Bellabilder

Bella tyckte jag valde fel bild från kameran igår så här kommer dom andra sen får ni välja vilken ni gillar bäst.


Paj

Här kommer en bild på pajen.
 

Blev riktigt fin tycker jag (och god). För en gångs skull fick jag marängen så där snygg som den är på bilden i kokboken.
Så här glada blev Bella och Sara


Fred

Ville bara berätta att vi är vänner igen. Bella o jag. Bella har ätit mat och blåbärspajen står i ugnen! Nu blir det doobidoo för Stefan o mej och IDol för Bella o Sara.

IzabellaIdag har min fina dotter namnsdag. Vi firar inte namnsdagar särskilt mycket men det brukar kunna bli nån liten present och det ska det bli idag också.
Fast just nu känns det inte så bra. Nånting gick fel när Stefan och jag kom hem efter att ha jobbat och handlat och Bella som var så hungrig, blev arg och sur och jag tyckte att om hon ändå bara skulle tjura så kunde hon gå upp på sitt rum. Så hon har inte ätit än.
Fast det känns inte bra. Har varit och pratat med henne och sagt förlåt för nåt som jag inte vet vad det är men hon vill bli lämnad ifred.
Jag blir så ledsen när hon blir så här och ändå borde jag vara van efter 19 år. Men det blir bara jobbigare och jobbigare. Tycker så synd om Sara också. (Ja, hon kom hit igår kväll.)
Nu håller jag på och bakar en blåbär- och marängpaj, som Bella längtat efter, och se om jag kan blidka henne med den. Tänkte det kunde bli som en liten namnsdagstårta.

Bella, jag älskar dig så innerligt. Mer än du nånsin kommer att förstå!


Torsdag

Uj vad tiden går fort. Torsdag idag.

I tisdags kom Bella hem för att vara här på lovet. Det är inte så ofta bara hon är här så jag tog semester på onsdagen och var hemma och lekte med henne. Vi tog det mest lugnt. Tittade på Bolt. Det var jag som ville se nåt tecknat. Och så var det fint höstväder så vi tog en promenad runt Bo Hage. Då kom vi på att vi glömt köpa jorsnötter som vi skule ha i maten så det blev en tur till Bettna. Nu var det dags att göra paj. Det var meningen att vi skulle ha den til lunch men eftersom klockn redan hunnit bli 4 fick det bli kvällsmat. Sen tittade vi på en annan film som jag inte vet vad den hette. Var jättekonstig iaf och jag fattade ingenting. Kämpade mig igenom den utan att sova alltför mycket. Sen var jag som en klubbad säl. Kände mig nästan drogad och hade kunnat gå och lägga mig för natten men eftersom klockan bara var 6 så fick jag allt hålla mig vaken en stund till.

Vaknade vid 4 imorse igen. När ska sovklockan ställa om sig? Har haft en effektiv dag på jobbet och nu är jag hemma ett tag innan det är dags för träning. Bellas dator var igång så jag lånade de. Där hittar man lite andra bilder, som den här till exempel.

Bella o Nisse på bryggan. Måste ha varit våren/sommaren -07 inian den dumma bilen körde på Nisse

NormaltidKänner mig helt ur tiden.
Igår var det jätteskönt. Var så glad att jag fick en timma extra. Men på kvällen var jag trött och gick o la mig redan halv 10. Satte om klockan på mobilen och satte larmet på 5.50. Vi skulle åka lite senare än vanligt. Sen på natten vaknar jag till, slumrar igen och drömmer att jag satt klockan fel och försovit mig. Jag tittar på klockradion och sen på mobilen och ser att mobilen går 1 timme fel. Tänker att jag backade den 2 timmar istället för 1 och sätter om den. Men så slår det mig att jag nog aldrig satte om klockradion. Måste upp och titta på klockan i köket. Och det var som jag misstänkte. Mobilen gick rätt och klockradion fel.

Och när jag var uppe så var jag tvungen att gå på toa. Mörkt är det och jag sparkar stackars Siri eftersom hon trodde det var morgon och hon skulle få gå ut. I själva verket var klockan 4 och jag hade ju sovit de timmar jag brukar men tyckte att det var lite väl tiidigt att gå upp 4 när vi skulle åka kvart i 7 så jag låt och vände och vred på mig och slumrade till lite och lagom som det var dags att gå upp hade jag somnat in riktigt skönt. Typiskt.

Sen har det varit fel på matklockan också idag, vilket fått till följd att jag proppat i mig massa dumheter. Nu är klockan snart 8 och jag vill gå och lägga mig. Ska göra lite mer jobb först och sen se sista delen på Färjan. Får se om jag håller mig vaken hela tiden. Sen blir det sängen direkt.


Uppe med tuppen


(Bild från Bellas fotoblogg)


Idag lyckades jag vara uppe med tuppen tack vare att man får ställa om klockan.
Nu ska jag fixa tårtor till födelsedagsbarnet.


Tid tillgodo

Om ni minns det så efterfrågade jag mera tid för några dagar sen och nu kommer den ju äntligen. En hel timme får vi i natt. Eller egentligen är det ju den vi lånade ut i våras som vi nu får tillbaka. Synd att det inte var ett SMS-lån för tänk vilken ränta vi skulle fått i så fall.
Jag är på väg att dra mig mot sängen nu. Tänker inte sätta om klockan förrän imorgon bitti och då får jag en massa tid och hinner nog fixa det som behövs innan kaffegästerna troppar in.


Här är en som verkligen kan konsten att koppla av. Molly i bästa sovställningen.
Ibland funderar jag på om hon verkligen är en katt. Liknar mer en kanin eller en hund.


Kakbak

Nu var det färdigbakat för idag.


Kokoskyssar, kolakakor, äpplekakor och chokladbollar.

Har ocksåvarit iväg till trädgårn och köpt en blomsterkvast till morgondagens fördelsedagsbarn. Och så var jag till Ändebols gård och köpte lite tomater. Det var sista chansen eftersom dom stänger för säsongen imorgon. Fick också en pratstund med min gamla skolkamrat Sofie. Alltid lika kul.

Nu ska jag fortsätta få lite gjort här hemma. Tror det blir lite sömnad. Det är tur att jag har en så duktig karl som har så bra hand med snabeldraken. Han har matat den ordentligt idag.


BAK

Nu blir det kakbak inför kalaset imorgon.
ÅTerkommer senare.

Flugornas herre

Lite onödigt vetande så här på fredagskvällen.

Vindsflugor, Pollenia rudis

Det är ofta svårt – för att inte säga omöjligt – att hindra dessa flugor från att ta sig in i byggnader. Det är dock viktigt för många kunder att få klart för sig att dessa flugor inte är något tecken på dålig hygien, ej utgör någon hälsorisk och framför allt inte förökar sig inomhus. Trots att tätningen av huset kan vara svår att genomföra till 100% bör man ändå se över huset. Insektsnät på ventiler och vid takfot, täta runt fönster (även sådan fönster som leder till vanligtvis ej uppvärmda delar), runt kabelgenomföringar (lampor i tak) mm.

Det är när temperaturen faller om höstarna som denna fluga söker skydd på våra vindar. Ofta drabbas samma hus år efter år. Om det sker en temporär värmestegring (sol, milt klimat, varmluft som sipprar ut etc.) i det utrymme som flugorna valt kan deras aktivitet starta upp på nytt.

Att bekämpa denna fluga i dess vanliga miljö är helt omöjligt. Flugan lägger sina ägg bland ruttnande löv. Efter kläckning söker larverna upp daggmaskar och lever i dessa till dess att masken dött. Förpuppningen sker oftast i det översta jordlagret. Flugan hinner med en generation per år – max två vid gynnsamma  förhållanden.Om ni nånsin undrat var flugorna övervintrar så kan ni nu få svaret. Det är i vårat hus de bor på vintern. Får erkänna att jag aldrig ens tänkt på var flugorna håller hus på vintern men om nån skulle ha frågat mig så skulle jag nog ha svarat, i en jordhåla eller som ägg i en dynghög. Men ack så fel det var. Det är här i Grindstugan de bor. I år har det varit fler än någonsin men Stefan har bedrivit en envis kamp mot dem, särskilt den senaste veckan. Dammsugaren är hans vapen. En kväll uppskattade han att det var 70-80 flugor för att nästa kväll "bara"vara hälften så många och nu är det inte alls så många. Och eftersom de inte förökar sig den här tiden på året så måste det ju ta slut nån gång. För att dom inte ska rymma från dammsugaren och ut i friheten så sätter han fast en plastpåse med en gummisnodd över röränden på dammsugaren.


Störst av allt...

...är kärleken!

"Ja till homovigsel i kyrkan. Homosexuella par ska kunna vigas i Svenska kyrkan. Det har kyrkomötet beslutat idag." 

Men oj vad många reaktioner det verkar orsaka. 223 kommentarer just nu på Expressen.se. Jag räknar mig som kristen och tillhör Svenska Kyrkan men kan inte påstå att jag kan Bibeln.Jag har inte orkat läsa alla dessa 223 kommentarer men har sett att några citerar delar ur Bibeln och vill därmed påskina att homosexualitet är syndigt mm. Jag har läst några av bibeltexterna men inte sett att de direkt säger att det just är homosexualitetn som är syndig. Och vad jag har förstått så kan man göra många olika tolkningar av det som står där.

För mig så är det kärleken som är det viktiga. Och kärleken ska segra! Jag tycker att det inte är könet som ska få påverka om man ska få älska varandra. Så till alla homosesuella som väntat på att få vigas i kyrkan säger jag GRATTIS!


Bella o Sara
Det finaste homopar som jag vet. Har ingen aning om dom vill gifta sig eller inte och om dom i så fall vill göra det i kyrkan, men är glad över att om dom skulle vilja det så är det fullt möjligt för dom.


10 år äldre

Insåg igår att jag skulle få hoppa träningen idag. Var helt enkelt tvungen att ta mig till Flen och hämta ut mitt nya körkort. Så nu är man helt plötsligt 10 år äldre. Jag gillade verkligen det gamla fotot. Det nya är inte alls lika fint men får väl duga de gånger jag måste använda det. Det är inte bara det att jag är 10 år äldre utan det är så konstiga kontraster också.

Min lön hade kommit in redan nu på kontot så vi passade på och handlade också så slipper vi det imorgon. Och så när det inte blev nån träning så trodde jag att jag skulle hinna med så mycket hemma. Pyttsan! Jag har fixat och ätit en omelette och så druckit lite kaffe. Sen satte jag mig här vid datorn för att fixa lite jobb men ritningsfilerna som jag hade fått mailade gick inte att öppna så det blev inget med det. Och där är vi nu. Men då fick jag istället tid att skriva detta ointressant inlägg.


Tid+Murre

Igår var vi och köpte färg till skåpluckorna så nu är det bara att sätta igång. Men vet inte när jag ska få tid. Vill ju hinna andas nån gång emellanåt också. Och så allt annat man vill.

Som idag t ex är det ju träning och det vill jag ju INTE missa. Dessutom är det ju jag som är fröken så det är inte läge att skolka. Och så har jag lite från jobbet som jag måste läsa igenom till på fredag. Det är något som vi tagit på oss frivilligt utanför arbetstid för att få mer förståelse för projekteringsarbete. Och så borde jag jobba med en ritning också som det är lite bråttom med. Får se om det blir nåt efter jympan men troligtvis får det bli mer bråttom innan jag gör något på kvällstid med den.

Imorgon skulle jag behöva åka till Flen och hämta ut mitt nya körkort efter jobbet. Det har legat där ett tag och skräpat och det gamla går ut vilken dag som helst. Så smidigt att dom skickar det till Flen för där är jag ju verkligen så ofta. Satte en lapp på fotot jag skickade in att jag ville dom skulle skicka det till Nyköping men det funkade tydligen inte.

Skulle behöva fixa lite här hemma också. På söndag är det födelsedagskalas så jagg skulle behöva baka något. Får bli ett par småkakor och så köper vi resten. Och tårta förstås men den hjälps vi nog åt med så som vi brukar.

Tur att jag har en sån duktig man som tar hand om dammsugaren och disken. Nu är det dags att packa ihop träningskläder.

Tjolahopp, tjolahej!MURRE! Svart som natten.

Idag är det 2 år sen som Stefan hittade Murre i vägkanten, överkörd. Du fick leva alltför kort tid hos oss Murre. Vad hade du på vägen att göra?


Tävling

Jag är med och tävlar om en ny design från Sara.

Men alltså Sara. Jag är så rudis när det gäller att länka och få med allt. Vill ju få in en bild på designen här men lyckas inte. :(

Kanske är jag inte en värdig vinnare som inte klarar av att behandla uppgifterna med respekt.


Höststädning

Idag har vi ställt undan alla trädgårdsmöbler. Hann också med att röja bort lite vissna blommor. Tog en tur ner till sjön där det finns ett äppleträd med fina vinteräpplen som vi plockade en hink av. Tok.Molly följde med också. Fattar inte varför katterna ska följa efter för att sen jämra sig hela tiden. Värre än småbarn.


Tok Molly - som en prinsessa på ärten.

Det har varit väldigt fint väder idag och jag är glad för att vi valde att besöka mina föräldrar igår när det bara var grått och regnigt. Tog en liten tur med kameran och förevigade några fina färger. Tyvärr så gör min enkla kamera inte rättvisa till naturen.


Sällskapsspel

Igår var vi hos mina föräldrar och hälsade på en stund. Jag hade bakat mortoskaka som vi tog med några bitar av. Morotskaka, det måste väl vara GI-vänligt. Morötter och philladelphiaost. Jaha, är det massa socker och mjöl också, och det är inte OK? Äh skit samma, gott var det. Jag hade också plockat med mig spelet jag fick när jag fyllde. Det var i februari och vi hade ännu inte spelat det en enda gång.


Det funkar ju inte att spela med barnen eftersom dom är för unga. ÄVen Stefan och jag hade problem med frågorna som handlade om 50- och 60-talet. Pappa hade nog lite svårt att hänga med ibland men kämpade tappert på och mamma verkade tycka att det var jättekul. Jag som ju gillar spel över huvud taget tyckte det var lite för svårt ibland men ändå kul. Vi hade tänkt köpa med oss pizza/sallad hem men åt tillsammans med mamma o pappa innan vi åkte därifrån. Alla andra åt pizza men jag tog en kycklingsallad och kände mig lite nyttigare.Blev redigt mätt ändå, kanske för att jag satte i mig allt bröd som jag fick med. Och så åt jag vitlökssås så jag fick halsbränna.

Fick också med mig en kaffeservis som jag tittat på tidigare. Något min moster köpt på loppis en gång och sen kom på att hon inte hade behov av. Vi har inte heller något behov egentligen eftersom vi redan har 3 kaffeserviser och för det mesta dricker vi ju ändå ur muggarna som finns i köksskåpen. Men nu är dom inställda i skåpet bland dom andra. Är lite svagt för fint porslin.

Visst är dom söta!

Hemma igen tittade vi på en Johan Falk-film. Jag var inte ens nära att somna. Kors i taket. Men efter det gick jag o la mig och sov så gott!


Choklad

Igår köpte jag de här 2 askarna med Noblesse. De ska jag skicka iväg tillsammans med ett kort till 2 vänner som jag vet har det tufft nu i höst. Hoppas det ska muntra upp ett tag i alla fall.


Noblessehjärtan!


Sovmorgon

Idag vaknade både Stefan och jag vid 6. Var nog nästan på väg att gå upp då men det är ju skönt att ligga kvar i sängen och mysa. Vid 8 tiden knallade jag upp, inte alls lika pigg som jag var vid 6 och Stefan ligger fortfarande och snusar.

Idag är det gråväder. Det har börjat blåsa igen också. Jag tycker inte om blåsten. Har en lätt huvudvärk över pannan men får väl låta bli att tänka på den. Senare idag ska vi åka in till Katrineholm och ta en fika hos mina älskade föräldrar. Ser fram emot det.


Trött i ryggen

Tror min rygg fått lite för mycket stryk den sista veckan. Har nog inte lyssnat helt på den utan kämpat på med diverse träning.
Förra fredagen blev det Core, i tisdags den vanliga jympan, igår styrketräning i Broby och idag Core igen. Känns just nu som magen orkar mer än ryggen eller så är det tvärtom, magen orkar inte så mycket som jag tror och då tar ryggen stryk. men tycker samtidigt det är kul och skänt att träna så har svårt att låta bli. Hade jag bara tid så skulle jag vilja gå nåt mer pass.


Inget jag ätit men ser gott ut (bild från nätet)


Den här veckan har det varit GI-mat. Har hållt mig till matförslagen jag hittade i tidningen men inte lagat allt utan upprepat vissa saker. Första avvikelsen blev nu ikväll då jag gjorde en liten utsvävning. Måste säga att jag är överraskad.  Har ju hårt att om man äter med GI-tänk så minskar sötsuget eftersom man får en jämnare insulinnivå. Och den här veckan har jag faktiskt inte varit särskilt sötsugen. Tog en godisbit och en bit Toblerone nu ikäll och tyckte nästan det kändes slibbigt. Nu ska jag försöka hålla i alla fall lite GI-tänk under helgen och sen köra vidare på "riktigt" på måndag igen.


Fredag

Vad är det som händer?
Hade skrivit en text om hur fort veckorna går - och helgerna.
Om hur trött jag är på fredagskvällen.
Om att det bara är dritt på TV.
Att det blir en lugn helg utan barn.
mm
mm
...och så när jag letat fram en bild och lägger in den i inlägget så försvinner texten. Kanske hade jag texten markerad. Mitt klantarsel. Men jag orkar inte skriva om allt igen


Här kommer en bild som Bella tog för några år sen.


Fotograf Håkan

Här kommer ett par höstbilder till som Håkan har tagit.
Vill bara påpeka att jag frågat honom om lov innan jag lägger upp dom här. Det är inte min grej att göra sken av att det skulle vara mina bilder. Jag kan vara bra på annat (hmm, kommer inte på nåt nu direkt) men att fota och redigera lämnar jag över till de som kan och är intresserade. Men jag tittar och njuter gärna av deras bilder. Gör det du också! Kika in på Håkans blogg, titta och njut. Om du orkar läsa också så har han faktiskt sina ljusa stunder i det han skriver också.


Tävling

Jag är med och tävlar hos Sara om en ny bloggdesign. Skulle bli SÅ glad om jag vann! Hon är verkligen superduktig. Och så verkar hon vara en störtskön tjej. Är så kul att följa hennes liv i Österrike.

Klicka här så kommer ni direkt till tävlingssidan. Eller låt bli. Det är ju jag som ska vinna den! Men ni kan ju tjuvkika på den.

Höst

Jag gillar inte hösten särskilt mycket. Tycker om ljuset. Fast nu i oktober är det faktiskt ett fantastiskt ljus. Träden har såna fantastiska färger och när vi åker hem efter jobbet så skiner solen i nån vinkel så att det lyser om löven. Och faktiskt så har det varit rätt mycket blå himmel de senaste veckorna. Det tillsammans med åkrarna som skiftar från nyplöjda svarta, skirt gröna (höstsådden som börjat växa) och så de brungula gärdena som man slagit men inte gjort något mer med.
                                                        

En av Håkans vackra bilder


Jag försöker se hur vackert det är och ta med mig ljuset i minnet för om drygt två veckor är det November. Kan man inet bara stryka den månaden från almanackan. Tar gärna 2 maj istället.


GI

Jag brukar försöka ha lite GI-tänk när jag lagar mat och äter fast jag är inte slavisk på nåt vis. Det är inte det att jag inte kan tänka mig att äta maten. Problemet är väl mer att komma in i tänket helt och fullt. Och så tror jag inte på den ändå ut. Visst, det verkar ju helt OK att få en jämnare insulinnivå, slippa dalar och toppar men att utesluta kolhydrater, NEJ. Försöker istället hitta dom långsammare kolhydraterna och jag tänker ALDRIG sluta äta potatis.Men nu har jag tänkt köra en "meny" jag hittat. Det är ju god och ganska enkel mat MEN det känns som jag inte vet hur jag ska hinna med. Har inte ens hunnit handla hem ingredienser. Hade tänkt göra det idag men glömde listan hemma. Och imorgon måste jag hem och LAGA maten innan jag ska iväg till jympan. För det är ju det också, ska jag följa menyn så måste jag laga både middag och lunch. Det lär nog bli så att jag har samma sak i matlådan som jag äter på kvällen innan. Och så är det Stefan. Eftersom han vägrar en del av det jag äter så ska han göra sin egen mat alternativt att jag gör särskilt åt honom. Känns liet jobbigt men jag ska kämpa på.


Österrike del 13 - Mera Tyskland

Frukosten var faktiskt helt ok och även om personalen så lite gassig ut så var dom väldigt trevliga.

 
Utanför hotellet hittade vi ett gäng marsvin som var väldigt svältfödda på grönt


Ge mig ett maskrosblad till!

Idag har vi mest suttit i bilen. Stefan svängde av på måfå för att ta en benstreckare och hittade ett gammalt slott och en fin park att gå runt i.

Slott under restaurering


Nåt sånt här hemma i trädgården kanske?


En vindlande, svindlande trappa i slottsparken

Sen blev det min tur att köra. Onkel Tom tar en med på de mest fantastiska vägar som letar sig fram över fält och genom skogar och ibland in i en liten by där gatorna är så smala så man nästan kör på trottoarer och trappor. Idag hade han hittat en liten genväg som säkert var jättebra om det inte varit för att dom grävt upp gatan genom hela byn. Vi försökte leta oss fram på smågator men det var omöjligt så vi fick vända tillbaka. Visserligen stod det att vägen skulle ta slut men sen dröjde det så länge innan det hände nåt så vi trodde det skulle fungera ändå.

Nu blev det snurrigt eftersom Tom hela tiden ville leda oss tillbaka till den avstängda vägen och när vi försökte följa omledningspilarna kom vi bara tillbaka där vi varit. Till slut lyckades vi lura Tom och fann en ny rutt men det tog säkert en timme extra.

På söndagar är ALLA affärer stängda i Tyskland. Hoppades att vi skulle komma förbi nån McDonald eller Burger King men icke. Till slut hittade jag en mack där jag svängde in och vi fick oss varsin korv med brötchen och varsin flaska vatten.

Väl framme vid hotellet så mumsade vi i oss varsin tallrik med hamburgerschnitzel och öl. Hotellet är dessutom jättefint och ligger i en fin (1100 år) gammal stad vid stranden av Elbe. Vi har tagit oss en promenad runt delar av staden. Typiskt nog började det regna. Tur att vi utrustat oss med paraply.

 
Jag på väg ut från hotellet


Många murar och torn i den gamla Hansastaden

Tangermünde

Nu är det snart dags för sista natten bort. I morgon kommer vi hem för att lägga oss i våra egna sängar. Sen väntar alla vardagsgöromål som vi sluppit nu. På vägen hem har vi tänkt köpa på oss lite alkohol. Hoppas bara vi hittar nåt bra ställe. Vi vill ju ha burköl och inte massa flaskor.


Österrike del 12 - Södra Tyskland

Idag lämnade vi Österrike och Tyrolen. Det var lite trist för det var verkligen fint där.  Om jag ska emigrera nån gång tror jag det blir dit.

 
Fikarast i Tyskland

Omgivningen har varit minst sagt växlande. Det började med höga berg (som skymdes av molnen) Sen blev det kulligare för att sedan påminna mer om Skåne med stora ganska platta fält. Men lite längre norrut blev det lite mer kullar igen som är täckta med vinodlingar.

Vi stannade till i Wützburg och tankade och tog en pizza. Det var en stor stad med en STOR katedral som dongade i massa klockor.

 
STORT hus med STOR parkeringsplats framför
Stefan med sin pizza

Stefan tittar på ny bil men är inte nöjd med färgen

Kanske lite för dyr för oss också.

Nu är vi i Euerdorf. Vi har checkat in på hotellet och hunnit ta en promenad runt samhället. Det är litet ställe som kändes rätt deprimerande. Hotellet är inte heller särskilt glamoröst men sängarna verkar sköna och det känns rent men ändå lite sunkigt. Personalen påminde mer om tivoliarbetare än personal på ett gasthaus. Hoppas frukosten är skaplig bara så ska det nog vara OK. Det är ju rätt billigt och faktiskt det enda stället som vi övernattar på som har trådlöst, kostnadsfritt internet.

 
Men det fanns lite fint

och fina gamla broarSängen och rummet av väl inte av modernaste snittet

Nu ska jag ta en dusch och sen lägga mig. Stefan är sugen på att surfa runt lite på internet. Han är ju inte heller lika kvällstrött som jag är.


Gräsänka

Den här helgen är lite annorlunda mot hur det brukar vara. Igår åkte jag, Bella o Sara iväg till Strängnäs. Det var marknad och så umgicks vi med våra vänner sen den tiden vi bodde i Strängnäs.  Trevligt och väldigt bra väder. Handlade lite också. Det blev en sjal, en ny plånbok, ett garnnystan som mamma ska få sticka sockor till mig av, ett bälte och fodrade arbetshandskar till Stefan och så naturligtvis, Brända mandlar.


Alla fina ungdomar i Strängnäs

När vi kom hem så var Stefan borta. Han hade åkt till Åland. Men hemma fanns Erika och Lisa med pojkvän/kompis så jag är långt ifrån ensam. Men det var lite konstigt att sova hela natten utan Stefan brevid sig. Men Molly har legat där hela natten. Hon verkar inte vara riktigt kry. Har legat där hela natten, utom när hon var uppe och spydde. Hon kom inte ens upp vid frukosten och tigde ost som hon annars är så svag för.


Vem kan motstå en sån frestelse?

Eftersom jag är gräsand (eller heter det gräsänka) så blir det mitt jobb att köra in ved idag så att vi klarar oss i veckan.


GräsandHokus pokus

Vet inte hur många täcken vi har och dom tar ju lite plats att förvara. Samtidigt vill jag inet göra mig av med något för rätt vad det är så kommer dom till användning.  Och så är det sommartäcke och vintertäcke. Har sett nån gång på TV-shop att det finns sånna fiffiga påsar där man suger ut luften. Och nu hade de sånna på Rusta till jättebra pris. 19:90 styck. Köpte fyra stycken för att prova och jag kan säga det att jag kommer att köpa fler.


3 sommartäcken i en påse - FÖRE


och EFTER att luften sugits ur.

Det måste ju vara toppen till förvaring av bl vinterjackor men jag funderar på om inte kläderna blir väldigt skrynkliga efter att ha legat ihoppressade så i ett halvår. Någon som har erfarenhet?


Syfte

När jag började att blogga var tanken att det skulle bli ett ställe där jag ventilerade mina tankar om små och stora saker, berättade lite om vad som händer i min vardag. Ville inte att det skulle bli en klagomur för även om jag kan tycka att det är rätt tungt emellanåt så ville jag att det skulle vara en positiv blogg.

Hade någon fantasi att nya o gamla bekanta som jag inte träffar så ofta skulle få lite inblick och kontakt med mig,
lämna några klämkäcka kommentarer och kanske berättalite mer om sig själva. Tanken var inte att kreti och pleti skulle läsa men är ju helt införstådd med att det kan vara så.

Nu känns det inte riktigt som att jag får tiden att räcka till för att åstadkomma den blogg jag tänkte från början. Inte är det många som tittar in heller och ännu förre som kommenterar. Lite trist känns det förstås men jag kommer nog att fortsätta ändå. Har också tanken på att låta någon duktig människa hjälpa mig med designen men när man är så okunnig om koder hit och dit så vet jag ju knappt om jag törs. Kommer säkert inte att få in den nya designen på min blogg utan hjälp. Den design jag har nu är en gratisdesign som Elin har gjort och Bella hjälpte mig att lägga in koderna och få in en bild på mig. Tack ni båda för det.

Nästan all min tid vid datorn känns som stulen tid. Som att jag borde göra något annat istället. Plocka rätt på något, vara social med Stefan (eller andra) eller lägga mig och sova istället för att sitta här.

Båten upp

Det blev en ganska bra dag idag ändå. Vi hade tänkt ta en långpromenad men så började det ösregna. Men jag fixade Stefans skjortor som jag lovat. Det började bli dags eftersom han ska ha dom nästa helg när han ska till Åland.

Det slutade regna och istället för promenad bestämde vi oss för att ta upp båtmotorn. Väl därnere kunde vi inte låta bli att dra lite i båten också och med våra samlade krafter lyckades vi få upp den på land.
Jag i båten i somras!

Är det inte typiskt, vi har inte kunnat ha vår "brygga" i på hela sommaren eftersom det varit så högt vatten. Nu har det sjunkit undan och det hade funkat med bryggan men nu är det ju liksom för sent.
Vi försökte få bryggan på plats med hjälp av stora stenar men det lyckades inte

Väl inne igen så fick jag ordning på gardinerna. Under tiden lagade Stefan mat. Raggmunk och fläsk. Mumma. Det var länge sen och eftersom det för det mesta är jag som ordnar med maten så var det ju extra lyxigt.


Nya gardiner på plats

Ikväll blir det kaffe och bulle. Är inte säker på om vi har några kanelbullar. Annars får det väl bli vaniljbullar. Ska det nödvändigtvis vara kanel får vi väl strö på lite.


Söndagsångest

Oftast kommer söndagsångesten frammåt eftermiddagen men idag har den redan infunnit sig fast det bara är förmiddag.

Kanske bästa att få på sig kläder och göra något.


Höst

Oj vad höstigt det blev på en gång. Det är frost på morgonen, träden börjar skifta färg och en hel del löv har redan släppt taget.

Den här helgen har vi det RIKTIGT lugnt. Lite ska naturligtvis bli gjort men det är ingen turbofart precis. Somnade tidigt igår och vaknade tidigt i morse. Det gjorde att det blev en hel del tid på förmiddagen. Hann titta på sista avsnittet av "Störst av allt" som vi hade spelat in igår. Vet inte om det var någon höjdarserie men det är kul att höra norska. Sen blev det lite plock med tvätt och disk innan jag gick ut i trädgården. Var tvungen att rensa bort lite sommarblommor som frosten hade varit på. Det är inte alls lika kul att vara ute och påta nu som på vår och försommar men måste ju göras. Stefan fyllde på ved  så att vi kan elda. Det är ju också ett hösttecken när man måste elda och köra ved. Precis när vi kom in började det regna. Vi var verkligen ute i rätt tid.


Lite höstblommor för vara kvar. Får se hurlänge pelargonen klara sig innan frosten tar den.

Nu ska jag sy till ett par gardiner till TV:rummet där uppe. Tyget köpte jag för 3 år sen. Hade tänkt ha det i Lisas rum men det blev aldrig så. Så förra hösten klippte jag till det men sen blev det inte mer gjort. Vet inte om det blir så bra men får väl duga. Hela det rummet är så trist men får vara så länge tills vi gör en rockard med sovrum etc.

Ikväll ska det bli oxfilé och potatisgratäng. Ser fram emot maten men hoppas det dröjer en stund för just nu är jag inte alls sugen på mat.


Vart tar tiden vägen?

Fattar inte vart tiden tar vägen. Jag har helt enkelt ingen tid till bloggen. Hade tänkt att jag skulle skriva i helgen men var helt enkelt inte på humör. Och kvällarna bara försvinner.

I tisdags körde vi jympan som vanligt. Det är riktig många som är med och jag får många positiva kommentarer så det är ju himla kul.

Igår var vi på bio, jag , Stefan, Erika och Lisa. Innan käkade vi på Kebab House. Det var smaskens! Var jättelängesen jag åt kebabtallrik. Sen såg vi "Flickan som lekte med elden".Jag tyckte nog rent av att den var bättre än "Män som hatar kvinnor" men de andra i sällsakpet tyckte tvärt om. Fast biofåtöljerna var ju inte de allra skönaste. Efter c:a 3/4 av filmen så hade jag svårt att sitta still, höften värkte och jag började skruva på mig. Säkert irriterande för dom som satt bakom men vad gör man?

Nu ska jag rusa iväg till  Broby på gummröra. Det är vi tjejer/tanter som kör lite styrketräning där vi använder enkla redskap och kroppen som verktyg. Premiär för säsongen idag.

Bye bye!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus