Hos Bella o Sara

Nu i helgen är jag i Västerås hos Bella o Sara.I går kväll var vi på IKEA. Handlade några småsaker. Kanske kommer det några bilder på några av sakerna senare.
Jag fick god mat, både förätt och huvudrätt. Efterrätten orkade vi inte så den fick vi spara.
Sen gjorde Bella fransk manikyr på mina naglar innan hon bäddade åt mig i soffan. Lite andra roller än vad vi är vana vid.

Idag har Bella o jag varit hos Håkan och fotat oss. Det känns lite ovant för mig som ju inte är van att posera framför kameran.

Först var det sminkning...


...innan vi tog några bilder tillsammans.


Sen blev det några på bara mig medans Bella sadlade om till en rockigare stil.


Väl hemma igen så fixade jag iordning maten medans Bella o Sara duschade. Fast det var Bellas recept. Enkelt var det och väldigt gott.Nu har vi ätit dajmtårtan som vi inte orkade igår och det är TV och data som gäller.


Svar på tal

När man nån gång får en kommentar och man vill svara på den. Var gör man det bäst?

Skriver jag svaret som en kommentar till något inlägg som personen har gjort även om det inte alls handlar om samma sak?

Eller skriver jag en kommentar till mitt eget inlägg?
Och om personen inte har en egen blogg. Ska jag kommentera i mitt inlägg då? Går ni in och kollar igen då och ser om jag har svarat? Eller svarar jag på mailen? Fast det är inte säkert att jag har mailadressen.

Eller struntar jag bara i att svara  på kommentaren?

Vad tycker ni? Hur vill ni ha det? Och finns det nån praxis i bloggvärlden?


Meducin

Försöker lindra min förkylning


w x y z

   

Varför är w x y z så populära bokstäver i namn när det gäller dansband och medicin?


Frissan

Idag var jag hos frissan. Det var verkligen välbehövligt eftersom det var 3 månader sen sist och jag är ju rätt kortklippt (i vanliga fall) så 3 månader är alldeles för länge mellan gångerna.

Gick till samma frissa som jag brukar gå. Tycker visserligen att hon är lite väl dyr men å andra sidan brukar jag alltid vara nöjd när jag går därifrån och då har jag tyckt att det kan vara värt lite extra. Men nu hade hon höjt priset. 410:- för klippning. Är inte det lite väl mycket? Hur mycket betalar du för att bli klippt?

Det finns ett ställe i stan där dom tar 190:-. Då skulle jag ju kunna klippa mig dubbelt så ofta och ändå inte betala samma pris. Men vet inte om jag vågar teswta dom. Men det kan ju bli bra. Kanske skulle testa nästa gång det är dags.
 Och blir det inte så bra så växer det ju sanrt ut igen.

Någon bild får ni inte idag. Jag tycker det är svårt att ta bilder på mig själv och jag är inte upplagd för att  bli fotograferad. Men på lördag ska jag o Bella åka till Håkan och bli fotade. Kanske kan ni få se något av det framöver


Kylslaget

Visserligen sägs det att man sover bättre om det är lite svalt i sovrummet. Vad är då svalt? 14 grader är väl i kallaste laget.


Här har temperaturen börjat stiga


Vårt hus gillar inte när det blåser. Så idag var det kallre inne än när det var -20 ute.
Men nu brinner det i kakelugnen så det ska nog vara varmt o gosigt när jag kryper i säng.


GI+träning

Nu har jag försökt äta med GI-tänk i 2 veckor. Jag har också försökt röra på mig lite mer än jag gjort sista tiden. Det har blivit den vanliga jympan/gummröran (tisdag och torsdag), så gott som dagliaga lunchpromenader och så har jag hittat tillbaka till gymmet. Egentligen vill jag gymma 2 ggr i veckan men jag har svårt att få tiden att räcka till. Men målet får ändå vara 2 ggr och blir det bara 1 så får jag väl vara nöjd med det. 1 gång är mer än ingen gång.

Vad beträffar maten så går det riktigt bra. Jag har undivikit pasta, ris o potatis med några få undantag. Knappt något fikabröd. Tog en liten tårtbit förra veckan när en kollega fyllde år och bjöd. Och faktum är att sötsuget knappt finns. Visst är jag sugen ibland men det är mer av vana och vetskapen att - Det där är gott!

Resultatet då? Jag vet att det sägs att man inte ska väga sig oftare än 1 gång i veckan men jag är en riktig vågslav. Och kanske är det tur för fy vad besviken jag skulle blivit annars. För det var så att efter 1 vecka, när jag hade varit riktigt hård mot mig själv och haft mina dagliga promenader + jympapass, så hade jag gått upp 1 kilo! Kändes ju inet särskilt motiverande men min övertygelse att det ju snart måste hända något och känslan av att må mycket bättre fick mig att fortsätta och den andra veckan så blev resultatet minus 1 kilo från start.

Nu ska jag iväg och jympa snart men måste jobba lite först. Tappar ju tid när jag går till gymmet och måste kompensera för detta


vi går mot våren


Kaffe & ChokladEn mugg kaffe och ett par chokladbitar. Inte alls dumt efter en skön långpromenad.


Sent

Igår blev det väldigt sent. Som jag berättade i inlägget igår så var jag fyllechaffis. Jag våldgästade min vännina under tiden. Vid tolvslaget hade vi bestämt att vi skulle åka hem. Redan det var ju sent för mig som definitivt inte är en nattuggla. Men festobjektet ville absolut INTE åka hem vid 12. Jag fick komma in och delta i festligheterna innan vi åkte hemmåt vid 01.30. Var alltså hemma vid 2 och innan jag lagt mig så var klockan närmare 3.

Vaknade vid halv 8 i morse. Älskling hade satt klockan då. Undrar varför? Jag tror ine han hade en tanke på att gå upp då. Inte stängde han av den heller utan körte med snooze tills jag bad honom stänga av den. Jag lyckades också somna om och sov till HALV ELVA. Kan ine minnas när jag senast sov så länge.

Det betyder att dagen blir väldigt kort. Ska ju i säng vid 9 eftersom det är tidig morgon imorgon. Har inte så stora planer för dagen men nu ska jag ta en riktig långprommenad. Var ju knappt ute igår och känner att jag måste röra på mig. Men allra först ska jag fylla upp vedlåren. Han som brukar sköta det verkar inte riktigt pigg idag. Undrar vad det kan bero på?


Strålande vinterdag

Idag är det ett strålande vackert vinterväder. Tyvärr tror jag inte att jag kommer hinna njuta av det annat än från insidan.Stefan var tvungen att åka iväg nu en stund på förmiddagen och under den stunden måste jag hinna få undan lite här inne.

Sen kommer hans ex med man hit en stund eftersom det är en del som vi måste prata om som berör deras gemensamma barn.

Ikväll ska Stefan iväg och träffa några av sina klasskompisar från 9:an. Jag har lovat vara chaufför och under tiden hade jag tänkt besöka en väninna för att slippa åka fram och tillbaka. Men jag vet inte riktigt hur det blir med den saken. Kanske åker jag hem emellan.

Bäst att sätta fart nu så jag hinner det jag ska. Lovar en bättre uppdatering imorgon.


Inte som man tänkt sig

Jag hade tänkt uppdater här ikväll.  Om hur flitigt jag tränat den här veckan, har rätt jag har ätit och hur resultatet på vågen uteblivit. Och om lite annat också.

Men kvällen blev inte älls som jag hade räknat med. Inte för att jag hade räknat med så mycket. Man kan väl säga att det hände mycket mer istället. Vad, vet jag inte om jag vill berätta. Inte för min skull men med respekt för andra inblandade. Men jag kan säga så mycket som att just nu är det 3 katter i huset mot normala 2. Går väl så där. Våra kissar är mest nyfikna men nykomligen är försiktig av sig och fräser och morrar när dom andra kommer för nära. Men får dom bara lite tid så ska det nog lösa sig.


Foto: Izabella Skoog


Välkommen hem

Idag möttes jag av en halväten mus innanför dörren i hallen.
Och när jag kom in i köket låg där en kattspya på köksbordet.

Katter är inte alltid så mysiga men de gör ju bara sitt jobb när de fångar möss. Och en spya nån gång ibland får man väl stå ut med. Det händer inte särskilt ofta.


Och för det mesta så sover de.


snoozer

Jag är en riktig snoozare. Det är ju så himla skönt att få vända sig om och slumra till en stund efter att klockan ringt. Och en stund till. Och en till.


Fast inte bara skönt för ofta får jag större och större ångest för att gå upp för varje gång klockan ringer.Som i morse t ex. Först tänkte jag att jag ligger en period till. Och det hade nog varit OK men så blev det en till. Nu började motståndet infinna sig och det bara växte och växte. När jag väl gick upp efter 40 minuter så kände jag världens motvilja mot att åka och jobba.

Men jag kom iväg och väl på jobbet så gick det jättebra. Fattar inte varför jag gör så här. De veckor som jag börjar tidigt går jag upp på första ringningen och det funkar jättebra. Den här veckan har jag försökt att göra likadant men det har inte gått lika bra. Ska försöka imorgon igen.


Hur gör du? Går du upp på första ringningen eller snoozar du?


Hoppsan

Vad halt det var ute på stadens gator och trottoarer idag. Det har snöat i dagarna 3 nu och att få bort snön från gångbanorna har visst inte högsta prio i Nyköpings kommun.
Det var ganska moddigt och på vissa ställen lös snö och vad finns där under snö och modd? Jo is och tillpackad snö.
Det såg inte alls särskilt halt ut men ops så var jag på väg att dratta på rumpan när jag var ute på min luchpromenad. Inte bara en gång utan flera. Jag klarade mig, som tur var, utan att ramla eller sträcka mig.Åter till gymmet

Idag återvände jag till gymmet efter ett uppehåll på 6-7 månader. Vet inte riktigt var för det inte blivit av under hösten. Har väl helt enkelt blivit bortprioriterat. Kan ju medge att det var rejält tungt och då gick jag ändå ner i belastning. Jag har ju trott att jag ändå håller igång med annan träning men det hjälper tydligen inte för att hålla igång styrkan. Nu ska jag försöka gå till gymmet i alla fall 1 gång i veckan. Den veckan jag åker själv så förfogar jag ju fritt över min tid men den veckan vi samåker så har jag svårare att hinna med det. Stefan jobbar ju inte heller 8 timmar de dagarna (men det gör jag) så det innebär att om han inte ska behöva vänta på mig så hamnar jag på minus i arbetstid. Tid som måste tas igen. Jag kan ju sätta mig och jobba nån eller några timmar hemma på kvällen men hur kul är det.Nu ska jag i alla fall ge mig iväg och köra ett jympapass. Får se hur det går för det känns ordentlgit i kroppen efter styrketräningen. Benen känns lite stumma. Men det är väl bara och bita ihop (eller så bryter jag ihop).
Känner mig liet strressad. Tiden rullar iväg alldeles för fort och jag hinner inte med det jag borde och vill.


Söndag

Nu har jag plockat ner den sista luckan för målning. Ska bli så skönt när det äntligen är klart. Har tagit en väldigt tid men det är så mycket annat också. Och så måste det ju slipas o spacklas o slipas o målas o torka o måla. Och så samma sak på andra sidan. Men det kommer att bli fint när det är klart. Har ju tänkt slipa bänkskivorna sen också, ordna några hyllor mellan skåpen och så kanske några spotar under skåpen. Och just nu har vi inga handtag på luckorna. Dom är inhandlade men inte monterade. Tänkte ta allihopa på en gång sen.

Sätta igång att slipa lite nu då. Sen kommer syster och svåger hit på en fika och massa prat.


Tequila o Tacos

Ikväll blev det Tacos o Tequila. Inte dumt alls om jag får säga det. Sen lite rött till Robinson. Tyckte det var skönt att Mats åkte ut. Jovisst kan han vara en värdig Robinson men jag vill ha lite  ödmjukhet också. Anders verkar ju väcka många känslor som vinner på tjejerna. En sån som dom vill ha. Ingen alfahanne men med en stor portion humor och ger av sig själv. Lite lat men men en myskille som bjuder på sig själv.
Vem som ska vinna? Har faktiskt ingen aning men Veronika tar mer plats hos mig för varje vecka. Gillade henne inte alls från början men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Och kanhända ändrar jag mig flera gånger innan vi är framme vid slutet.


Tequila på rad


Har varit en bra dag idag fastän inget särskilt har hänt. Har fått undan julen och Stefan har städat undan på bottenvåningen. Han är bäst på att dammsuga och diska! Själv hann jag med en 1/2-timmes promenad mellan allt plockande

Och Sverige fick ett guld till i skidskytte. Bravo Helena.Kom helt plötsligt att tänka på dryckesvisan:

Jag är sköna Helena
skitig om bena
långt upp till knäna
Men där dom sig förena
där är dom rena.
SKÄL!


Julgransplundring

Nu ska granen ut.
Stakar och julpynt har vi plockat ihop tidigare (men det har inte kommit ner i sina kartonger än).
Tycker, som vanligt, att det är lite ledsamt att kasta ut granen. Särskilt som den inte barrar särskilt mycket.


Hejdå granen!


Opp Amaryllis!

Vår amaryllis som vi fick till jul blommar nu med sin andra stängel. Bara 3 klockor på den men vilka klockor sen. Den är verkligen jättefin.


Härliga fredag!

Igår försvann kvällen i ett nafs. Var tvungen att  jobba både före och efter träningen.
På träningen var vi bara 5 glada tjejer/tanter. Och tränaren har varit på semester och kom inte hem förrän idag så vi körde på själva. Kämpade på ganska bra tycker jag men uppvärmningen blir inte densamma.
Jag hade tagit med balansbollen till allas förtjusning. Min tanke är ju att jag ska bli bättre på att använda den även här hemma var eller varannan dag men det har inte blivit så.

Idag slutade jag redan 12.30 och då åkte vi direkt hem. Jätteskönt att komma hem så tidigt. Det blev en tur i skidspåret. Med valla den här gången. Det var inte lika bakhalt men inte heller särskilt framhalt. Innan jag kasat mig runt så var väl den mesta vallan bortnött. Lite kämpigt är det och jag svettas ju som en gris i bastun men skönt att duscha sen. Fick dock lite skoskav. Det måste jag försöka få ordning på nästa gång det är dags.

Nu ikväll blev det god macka och vitt vin för min del. Stefan drack öl. Sen gladdes vi åt dom fantastiska tjejerna i skidskyttelaget. Grattis till GULDET. Och grattis Norge till bronset.


Räkor och ägg för min del


Köttbullar och rödbetssallad till Stefan


Snart är det dags för "På spåret". Hoppas att jag kan hålla mig vaken. Är ganska trött men det är ju inget ovanligt på fredagen. Dessutom har det varit tidiga mornar den här veckan. Men det är rätt skönt att sova framför soffan.


Har varit duktig med lunchpromenaderna den här veckan. Igår fick kameran följa med.
Skidvalla

Idag har jag köpt ett Gunde-pack. Det ser ut som om det ska bli bra skidväder i helgen och då ska det åkas. Hoppas på att få till ett bra fäste nu. Om ni läste mina inlägg i början av december så minns ni kanske hur mycket jag längtade efter vinter och snö. Och sen så kom det plötsligt en hel massa av den varan. Men lite onödigt kallt har det varit. För mig får vintern gärna fortsätta men lite behagligare temperatur tack. Sen i mars så kan all snö smälta bort och ge plats för tussilago och blåsippa.I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Veckohandlade efter jobbet så nu slipper vi det på torsdag eller fredag. Torsdagar har ju annars varit vår handlardag men eftersom jag har träning då så blir det så stressigt.

Och så var det ju skidskytte. Nedrans att Helena skulle bomma dom där 2 skotten men ACO lyckades ju få till det.
GRATTIS till GULDET!


Träning

Så var man hemma efter jympan. Det gick bra och var himla skönt men jag blev rejält trött. Skönt också att få duscha, basta och babbla efteråt.

Jag hade ju ny tål och bodylotion också som jag fick i julklapp av Bella. Har sparat den för att ha i min träningsväska. Luktar himla gott och är så skön.Nu blir det te och en liten smörgås innan jag går och lägger mig. Förresten, natten som var sov jag så himla gott. Låg lika dant när jag vaknade som när jag la mig. Det gjorde jag ofta förr men sista tiden har jag vaknat och vänt på mig ett antal gånger varje natt. Men inte nu sista natten. Hoppas på samma sak i natt igen.


Säsongspremiär

Idag börja jympan igen. Ska bli skönt fast det känns som att det kommer att bli väldigt jobbigt. Eftersom alla deltagare hela tiden tittar på mig, vad jag gör så måste jag ju ligga i, inte maska. Vi brukar skoja om att om jag kliar mig i huvudet så gör dom andra det också. Men det är inget nytt program, det får vänta till hösten. Det är kul med nytt men samtidigt kan man jobba på lite mer när allt känns välbekant.

Har blivit dåligt med bilder senaste tiden men har inte direkt haft något att fota. Och dom gamla som jag har på min hårddisk börjar kännas uttjatade. Vid tillfälle ska jag lägga över bilder från stefans hårddisk till min men det har inte blivit gjort än. Det får bli en scannad bild på Bella när hon var liten. Min fina tjej!Tillbaka till vardagen

Idag är det definitivt slut på helgerna för den här gången. Nu är det vanliga arbetsveckor fram till april då det blir påsk och lite ledighet igen.

Det innebär också att nu är det dags att ta tag i mat och motionstänket igen. Från och med idag är det slut på kakor och godis till vardags. Ska försöka hålla mig till en lite mer GI-inspirerad kost och återuppta lunchpromenaderna. Och idag har det gått bra. Har ätit som jag tänkt och kom ockås ut på lunchen. Kallt var det men vackert och skönt men lite halt här och var.

Var hemma tidigt men tiden har sprungit iväg. Bakade lite till mitt kakmonster och gjorde väldigt god mat. Receptet hittade jag hos ninninusens. Fast jag ändrade lite, tog turkyoghurt istället för creme fraiche och mandelspån istället för valnötter. Annars följde jag det väl rätt bra. Och det var kanoners kanon. Ser fram emot att få äta min matlåda imorgon.

Idag var det säsongspremiär för "Familjen Annorlunda". Var ju bara en familj som man kände igen sen tidigare. Lite många nya att hålla reda på men man kanske får någon ordning på dom efterhand. Blir så facinerad över hur dom lyckas hålla lugnet med alla barn men det är väl som pappa Jörgen säger, är man lugn blir barnen också lugna. Han är för övrigt störtskön tycker jag.Bellas dator

Ville bara berätta att Bella tydligen fått igång sin dator igen. Fråga mig inet hur eller vad som hade hänt men det känns bra. Jag har målat det jag skulle och hittade även ett papper jag letat efter, där jag hade elförbrukning och priser från förra året nertecknade. Det kändes väldigt bra och när jag nu kunde kontrollräkna förbrukning kontra inbetalningar så kunde jag konstatera att vi ligger på plus. Sånt gillar vi.

Har titat på "En annan del av Köping". Fick veta att Linda hade haft en riktigt svår depression. Livet för dom är nog inte så bekymmerslöst som jag kanske ville tro. Just Linda verkar ju också ha ganska många hästar i stallet. Och ja gkan förstå hennes längtan efter familj.

Nu ska jag göra mig ordning för sängen. Imorgon ska man studsa upp 04.30 igen. Får inte komma efter med sömnen redan från början, då är det kört mot slutet av veckan.


När orken bara försvinner

Ofta kan jag känna mig full av energi och lust att ta itu med saker och så, bara som i ett trollslag så är all ork borta. Ibland kan det vara något konkret som händer, ibland så vet jag inte vad det är.

Som nu ikväll t ex. Kände mig ganska energifull och så fick jag ett SMS från Bella att hennes dator inte fungerar. Med ens är all kraft hos mig borta. Och det är ju inte mycket jag kan göra. Det enda jag känner är att jag får betala om det nu inte ordnar sig ändå, vilket jag verkligen hoppas för jag känner att jag inte har pengar till det.

Nu ska jag i alla fall samla ihop lit energi och gå upp och måla några av dom där köksluckorna igen. Sista strykningen på dom tre. Det tar sig sa mordbrännaren.

Sen ska jag titta på "En annan del av Köping". Gillar verkligen det programmet och dess karaktärer. Dom verkar leva ett ganska bekymmerslöst liv.


Annars vore jag ju inte jag

Igår tittade Bella o Sara på "Livet är en schlager" Det är en av mina favoritfilmer. I en scen i filmen sitter Candy och David och pratar med varandra och dom frågar varandra "Om du fick leva om ditt liv, skulle du vara transa/CP då?" och båda svarar "Annars vore jag ju inte jag".

Och visst är det så. Ibland skulle jag vilja vara annorlunda - inte ta så stor plats, prata lite mindre och lite tystare. Andra gånger ångrar jag att jag inte gjorde min röst hörd och sa vad jag tyckte. Ibland försöker jag ändra på mig och dämpa de "dåliga sidorna" men oftast misslyckas jag och det är väl just det som gör att jag är jag.

Och om jag fick leva om mitt liv så skulle det nog bli rätt likt det jag levt. Visst finns det tillfällen när man så här med facit i hand, skulle gjort annorlunda men jag tycker att jag alltid försökt göra det som jag tyckt känts rätt just då. Sen har det kanske inte alltid varit det som man velat. Det kan ha varit brist på pengar, ork och tid som gjort att det blivit som det blivit.

Visst undrar man ibland hur livet skulle ha varit om man fattat andra beslut och handlat annorlunda. Men det är ju frågor som man aldrig kan få nåt svar på så då är det väl bättre att glädjas åt det man har och blicka frammåt.

Det här var lite av vad som rörde sig i mitt huvud ikväll. Hur tänker du? Berätta gärna i en kommentar.


Norrköping, tårta och qube

Idag åkte vi till Norrköping. Bella skulle handla på MUS för sina presentkort som hon fick i julklapp och som bara gällde i den butiken som dom var köpta. Man tror ju att det ska gälla i alla affärer i samma kedja men så är det tydligen inte.
 
Tänk så lite man kan få för så mycket.

Stefan och jag hängde på. Men i brist på pengar så blev det bara att titta och drömma för vår del. Vi gick en lång stund inne på Chilli där dom har mycket fint. Hittade ett matbord med tillhörande stolar till ett bra pris. Det kan vi tänka oss när vårt sovrum kommer att bli matrum.

Vi båda tyckte bäst om det med mörkt trä


På Cilli hade dom fina "pride"-glas


När vi kände oss nöjda med affärer så gick vi och åt pizza resp kebab. Det var det enda jag köpte den här dagen om man bortser från detta

2 påsar för ynka 10:-

Det var egentligen Sara som ville köpa marshmallows för att grilla så vi gick in i en godisbutik. Där fanns inga marshmallows utan vi stannade till på CityGross på vägen hem. Där fyndade jag 2 grejer i 10-kronorslådorna (spännband och munskydd). Sara köpte machmallows och jag kollade priset på m. 29:-/påse. Snacka om vilken vinst vi gjorde.

Vi hade också tänkt att handla muffins på choklad- och muffinskompaniet men det hade bytt skepnad och där fanns inga muffins längre, bara dyr choklad. Istället fick det bli swartzwaldtårta från frysen till kaffet när vi kom hem. Bella gjorde choklad till sig och Sara.


Visst ser det smarrigt ut!

Sen spelade vi Qube-Jorden runt. Det var ganska svåra frågor men jag hade tur och vann. Första pris var att få ta hand om disken. JIPPI!

Ikväll har vi tagit det lugnt. Stefan o jag har tittat på Robinson. Bella och Sara har grillat marshmallows.


Inte min dag

Idag var det jobbdag igen.

Igår ägnade vi delar av dagen åt att få Toyotan snöfri. Eller åtminstone körduglig. Den påminde mer om en igloo men startade så fint och det gick att öppna framdörrarna. Vid friskluftsintaget var det helt igenisat och vindrutetorkarna var inte att täka på att använd. Men det gick bra att åka i morse. Det immade inet på och snön som föll ner blåste bort. Vid lunchtid placerade jag bilen i ett parkeringsgarage så det värsta fick smälta så jag kunde borsta av det.

Väl på jobbet så fungerade inte datorn. Kom inte åt våran hårddisk och inte heller ut på nätet. Försökte trixa med routern men utan resultat. Ringde supporten men dom hade sovmorgon. Insåg att om det skulle bli nåt gjort så fick jag nog jobba direkt mot min dator. Plockade fram back-up hårddisken (det var det sista jag gjorde innan jag gick hem innan nyår) och tankade över senaste uppgifterna. Men kunde inte släppa att det inte fungerade som det skulle och när supporten väl vaknat så fick vi fart på det hela. Det viasde sig att strömmen till vår switch var bruten. En säkring hade gått. Nu kan man väl tycka att det borde väl inte vara så svårt att se men saken är den att switchen står i en helt annan del av byggnaden. Efter frukost var jag äntligen igång.

Efter jobbet har jag den äran att åka och handla. Och vad händer när jag ska betala? Det finns inte pengar på kortet. Jag som var bombis på att jag hade pengar. Fick ställa alla varor åt sidan för att åka tillbaka till jobbet och föra över pengar från ett annat konto. Pinsamt, pinsamt! Första gången det hände och det kommer INTE att hända igen.

Var inte hemma förrän vid 7 och då var det bara att elda i alla eldstäder. Det har blåst lite idag och vårt hus är inte blåståligt. Har också ökat på värmen på övervåningen för imorgon kommer Bella o Sara. Dom ska brumma hit från Västerås i Saras mammas bil. Hoppas bara att det går bra i vinterväglaget.


Kakor

Nu har jag sagt i ett par dar att jag ska baka kakor men det har inte blivit av. Och eftersom det stora kakmonstret inte köpte några kakor igår (jag hade ju sagt att jag skulle baka) så är det väl bäst att jag svänger ihop nånting nu. Blir kolakakor och så nånting annat. En sockerkaka kanske. Eller drömrulltårta. För min del så är det sista kakätardagen på ett tag nu. Har tillåtit mig alldeles för mycket godsaker under helgerna men nu ska det bli ändring. Ska även försöka få till lite bättre mat med GI-tänk.


Inte mycket

Idag har det inte hänt mycket. Jag har inte varit utanför dörren trots det vackra vintervädret. Men det är så himlans kallt och temperaturen bara sjunker. Har skruttat lite framför TV:n och stickat lite så nu är den lilla koftan klar. Ska bara fästa några trådar och så måste jag leta på några knappar och sy i.

Stefan skjutsade Lisa till Nyköping och uppdraget att handla lite. Han kom tillbaka med en bukett tulpaner. Oh, vad glad jag blir när jag får blommor så där. Vi hade 5-årig förlovningsdag den 1/1 men kom överens om att inte göra så mycket av den. Vi är istället duktigare på att fira datumet vi träffades på 19/11. Men så fick jag en bukett blommor idag!


Årets fösta tulpanbukett

Fick också höra att Sara klarade sitt körkort idag.


Grattis Sara!


Skidor

Varför har vi inte sett till att skaffa skidor tidigare. Det har varit några år som jag har pratat om det men så har det inte blivit mer. Man tänker att snön försvinner ju snart i alla fall. Men nu så. Det är himla skönt samtidigt som det är väldigt svettigt och rätt jobbigt.

Idag åkte vi ut som värsta familjen, jag, Stefan och Lisa. Lisa har aldrig nånsin provat på att åka och har ingen aning om hur man tar sig frammåt men fattade ganska snart. Men när vi åkt över gärdena så har hon ledsnat. Tror hon tappade stingen lite när det var lite knöligt att ta sig över diket och vägen. Det är ju lite teknik i hur man placerar skidor och stavar. Det är väl lite som att cykla. Har man en gång lärt sig det så sitter det där.


Stefan o Lisa i skidspåret

Stefan och jag fortsatte och vi la upp ett nytt spår genom skogen. Inte lika roligt att spåra men hoppas att det ska bli bra spår. Förhoppningsvis är det fler som hjälper till att hålla spåren igång. Får se om det blir en tur imorgon också. Känns ju att kroppen inte alls är van vid det.


Klimakteriet?

De senaste nätterna har jag inte sovit riktigt som jag brukar. Det känns som shunten inte fungerar som den ska. Inga direkta jättesvettningar men ändå svårt att hålla temperaturen. Jag vaknar flera gånger och får lov att hölja av mig täcket för att sedan kura ihop under det igen. Fram på morgontimmarna blir det svårare och svårare att somna om. Jag vrider och vänder på mig vilket försvåras av att en katt ligger mellan benen på mig. Periodvis har jag varit lite så här under många år men nu börjar det kännas mer påtagligt. Är det åldern som gör sig påmind?

Läste också på nätet att många kvinnor har svårt att hålla koncentrationen och får problem med minnet. Det verkar verkligen stämma in på mig. Eller är det bara personligt. Men det känns om om det verkligen blivit besvärande.Min trogna sängkompis

Sen vill inte Stefan så gärna att jag ligger vänd mot honom eftersom jag låter så mycket när jag sover. Men ibland måste jag variera mig med den sidan också. Har några gånger sagt att jag kan lägga mig i ett annat rum,  men det vill han inte.

Han tycker också att det är så trist att jag alltid sover i nattlinne så jag har provat att sova utan men det blir bara annu jobbigare med svettningarna och eftersom mina armar har en förmåga att nästla sig utanför täcket så fryser jag om dom.

Natten som var sov jag riktigt dåligt och det medför att jag nu är rejält trött så nu kommer jag att krypa ner i sängen. Är ledig imorgon och på tisdag och jag kommer inte att sätta nån klocka. Antagligen vaknar jag ändå, ligger och drar mig ett tag, kanske somnar om några gånger innan jag går upp, först som vanligt.


FyndatHär är vad jag varit och köpt. Ett par långfärdsskridskor med tillhörande pjäxor. Pjäxorna passar också till skidorna vi har så nu slipper jag låna Stefans och istället kan vi åka ut tillsammans.

Fast idag blåser det lite kallt och är inte alls så skönt. Men såklart måste jag prova skridskorna. Hade gärna haft snöfri is men så är det inte.

Nu ska jag först åka och köpa fil eftersom jag glömde det på vägen.


Straffet

Straffet för att gå upp först på morgonen en ledig dag är att tända i pannan. Bara det kan kännas motigt ibland, särskilt om det inte vill ta sig riktigt.

Vill det sig sen illa så är det tomt i baljan och man måste ut i kalla farstun och hämta mer i vedlåren.

Idag är det värre än så. Det är så gott som tomt i vedlåren. Det betyder att jag måste klämma på mig en massa kläder och gå ut till vedbon.

Det ska jag göra nu. Samtidigt ska jag sätta på värmaren i bilen för om nån timme ska jag brumma iväg till Sparreholm och kolla en sak jag ringde på på blocket igår. Räknar också med att ha det med hem. Då lovar jag visa vad det är.

BURR och  hejdå!

Smådjur

Katterna har varit flitiga med att släpa in smådjur de senaste dagarna.


En fågel


En mus


Och ytterligare en mus

Möss är väl bra att katterna håller efter fast dom är ju för söta. Men fåglarna är det ju synd om. Katterna leker ju bara med dom, äter dom inte ens. Är väl för  mycket fjädrar.


Skidtur

Idag provade jag Stefans skidor igen. Skulle bara åka en bit över gärdet och kolla spåret som grannarnan pratade om. När jag väl åkt en bit så tyckte jag att jag lika gärna kunde fortsätta som att vända om. Det blev så att jag åkte hela rundan som ska vara närmare 7 km. Blev kanske lite i häftigaste laget eftersom jag inte åkt skidor på de senaste 30 åren. Men det var kul och kändes bra. Fast på slutet var jag rejält trött och det lär nog kännas i hela kroppen i morgon. Jo jag har stretchat men antagligen inte tillräckligt.


Kände mig ungefäs så här

Lite synd var det om Stefan. Han ville ju också åka men jag blev ju borta på tok för länge.
Förlåt älskling!


Lugn dag

Igår blev det en lugn dag. Gjorde inte mycket. Var ute på en dryg timmes härlig vinterpromenad.


Årets första bild
Fin Fin Nyårsafton

Nyårsafton blev så bra. Hade en jätteskön dag och en god kväll. Blev lite trött i TV-soffan bara. Hade kanske  hellre gjort något typ spelat kort/spel istället men det är ju inte bara jag som bestämmer. Till tolvslaget gick vi ut i vinternatten. Inga ficklampor behövdes eftersom det var ett fantastiskt månsken och snön hjälpte till att lysa upp. Det var riktiga månskuggor. Många fyrverkerier var det långt bortomkring och det dånade och smällde.


Mango till förrätten, hallon till desserten


Brynt oxfilé, ska stekas färdigt i ugn


Marinad till kräftstjärtsalladen


Rotfruktspytt


Färdig förrätt


Dukat bord


Man tager vad man haver


Stefan beredd att hugga in på förrätten

J
Jag tar mig an varmrätten


Efterrätten väntar


Fin Stefan

Maten var väldigt god. Jag hittade hela menyn här. Kommer garanterat att använda den helt eller i delar igen. Såserna kan jag varmt rekomendera. Och förrätten!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus