat/återupptagit målningsarbetet i köket. Har börjat med 4 köksluckor. Hoppas det blir bra. Började måla baksidan som träning.


För er som inte ar med från början, så här såg det ut

Mitt i alltihopa ringer Bella och berättar att hon och Sara fått en lägenhet. Ibland går det fort. Och det lilla mammahjärtat börjar picka på i högre takt. Så många tankar som virrar runt. Både praktiska och känslomässiga.

Nu är det alldeles dags för sängen för mig. Vill komma i säng tidigt så att jag orkar med att gå upp så pass tidigt.


Lisas föedelsedag

Blev ju inga bilder från Lisas födelsedag förra söndagen. Förlåt Lisa! Men det kommer lite här. Tror att Lisa blev nöjd med dagen.


Tårtingredienser + grädde förstås


Siri är med och uppvaktar...


med tårta och presenter


En del av gratulanterna...


och några till


Blommor


och mer blommor


Nya tider

Imorgon börjar vi med nya tider. Det är Stefan som börjar jobba skift. Vansinnigt när man är 46 år och bara jobbat dagtid tidigare men det är bara att gilla läget. För att vi ska kunna samåka åtminstone varannan vecka innebär det att det blir skift för mig också. 4.55 ska vi lämna hemmet imorgon bitti. Jag räknar med att gå upp 4.30. Mitt bekymmer är just nu om jag ska tillåta mig att snooza i alla fall en gång eller om jag ska hoppa upp direkt. Jag är ju en riktig snoozer även om jag bara blir tröttare och tröttare för varje gång klockan ringer. Tror jag ska prova att skutta upp direkt. Fördelen är att vi kommer att vara hemma gansksa tidigt på eftermiddagen men sen gäller det ju att komma i säng i tid eller kanske sova lite middag.

Den andra veckan när Stefan jobbar kväll så kommer jag att ha normala arbetstider. Den veckan innebär också att vi i princip inte kommer att ses eftersom Stefan sover när jag åker och jag sover när han kommer hem. Vet inte alls hur det kommer att fungera och hur rollerna här hemma kommer att se ut. Det visar sig . Visst, jag får egentid hemma som jag kan önska mig ibland men det blir nog lite för mycket av den varan. För även om jag trivs med att vara alldeles själv ibland så är det iget jag vill ha för mycket av.

Nu ska jag plocka ihop inför morogndagen (finns ingen tid att springa runt på morgonen) sen blir det "Ensam mamma söker" och därefter sängen direkt.


Höstträdgård

Medan jag stökade i köket så letade solen sig fram. Nu ska jag gå ut och rensa upp i rabatterna och räfsa bort en del löv. Varför känns trädgården mer älskad på våren? Kanske inte så konsigt, då spirar den av liv, nu påminner den om döden. Fast det känns bra att veta att den bara vilar och när vårsolen värmer igen så återkommer allt liv. Lite som med oss Nordbor. Vi kryper in och gömmer oss inomhus på hösten för att sen komma ut igen på våren.


Vi ses i vår igen!


...

Nu står köttgrytan på spisen och äppelkakorna i ugnen. Undrar vart diskpersonalen tog vägen. Ska jag behöva diska själv?


Diskpersonalen


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus