Carina

Österrike del 13 - Mera Tyskland

Kategori: Semester -09

Frukosten var faktiskt helt ok och även om personalen så lite gassig ut så var dom väldigt trevliga.

 
Utanför hotellet hittade vi ett gäng marsvin som var väldigt svältfödda på grönt


Ge mig ett maskrosblad till!

Idag har vi mest suttit i bilen. Stefan svängde av på måfå för att ta en benstreckare och hittade ett gammalt slott och en fin park att gå runt i.

Slott under restaurering


Nåt sånt här hemma i trädgården kanske?


En vindlande, svindlande trappa i slottsparken

Sen blev det min tur att köra. Onkel Tom tar en med på de mest fantastiska vägar som letar sig fram över fält och genom skogar och ibland in i en liten by där gatorna är så smala så man nästan kör på trottoarer och trappor. Idag hade han hittat en liten genväg som säkert var jättebra om det inte varit för att dom grävt upp gatan genom hela byn. Vi försökte leta oss fram på smågator men det var omöjligt så vi fick vända tillbaka. Visserligen stod det att vägen skulle ta slut men sen dröjde det så länge innan det hände nåt så vi trodde det skulle fungera ändå.

Nu blev det snurrigt eftersom Tom hela tiden ville leda oss tillbaka till den avstängda vägen och när vi försökte följa omledningspilarna kom vi bara tillbaka där vi varit. Till slut lyckades vi lura Tom och fann en ny rutt men det tog säkert en timme extra.

På söndagar är ALLA affärer stängda i Tyskland. Hoppades att vi skulle komma förbi nån McDonald eller Burger King men icke. Till slut hittade jag en mack där jag svängde in och vi fick oss varsin korv med brötchen och varsin flaska vatten.

Väl framme vid hotellet så mumsade vi i oss varsin tallrik med hamburgerschnitzel och öl. Hotellet är dessutom jättefint och ligger i en fin (1100 år) gammal stad vid stranden av Elbe. Vi har tagit oss en promenad runt delar av staden. Typiskt nog började det regna. Tur att vi utrustat oss med paraply.

 
Jag på väg ut från hotellet


Många murar och torn i den gamla Hansastaden

Tangermünde

Nu är det snart dags för sista natten bort. I morgon kommer vi hem för att lägga oss i våra egna sängar. Sen väntar alla vardagsgöromål som vi sluppit nu. På vägen hem har vi tänkt köpa på oss lite alkohol. Hoppas bara vi hittar nåt bra ställe. Vi vill ju ha burköl och inte massa flaskor.

Kommentera inlägget här: