Carina

Fallfrukt

Kategori: Allmänt

I fredags när vi kom hem så hade en gren i gråpäronträdet brakat ner. Kanske inet så konstigt med tanke på hur mycket päron det var på den. Såg ut som druvklasar fast i större format.


En "liten" gren i vårt stora gråpäronträd

Jag plockade ihop en hel korg med päron som fortfarande satt kvar på grenen. Någon som vill ha? Det sorgliga är att dom är knappt mogna än. En del är OK och andra inte. Fast skulle man få ett som inte smakar bra så är det ju bara att kast det och sen ta ett nytt. Det finns ju några att välja bland.


Päron, päron päron överallt!

Tilläggas kan att det här bara är en LITEN del av vad som finns på trädet. Någon som har ett bra tips av vad man gör av päron? Kräm? Jag vet att jag gjort paj för många år sen men det blir väl så där. Inte alls så gott som äppelpaj i alla fall.

Det här är ju gråpäron men vi har ett träd med "vanliga" päron också. Det ger också mycket frukt i år liksom bergamotterna (också en päronsort som ser ut som äpplen). Sen finns det ytterligare ett päronträd men det ger ingen frukt i år. Däremot har vi INGA äpplen. Finns några gamla små träd men ingen frukt. Dom som bott här en gång i tiden måste ha älskat päron.

Kommentera inlägget här: