Vanlig måndag

Idag känns det som om jag inte har nånting att skriva om och då kanske jag borde låta bli. Men några rader får det bli.

Min fot är fortfarande inte bra. Nu börjar jag bli otålig. Det går rätt bra att gå på plan mark som asfalt och så men är det lite knöligt underlag så säger den ifrån helt. I helgen som var hade vi pratat om att börja vårröja i trädgården men det var inte att tänka på att traska runt på gräsmattan och vår geggiga väg. Hoppas den blir hyfsad till påskhelgen så vi kan få lite gjort då.

Idag hade jag tänkt gå till gymmet efter jobbet och se vad som funkade att göra där. Tror att det kanske kan funka med cross-training och cykling och armarna, mage o rygg borde jag ju kunna träna. Men tiden rann iväg och jag blev mycket senare från jobbet än jag räknat med så jag hoppade det.

Den här veckan är en sån där depp-vecka igen. Blir som helt apatisk när Stefan jobbar kväll. Jag får verkligen ta mig i kragen för att få nånting gjort över huvud taget.

Nu har jag i alla fall sett till att betala räkningarna. Tänk om man kunde slippa det någon gång om året. Det vore inte dumt. Då skulle det nog få bli en resa. Behöver inte vara så långt. Men en weekend i Barcelona kanske.


Snart ska fruktträden blomma igen.


Påfyllning


Idag är det påfyllning av beskvier i kakburken.
Bottnarna är klara och ska svalna sen ska den goa geggan fixas och smetas på innan de ska doppas i choklad.


Underhållning

Nu på morgonen (medan alla ligger och sover) har jag tittat på "så ska det låta" som vi spelade in i fredags. Och jag måste säga att de här två killarna stod för underhållningen. Så himla sköna.


Bofink

Nu har jag studerat fåglarna lite mer och det är nog inga rödhakar utan hederliga bofinkar. De är jag ju vana att se (och höra) men jag har aldrig sett så många på samma gång.


Earth hour och sommartid

Nu har vi klarat oss igenom både earth hour och omställning till sommartid.

Igår släckte vi alla lampor och spelade kort (plump) i ljuset från stearinljusen. Alla tycker det är mysigt och det skulle vi ju kunna göra oftare men det blir inte av. Jo ljus tänder vi ganska ofta särskilt under vintern men spelar kort gör vi alldeles för sällan (tycker jag).Jag gillar att spela kort och sällskapsspel men det blir inte så ofta. Men jag har nog fört över det på Bella för när vi träffas så spelar vi ofta spel. Tyvärr har vi inte så många spel. Skulle gärna ha några nya men de är ju så förbenat dyra. Men i fredags när hon var hemma på en liten visit så åkte kära gamla TP fram.


Fågelinvasion

Två stora flockar med fåglar har dykt upp utanför vårt hus. När man öppnar dörren så hör man ett intesivt småkvitter från fåglarna. Jag är inte riktigt säker på vad det är får några typer. Först trodde jag att den ena flocken bestgod av men så lutar det nog mer mot rödhake.
Den andra flocken tror jag består av gulsparv. Några ser ut som bilder och beskrivning i fågelboken men jag tycker att de flesta verkar vara mycket mindre..Sak samma vad det är för fåglar, jag tycker det är trevligt att ha dem här. Och i väntan på att insekterna vaknar får de gärna äta vid vårt fågelbord.

(Bilderna är hämtade på nätet)


Ett barn

 Ett barn är ett mirakel

väl värt att vänta på.

Det största och det bästa

en mor och far kan få.
En dotter kan förtjusa

från början med sin charm.

Och gärna blir hon buren

av någon villig arm.
Men snart hon börjar tröttna

på att bara vara rar.

Och livet har så mycket

som lockar och som drar.

 

Den tiden går så fort

från liten tjej till stor.

Dock är hon alltid älskad

långt mera än hon tror.
txt Siv Andersson
Siri 3 år

Idag är det 3 år sedan Siri såg dagens ljus. Eller nej inte riktigt för katter föds ju med stängda ögon men hon kom i alla fall till världen den 25 mars för 3 år sen. Hon var först ut av 4 men den sista klarade sig inte. Eller om den var dödfödd.

Mamma Tessan valde att föda i Bellas rum. Lite lustigt eftersom hon o Bella inte var så glada i varandra. Men Siri är i alla fall född i Bellas garderob. Tessan var ganska förvirrad och förstod nog inte vad som hände och rörde sig runt i rummet och om jag inte minns fel så kom de andra ut under sängen.

Själv var jag inte hemma när det hela började.
Jag jobbade som assistent men min brukare tyckte att jag kunde åka hem och ta hand om man, barn och katter iställlet så jag slutade tidigare.

Men sen när ungarna väl var födda så var Tessan en väldigt duktig mamma och pysslade om sina små. När hon kom tillbaka efter att varit iväg för att äta eller kissa så räknade hon noga in sina små igen och skulle någon fattas så blev hon genast orolig.

Här kommer några bilder på födelsedagsbarnet. En del är av dålig kvalitet men jag vill gärna ha med dem ändå.


Siri i gröngräset


Lite Siri


Nyfödda kattungar (Siri i mitten)


Mamma Tessan


Nordbygg

Idag har vi varit på Nordbygg - hela firman. Och så var det väl några tusen till. Hörde om nån siffra om 25000 besökare varje dag. Har traskat runt och titta på framförallt rör- och VVS-produkter. Det finns sååå mycket.

Jag vill tacka min chef - Janne, för att han låter oss åka på detta evenemang och även bjuder på mat. Träffade på några konkurrenter och dom hade fått ta ledigt/semester för att kunna vara med. Men jag tror det handlar om personalvård och det gillar Janne.

Var lite orolig för hur det skulle gå med foten men det var nästan inga problem alls. Man går ju ändå i ganska maklig takt inne på mässan. Och när vi kom dit blev vi avläppta utanför entrén medan vår chaufför letade parkering. Sen när vi skulle hem gick jag till parkeringen men det gick bra även om det inte gick så fort.

Nu håller jag på att installera ITunes i datorn. Det försvann ju när hårddisken crachade. Sen ska jag slappa i soffan innan det är dags för sängen.

Save your love

Igår ringde jag o grattade Yvonne som jag skrev att jag skulle göra. Det var skoj att pratas och kanske var det för att jag pratade med henne som den här låten dök upp i mitt huvud.Under en period så skulle den alltid spelas när vi förfestade innan det var dags att ge sig iväg ut o dansa. Oftast var det på Cupolen i Linköping. Och om inte bandet spelade den under kvällen så var det stor besvikelse.

Så där 15 år senare så hörde jag den igen. Då låg den etta på något som jag tror kallades kalkontoppen. Men jag tycker inte det är någon kalkon. Nej jag gillar den fortfarande fast det är ju inte varje dag, månad, år jag hör den.

 


Regn

Idag hade jag en fundering om att "springa" ett varv runt huset på lunchen.
Men det regnar ganska friskt ute så jag la ner den tanken.
Det är ganska OK att gå nu men jag kan inte röra mig så fort.


Ikväll blir det jympa. Men jagkommer inte att jympa själv men ska försöka delta som ledare och hojta ut vad de andra ska göra. Frågan är om det funkar när jag inte jympar själv.
Men jag behöver komma iväg och träffa lite folk. Och så vill jag dusch o basta.

Imorgon ska vi på mässa i Älvsjö med jobbet. Det ska bli ett äventyr att gå runt där hela dagen.
Funderar på att be om att bli avsläppt nära entrén så att det inte blir så långt att gå innan jag ens är inne och blir det för jobbigt får jag väl hitta nåt ställa att slå mig ner på. Det brukar kunna bjudas på på det ena och det andra. Så lite nötter och nåt att dricka kan ju vara gott.
Jag kommer också att utrusta mig med värktabletter om det blir för smärtsamt.

 


GRATTIS!

Idag är det underbart väder igen men jag väljer att sitta inne på lunchen. Min fot är inte så pigg på att gå idag heller.

Idag har jag två vänner som fyller jämna år.
Stort GRATTIS till Annica som blir 60 och Yvonne som fyller 50.

Annica är en granne som jag träffar varje vecka på jympan. En urgullig människa som jag är glad att ha fått möta. Kommer att uppvakta henne senare idag.

Yvonne lärde jag känna för många år sen genom hennes kusin som var en kompis.  Vi har hittat på mycket bus innan barn och familj dök upp. Hon bor i Småland och nu det var några år sen vi sågs. Men ska ringa henne ikväll och GRATTA.


Lat dag

Nu har syster och svåger åkt hem. Tack  för en trevlig eftermiddag kväll och en härlig söndagsfrukost.


Stefan o Kjelle värmde glögg och gick ner till sjön


Kaffe på maten intogs i köket

Nu har  vi hunnit titta på Antikrundan som vi hade spelat in.
Just nu kör Stefan ved medan jag bara vilar min fot. 
Sen blir det lite skidskytte innan det är dags att rulla köttbullar och göra potatismos.
Kanske ställer jag mig och stryker också. Jag har sällt upp strykbrädan i Bellas f d rum och har en härlig utsikt ner mot sjön.
Fast idag är det inte så fint väder. Det har regnat och snöat lite men just nu tror jag det är uppehåll.
Men snön försvinner väldigt fort. Det finns flera bara fläckar och snöhögarna sjunker ihop. Kanske finns det hopp för att löjtnantshjärat kan blomma i år också.


Hansson De Wolfe United

Ser att HAnsson De Wolfe United gör en spelning nästa helg. Undrar hur de låter nu? Minns att jag lyssnade mycket på dem tidigt 80-tal. Men visst håller i alla fall den här låten fortfarande.


Havrefras

Vuxenvärlden lockar

 

Två bröder Olle sex år och Gustav fyra år sitter nyvakna och funderar i sitt

rum på övervåningen. Olle säger "Vet du Gustav, jag tror det är dags för oss

att börja svära vi är ju snart stora." Gustav nickar och håller med. Olle

fortsätter "När vi går ner och äter frukost tänker jag säga något med

helvete och du kan säga något med fan i." Gustav håller entusiastiskt med.

 

De går ner i köket för att äta frukost, när mamman kommer in i köket frågar

hon Olle vad han vill ha till frukost, då svarar han "Men för helvete mamma,

du vet ju att jag vill ha Havrefras och mjölk!"

 

TJONG! Han ramlar av stolen, ner på golvet, snubblar omkring i köket mot

trappan och sedan upp som en raket på övervåningen, hulkande och gråtandes

medan hans mor följer honom tätt i hälarna och slår honom lätt i rumpan för

varje steg han tar -in på rummet. Mamman låser rummet och säger högt genom

dörren "Du kan stanna där och skämmas tills du förstår vad du sagt och har

förstånd nog att be om förlåtelse, då släpper jag ut dig igen!"

 

Sedan går hon ner igen, tittar strängt på fyraåriga Gustav och frågar honom

"Nå, vad vill DU ha till frukost då lille Gustav?"

 

"Jag vet inte" svarade han "men du kan ge dig fan på att det inte är

Havrefras i alla fall!"


Vårdagjämning

Idag är det vårdagjämning. Det innebär ju att dag och natt är lika långa. Det häftiga är ju att det är så över hela jorden. Men det märks ju mer ju längre från ekvatorn man är.
Lite orättvist känns det att dom norr om polcirkeln nu kommer att ha just längre tid på dygnet än oss. Fast å andra sidan kan dom ju vara värda det eftersom dom ju levt i mer eller mindre totalt mörker en längre tid.Snart kommer min syster och hennes man hit. Då ska vi bjuda på lite smörrebröd och öl. Sen blir det massa prat, mat och vin. Kanske lite säsllskapsspel också.

Ute är det fint vårväder och snön försvinner mer och mer men för min del blir det ingen promenad idag. Det räcker med att röra sig inomhus eftersom en snigel skulle rusa ifrån mig. Går inte så fort med denna fot men det funkar och det är jag glad för. Kanske går jag ut och solar mig på trappan en stund.


Handikappad

Idag blir det ingen promenad på lunchen. Försöker hålla mig stilla så mycket som möjligt. Tur att jag har ett stillasittande arbete.

Har varit på Apoteket och köpt mig en elastisk linda som jag virat runt vristen. Och snart kan jag nog peta i mig lite värktabletter igen så går det ett tag till. Fast det bästa är förstås att vila foten så mycket som möjligt. Men det är svårt med högläge här på jobbet.

Det var svårt att sova i natt. Somnade ovaggad men sen vaknade jag runt 2 och efter det blev det inte mycket sömn. Kunde inte hitta någon ställning som kändes bra för foten. Kvart i 3 gick jag upp och tog en Panodil och hämtade min Ipod. Lyssnade på ljudbok och somnade nästan innan klockan ringde 4.30

Efter jobbet har jag äran att handla. Det ska nog gå bra, kan ju hänga på kundvagnen. Sen är frågan inför kvällen svår: Värktabletter eller vin. Skulle gärna välja det sista men frågan är hur effektivt det är.


(Bild från nätet)


Skratta eller gråta

Idag lyckades jag äntligen ta mig iväg till träningen. Känns som det blivit dåligt med det den sista tiden.
Och jobbigt var det. Känner mig så trött i kroppen men kämpade på.

När jag kört några övningar så tog jag fram balansbollen. Skulle balansera på knä på den tänkte jag. Hittade inte riktigt balansen och när jag ska gå ner igen rullar jag åt sidan och så får jag högra foten under mig på nåt vis och hör hur det liksom krachar till. Blev att ligga med foten på balansbollen en stund.Tog mig in i duschen innan jag åkte hem. Var inte så skoj att köra bilen men det gick.
Väl hemma så ska jag ta fram en elastisk binda. Vet ju att det ligger i min byrålåda. Men inte då. Antagligen har jag städat undan dom eller så har någon annan lagt beslag på dom. Krängde på mig en stödstrumpa för att få lite stöd. Sen blir det nog att tejpa!

Imorgon ska jag var tidigt på jobbet så nu blir det att fixa håret och sen krypa ner undet täcket. Ska leta reda på nån kudde att lägga under madrassen vid fotänden. Får bli nån från soffan för jag tänker inte ta mig upp flr trappan en gång till. (Var där uppe och letade binda också.)

Hoppas det går bra med bilen imorgon. Men jag har tingat SAAB:en så jag kan köra med farthållaren. Nu har jag tagit Ipren och Panodil och hoppa att jag kan sova ordentligt.


Oj, oj, oj...

... vad trött jag är. Men ska försöka skriva ner lite innan jag lägger mig. 

Min dator la av i förrgår kväll. Tänkte inte så mycket på det då men när jag skulle starta den igår morse så gick det inte. Det blev att lämna in den och det visade sig att hårddisken kraschat.

 Idag var jag tillbaka på jobbet, utan dator. Då känner man sig verkligen handikappad. Men jag fick det städat mitt skrivbord och så har jag gjort lite annat jobb som inte kräver dator. Och så har jag fått låna mina kollegors datorer för att kolla nånting,  skriva ut nån ritning eller skicka ett mail.

Efter jobbet var jag hos frisören. Tycker ju att min förra frisör är i dyraste laget så jag tänkte prova en ny. Så nu fick jag ögonbrynen plockade (både med pincett och tråd) och färgade och blev klippt och ändå betalade jag mindre än vad jag brukar göra för bara klippning. Och nöjd är jag också. Kommer garanterat att återvända. Just nu står det still i vad hon heter men återkommer om det.

Efter frisören så gjorde jag ett nytt försök med att prova jeans men det blev inga där. Sen gick jag vidare till Hellmns och köpte lite CULT-grejer till diskbänken. Återkommer med bild när jag känner mig piggare.

Avslutade med ett besök på glasbanken. Handlade öl o vin inför helgen då min syster o svåger kommer på besök. Då ska det pratas, kanske spelas spel och så ska vi äta o dricka gott och ha det trevligt.

Lånade Stefans dator när jag kom hem men efter en liten stund slocknade den och det gick inte att starta om den. Nu blev jag rädd. Trodde jag hade några onda krafter som dödade alla datorer och det var knappt jag vågade sätta på den andra datorn som står i hallen. Men det gick bra. När jag stängde av den och kollade Stefans igen kom jag på att jag aldrig satte på strömmen och hans batteri är helkass. Det var därför den hade stängt av sig. Nu sitter jag vid den och skriver men ska stänga av den och gå och lägga mig. Känner mig helt slut. 


Sorg

Finns det någon regelbok för sorg? Förmodligen inte eftersom det nog är väldigt individuellt.
Och tur är nog det för jag skulle nog bryta rejält mot den.

Det känns som jag borde vara rejält nere och gråta floder över att pappa inte längre är med oss.
Mycket för att visa omvärlden om hur mycket jag älskade honom och nu saknar honom.

Istället känner jag en innerlig tacksamhet över att just jag fick den allra bästa av pappor.
Jag är så glad över allt han gett mig genom mitt liv.
Jag var verkligen pappas flicka.
Alltid fanns han där för mig.

Vi gjorde så mycket tillsammans:
Var ute i naturen.
Planterade kärnor och frön.
Gillade folkmusik.
Tyckte om att arbeta i trä.
Lagde punka på cykeln.
Och mycket, mycket mer.

Kan inte minnas att du nånsin var arg på mig.
Inte på nån annan heller för den delen.
Jo förresten, du skällde på grannen vars dotter drog hem en massa drägg men det var med rätta.
Men annars var du alltid glad.
Aldrig att du klagade.

De här dagarna har jag gått igenom alla fina minnen jag har av dig.
Ibland finns gråten där bakom ögonen men den kommer inte fram.

Jag känner också tacksamhet över att du inte behöver lida mer.
Vet att du inte ville bli ett kolli som inte kunde klara dig själv.
Du hade det tillräckligt jobbigt ändå sista tiden.
Men du försökte ändå alltid vara vid gott mod.
Du ville genomföra de vardagliga sysslorna.
Koka gröt och diska, vilket du också gjorde sista dagen i ditt liv.

Du längtade efter vårren och att sitta ute på balkongen i vårsolens värme.
Sista gången vi träffades pratade du om hur mycket du skulle sakna att inte kunna cykla ut i naturen när våren kom. Vi skojade om en eldriven trehjulig cykel.

Nu tror jag att du aldrig behöver frysa mer.
Att vårsolens värmande strålar alltid ska lysa för dig.
Koltrasten ska sjunga för dig.
Och häggens doft ska svepa förbi dig.

Vila i frid - PAPPA

 


Vårdag

Idag har det åter igen varit en dag med underbart vårväder. Vi har haft känning av våren hela veckan. De hade varnat för snö i igår, fredag, men det kom bara lite på morgonen sen var det vackert igen. Snön smälter men det är mycket som ska bort. Stefan och jag tog en prommenad i vårsolen. Än så länge går det bra att gå med vanliga skor men snart så måste nog gummistövlarna fram. Kameran fick följa med:


Snart kan tussilagon komma fram


Stefan hittade lite barmark


Inga ord behövs

När vi gick in var det fortfarande jättefint väder men en stud senare när jag tittar ut så har det mulnat på och det snöar. Påminner om aprilväder.


Pappa


1929-06-15 -- 2010-03-11


Müsli

Ikväll blev det äntligen av att göra müslin som Lina har recept på på sin blogg. Föjde receptet, som du hittar här, till punkt och pricka utom honungen. Vår honung hade stått och torkat ihop i skåpet och vägrade komma ut ur flaskan.

Imorgon ska jag se om jag hittar någon fin glasburk att förvara den i. Får hitta på någon annan burk så länge.


Det luktar sååå gott!Molly is back!

Satt ock tänkte på att jag skulle skriva ett inlägg om att nu är det drygt 3 veckor sen Molly försvann när jag hör katten jama. Trodde naturligtvis att det vara Siri som kom med något byte. När jag tittar upp för att se vad det är hon släpat in så ser jag MOLLY! Oj, hjärtat hoppade i bröstet på mig och jag far upp från stolen för att gå henne till mötes. Men då blir hon rädd och går tillbaka ut.Hon jamar intensivt och efter lite lockande och att vi tagit fram mat, så smyger hon sig in. Samma Molly men mycket smalare. Hon är jättehungrig och pratar högt och ljudligt. Och när hon väl kommit in så är det samma keliga Molly som tidigare.

Vi som var säkra på att vi aldrig skulle få se henne i livet igen. Jag tror att hon varit instängd någonstans. Det luktar lite "sommarstuga" om henne. Halsbandet med ID-brickan sitter fortfarande runt hennes hals men det sitter lite lösare nu.

Nu fräser Siri mot henne men hon är inte aggresiv så det blir nog bra om en stund.


Om du kunde berätta var du varit.

Omtumlande känslor i både mig o Stefan just nu. Men det är GLÄDJE-känslor!!

 


Tisdag=jympa

Idag är det tisdag och det betyder jympa. Förra veckan fuskade jag både med jympan och styrka på torsdagen eftersom jag var tvungen att hämta resp skjutsa till tåget. Blev dock ett pass i gymmet på fredagen. Men den här veckan får det bli ordning igen.=


   

-------------------------------------------------------------------------------------------

=


Pigg o glad

Idag känner jag mig pigg o glad.
I morse var det bara -5 och när jag gick ut på lunchen så töade det på ordentligt så man fick kryssa mellan vattenpölarna som bildades när snön började smälta.

Upptäckte ett nytt vårtecken idag. Ett som jag aldrig tänkt på tidigare. Det är när asfalten börjar titta fram på gatorna i hjulspåren.

På lunchen var jag bl a inne på Mique och fick tag på det jag ville ha men som inte fanns i Norrköping. Så nu ser det ut så här på köksbänken:


Mot detta tidigare:


Ska titta hos Hellmans också om jag hittar nåt fint från Cult till diskmedlet och tvålen också. Och när jag slipat bänkskivan ska jag måla rören vita också. Det kan nog bli fint nångång.

Nu blir det matlagning och dammsugning. Sen vid 8 vill jag se på TV innan det är dags att krypa i säng.


Marssöndag

Efter att ha kört in ved tog vi en promenad till/på sjön. Även om det är kallt på nätterna så känns det verkligen som vår frampå dagen. Solen värmde och det var helt vindstilla. Lite spännande att gå i snön, skaren bar på de flesta ställen men rätt vad det är så försvinnan foten ner.


Vassen var jättefin. Tror den fröade


Vinterlandskap


Kan ni se vad som döljer sig under snön?


Här är svaret!


Siri kom ut och solade sig också.

Nu njuter jag av livet medans Stefan fixar maten. Rotmos och köttkorv blir det. Luktar riktigt gott!


Gårdagens shopping

Gårdagens shopping.


En jättefin burk att ha kattmat i. På kroken där till höger ska det hänga en skopa men den låg kvar i disken när jag tog bilden.


En söt liten rådis som ska få sitta på locket till kattmaten


Några doftpåsar som vi ska ha i bl a skåpet där vi förvaran lakan.


Gardiner till vardagsrummet. 179:- för 2 längder. Det kallar jag billigt. Jag ska dock sy om dem lite eftersom jag inte vill ha hankar så som det var på dessa.


"Luftslottet som sprängdes"

Sen köpte Stefan ett par filmer till (vet itne vilka men tror det är nåt som jag inte är så intressared av)och en adapter till sin telefon och hörlurar.
Jag provade jeans men hittade inga som jag tyckte satt bra. Varför ska dom korva sig bakpå benen, ovanför knävecken? Är det så för er också?

Jag hade också tänkt köpa en sak på Mique men de hade inte det jag ville ha. Får titta i Nyköping igen där jag sett det tidigare.

Och så tittade jag på tyg till köksgardiner men det var samma sak där. Hittade inget jag tyckte om. Vet inte riktigt vad jag vill ha men när jag får sy på det så vet jag vad som känns rätt.


A little bit more

Just nu lyssnar jag på:och andra låtar med Dr Hook


Tjinga bord

DISS

Igår när vi var i Norrköping och skulle äta så händer det klassiska. Folk måste tjinga ett bord innan de går och ställer sig i kö för att få mat. Och vad händer? Jo, naturligtvis det att när vi kommer med våra brickor med mat så finns det inga platser. Istället sitter en ensam själ vid ett tomt bord med vantar och mössor utlagda på alla stolar. Fattar inte folk att logistiken bygger helt enkelt på att man tar sitt bord när man fått maten och så när man ätit klart finna plats för nya matgäster. Man planerar ju inte en servering för att ha bord även för väntande gäster.

HISS

Tack till de 2 tjejer som såg vårt dilemma. De hade just ätit klart och reste sig så vi fick ett bord.


Filmtajm

Idag inhandlade "Luftslottet som sprängdes. När vi var hos syster o Kjelle så blev han så sugen på filmen så han fick våran och vi åkte och köpte en ny på hemvägen.

Började titta på den vid 20-tiden och vad händer? Jo, det gamla vanliga. Vid 21-tiden så vill mina ögon inte vara med längre. Jag somnar som en stock.

Jag är ganska less på att inte kunna vara vaken och se en film. Känner mig så social.
Det var precis vad Stefan också tyckte. Han gick och satte sig vid datorn medans jag sov vidare.

Nu är det ombytta roller. Jag är uppe vid datorn och han ligger och sover. Vi har helt enkelt inte samma dygnsrytm. Men älsklingen hade fyllt på vedbaljan innan han la sig så jag slapp ut i kalla farstun imorse. TACK!


Vaken

Lördag idag och vem vaknar 6.30? Jo lilla jag förstås. Låg kvar en stund men sen tyckte jag att det var lika bra och gå upp och göra något istället för att ligga och tänka på det. Inte för det är så stora saker som skett man jag har tänt i pannan och laddad en maskin med tvätt. Plockat undan ren disk så nu kan jag ta itu med det som ska diskas.


Vintrigt Norrköping (foto syster)

Idag ska vi åka till Norrköping och shoppa. Jag vill titta på bl a gardintyg och så skulle jag behöva ett par nya jeans. har lite annat i huvudet också men får väl se vad det blir. Blir nog en tur till syster också för en fika. De skulle ha kommit hit i helgen men var tvugna att vara hemma och riva kakel och plocka ur köket eftersom målaren kommer till dem på måndag morgon. Men en fika har de nog tid till.

Önskar mina läsare en skön lördag!


*Underbara fredag*

Äntligen fredag och äntligen får jag se min älskade igen, och prata med honom.
Nu blir det fredagsmacka med öl ohj idag är det "På spåret" igen. Undrar om jag klarar att vara vaken hela programmet.

Nej nu ska vi slappa och mysa - Fredagsmys.


Ski(f)tarbeteDiss:
Jag vill dissa skiftarbete. Det känns som det inte blir ordning på nånting. Och jag får inte se mannen i mitt liv på flera dagar.

Hiss:
Att Bella varit hemma i flera dagar. Visst blir det lite oordning men det är det värt.Tur det finns bilder att titta på då man saknar sina kära.

Nya böcker

Just nu läser eller lyssnar jag inte på något. Jag har lagt in "Den orolige mannen" av Henning Mankell i min Ipod men har inte börjat lyssna än.Och så köpte jag en bok på rean för 19 ynka kronor som jag tycker verkar vara bra.


Och så fick jag en bok av mina arbetskamrater när jag fyllde år.Det värsta är att jag inte hittar tid att läsa. Förr läste jag nästan jämt. När jag åt, lagade mat, på toan, på bussen och framför allt när jag gick och la mig. Men nu tycker jag det är så mycket annat hela tiden och jag åker inet buss så ofta och när jag lägger mig så somnar jag ju oftast inom 2 röda.


Hmm

När jag inte har tid att blogga poppar det upp massa tankar i huvudet och nu när jag har tid så är det helt tomt i huvudet. Men kommer nog på nåt snart.

Det känns ju så att när nu när jag fått några läsare så ökar kraven på mig att hålla bloggen uppdaterad och försöka ge den lite kvalitet.

Nu ska jag laga mat så får vi se om det torkan släpper.Kolla datumet på bilden (070311)! Så lär det nog inte se ut i år det datumet.


Lunchprommis

Jag har varit dålig på att röra mig sista tiden men idag får det allt bli en lunchpromenad. Solen lyser och det droppar från taken. Men det blåser en del så långkalsongerna får nog åka på.

Köket

I helgen så blev det äntligen klart med alla köksluckorna. Alla handtag är på plats. Känns så himla bra att det är klart och jag är väldigt nöjd med resultatet. Känner mig lite stolt att jag fixade det även om det tog väldigt lång tid. Och jag är nöjd med färgen. Blev såå mycket ljusare i köket nu. Nu ska jag bara se till att få resten gjort också men det dröjer nog några veckor till. Men nu är jag pepp på att få det klart. 
Och för er som inte sett/kommer ihåg hur det såg ut innan


Äntligen

Äntligen kommer ett nytt inlägg. Har varit urkass på att uppdatera. Blev helt enkelt så frustrerad när det inte fungerade med länkarna till underkategorierna. Det fungerar fortfarande inte men nu tror jag att jag har förstått hur jag ska göra, tack Sara. Jag ska bara ha tid att ordna till det. Kanske hinner jag en bit på väg ikväll och så tänkte jag fortsätta imorgon.

Tänkte visa blommorna jag fick när jag fyllde år. I min ålder blir det mest pengar och blommor men det gör absolut ingenting eftersom jag gillar båda dessa saker.


Lilja och brudslöja av Bella


Tulpaner...


...i en fin tulpanvas av Stefan


Blandbukett av Johan o Erika


Kalla i kruka från Anders med familj


Och så en bild på sötaste gästen. Sandra 2,5 månad


Drömmen om MollyInatt drömde jag att Molly helt plötsligt var tillbaka. Stefan och jag satt nånstans hemma (jag minns inte var) och så såg vi en katt i ögonvrån. Trodde först att det var Siri men det stämde inte för katten hade vita tassar - Molly! Hon gick några steg och jag såg att hennes högra bakben var skadat. Sen vaknade jag.

Undrar om Molly ville säga nåt till mig i drömmen eller om det bara var just en dröm?

Nu är det lunch men ute är så slaskigt så jag känner inte för att gå ut idag.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus