Carina

Helg

Kategori: Tankar

Nu var den här veckan över. Skönt. Det har varit rätt körigt på jobbet men nu är allt klart som skulle vara klart. Visst finns det saker att ta itu med men de kan lugnt vänta till på måndag. Och då får vi se hur det går att jobba utan dator. Idag var Anders ledig så jag kunde använda hans. Jag kommer att få en ny dator men det dröjer väl ett par dar kan jag tänka mig.

Helg ja. Det här är en helg som jag längtat efter. Inte för det händer nåt speciellt. Det är just det jag längtat efter. En helg där man kan igen sig och andas. Men har inte tänkt ligga på latsidan för det. Om vädret tillåter så blir det nog en hel del trädgårdsarbete.

I morgon är det månaden maj. Min absoluta favoritmånad. Tror det är fler som känner så. Jag tycker det är så underbart med allt som händer i naturen. Och visst vill jag ha sol och värme men det gör inget om det inteär allt för varmt för då blommar allt över så fort. Vi kan väl få suga på karamellen lite.


Så här fint blommade detden 25 april 2009


Nu ska jag koka potatis och göra en fransk potatissallad som ska avnjutas imorgon. Den ska ju helst stå och dra i kylskåpet ett dygn. Men oftast glömmer jag bort att göra den dagen innan.

Vinterjacka av

Kategori: Vardag

Äntligen har det blivit lite värme ute. Idag såg det inte så skönt ut. Var lite si och så med solen och så såg man att det blåste rätt friskt. Men oj vilken värme som omgav mig när jag gick ut på lunchen. Insåg att vinterjackan var helt fel plagg och det slutade med att jag hade den över armen.
Imorgon blir det en tunnare jacka. Fast om vi ska ut och titta på nån brasa så får nog tjockjackan åka på. Fast jag tror faktiskt att vi bara blir hemma. Stefan jobbar till 6 (om han inte slutar tidigare) och då köper han med pizza hem. Vill nog ta lite öl/vin till den och sen bara jäsa i soffan. Men vi får väl se vad vi har lust till imorgon. 

By the way så är min dator sönder - IGEN. Den brakade ju ihop för ganska exakt 1 månad sen. Då bestämdes att det skulle bytas hårddisk i den. Och nu är det moderkortet som gett sig. Tyckte det var lite konstigt att de bestämde att byta hårddisk och inte satsa på en ny dator. Jag har ju haft datorn i 3 år och den var inte ny när jag fick den heller. Trist är det i alla fall och jag har kännt mig väldigt handikappad på jobbet idag. Vet ju knappt hur man jobbar utan dator.

Tog lite bilder på lunchprommenaden idag. Tycker de andas vår och tänkte att jag skulle dokumentera vad som händer med naturen i långs ån nu framöver.


Grön häck


Korkus


Strömkarlen spelar


Vattnet forsar...


... och svämmar över


Magnolian knoppas


Tulpanerna lyser upp


Kärleken flödar

Blev förresten vittne till något som måste kallas för gruppvåldtäckt idag. Det var en andhona som blev påsatt av två anddrakar samtidigt. Hon verkade inte uppskatta uppvaktningen och höll på att bli dränkt på kuppen eftersom de höll till i vattnet.

Snabbröj

Kategori: Vardag

Nu en sväng ut till bon med lite grejer, torka av på övre toan och så är jag nog klar.
Dammet skiter jag i. Får väl hoppas att det inte är någon dammallergiker som kommer hit och inspekterar.
Jo, jag har fuskat rejält. Gömt undan kassar med sådant som skulle ha packats upp men det finns inte tid o ork till det just nu.