Dop

Mitt i allt stök som blev den här helgen
(vi har också flyttat hem Bellas saker från internatet)
så har vi hunnit med ett dop.
Det var Stefans brorsdotter SANDRA som döptes.
Fint var det och massa god mat blev vi bjudna på.

TACK ANDERS o GINA!


Hemma

Idag kom Bella hem igen!
Vi är sååå glada allihopa!
Visserligen betyder det inte att hon bara blivit frisk helt plötsligt
men hon slipper vara i den trista miljön på sjukhuset.
Och hon har börjat äta igen. Springer här och är sugen på både det ena och det andra.

Vet inte riktigt vad de gjorde med henne där på sjukhuset.
Kanske var det den starka viljan att komma därifrån som fick henne att börja äta
och i kombination med sömn och mediciner så gav det resultat.
Vad är det som händer

Varning för långt inlägg. Läs bara om du känner att du verkligen orkar.

Den sista tiden har varit rätt jobbig men jag har inte velat nämna så mycket om det här i bloggen. Dels för att jag helst inte vill skriva om jobbiga saker, även om jag gör det ibland, och dels för att jag inte velat berätta om det men känner att det kan vara dax nu.

I mitten på april så tog Bella och Saras förhållande slut.
(Har ju nämnt att hennes möbler kom tillbaka hem).
Sedan dess har hon bott på internatet i skolan. 
Vi har inte träffats särskilt ofta men jag förstod ganska snart att hon mådde riktigt dåligt och föll in i det beteendet som hon hade för knappa 3 år sen. D v s hon slutade äta.

När hon var hemma helgen efter så åt hon knappast något och jag bönde o bad och sa att jag inte tänkte se på en gång till. Sen gick det några veckor utan att vi träffades. Förstod att det inte var bra men kände att det inte var så mycket jag kunde göra när hon var på skolan.
Pratade med hennes lärare och berättade om min oro.

Sen kom hon hem till Kristi Flygare. Uppskattade att hon var 6-8 kilo mindre än gången innan vi träffades.
Hon stannade bara över natten för att nästa dag fara iväg till Växjö. Kom hem igen på söndagskvällen nån timme innan det var dax att skjutsa henne till samåkningen tillbaka till skolan. Då var hon inte särskilt pratglad.

Jag pratade med hennes bästa kompis på skolan/internatet och hon försökte att få henne kontakta kuratorn på skolan men Bella ville inte.
Hennes lärare ringde och var orolig, hon ordnade en akuttid till en psykiatriker men Bella ville inte.

Sen förra lördagen åkte dom iväg till Polen, hela klassen. En resa som skulle ha skett i april men blev framflyttad p g a askmolnet. Bella var glad att komma iväg.

På tisdagskvällen ringer läraren och berättar att ambulansen är och hämtar Bella eftersom hon fått en psykisk kolaps och hyperventilerar och har kramper. Inga lustiga känslor i modershjärtat då. Hon kvicknar dock till och på natten är hon tillbaka på hotellet med sina kompisar. Man har konstaterat kaliumbrist. 
Stackar kompisar, de måste blivit skräckslagna.

På torsdagen möter jag Bella på Skavsta och hon följer med hem.
Hemma säger hon att hon ska bekämpa spökena och äta. Hon vill även ha hjälp från sjukvården. Hon äter en (mycket liten) portion mat och vi går ut i fårhagen.
Efter det så ringer jag mobila teamet eftersom hon inte klarar att göra det själv. Vi får åka in till akuten och prata med en sköterska. Hon ser att Bella verkligen behöver hjälp och ger henne en läkartid morgonen därpå.

Nästa dag är vi tillbaka. Man ser verkligen allvarligt på hennes situation och vill lägga in henne. Doktorn vill ha hennes medgivande men hon kan inte ge det. Då säger han att antingen låter hon mamma (alltså jag) skjutsa henne eller så skriver han ett vårdintyg (heter det så?) och då blir hon skjutad av polis. Inte så mycke ttill val.
Det slutar med att jag skjutsar henne. Ingen rolig resa. Och inget roligt ställe. Hun kan människor komma att må bättre på ett så deprimerande ställe.

Efter att hon installerat sig åker jag hem för att äta lite (hoppsan somnade en stund i solen), packa lite kläder o saker till henne för att sen åka tillbaka med det. Nu stannar jag ett tag och vi går till matsalen och hon äter lite. Sen spelar vi nåt sällskpsspel och lite kort. Hon duschar medan jag är kvar och sen måste jag lämna henne.

Idag ringer hon mig och är helt förtvivlad, hon vill absolut inte vara på det där hemska stället. Jag förstår hennne men inser samtidigt att hon måste bli där åtminstone några dagar. Känns som jag satt mitt eget barn i fängelse.

På eftermiddan åker jag, Erika o Johan dit. Hon blir så glad när vi kommer och får klappa på Erikas mage och känna hur babyn sparkar. Erika flätar hennes hår och hon får gå med oss ut och vi sitter i solen en stund. Erika sätter små Bellis i hennes fläta.

Erika o Johan åker och Bella äter smörgåstårta som jag haft med. Nästan hela biten. Sen kommer Stefan och vi går ut en stund igen. Sen sitter vi på hennes rum och pratar. Stefan har fått med en bladlus in som säger att han heter Veine. Han skojar med den och får oss alla att skratta och allt känns lite normalt en stund. 
Sen måste vi åka hem. Tungt att lämna Bella men hon verkar lite gladare just då.

Nu känns det som ett huller om buller i hela mig. 
Bella ångrar att hon sökte hjälp och berättade om sina spöken och om hur hon känner sig. Hade hon inget sagt så hade inte hamnat där hon är nu. Inte just nu i a f. Men kanske hade det blivit något mycket värre framöver.
Jag är glad att hon gjorde det i alla fall.

Och jag är glad över att vården agerade så snabbt. Jag hade förväntat mig att de skulle skulle kontakta typ psyk eller ätstörningsenheten och så skulle hon få vänta en eller ett par veckor innan hon fick komma dit och sen kanske ytterligare några veckor. Och jag är inte säker på att hon skulle klarat det.

Samtidigt känner jag mig skyldig på nåt sätt som, mot hennes vilja, tycker att hon måste vistas på det där hemska stället.


  


37 mmHujedamej vad det regnade igår.
Det började redan på natten innan och jag vet inte hur länge det höll på
men i morse när jag kollade regnmätaren så var det 37 mm i den.

Det var ruggigt inne när jag kom hem så jag tände i pannan men det fanns inte så mycket ved inne
 och jag ville absolut inte gå ut i ovädret så jag ledade upp de vedpinnar som fanns inne.

Vi har ett äppleträd som har sett svagt ut och vi har pratat om att ta ner det
men tyckte att et kunde få blomma först.
Och det gör det just nu. I söndags blåste det kraftiga vindar men trädet höll.
Men igår när jag kom hem hade det gett upp. Kanske blev det alldeles för tungt när alla blommor blev regnfyllda.GymmetGjorde ett återintåg i gymmet i måndags.
Hade inte varit där sen början av mars.
Det är konstigt det där med att träna. När det går en en tid så blir man lite rädd för att börja igen.
Jag trodde att jag inte skulle orka nånting.
Gick ner ett snäpp i belastning på alla maskiner utom rygg o mage (tyvärr).
Det kändes jättebra men blev lite för mycket för ryggen så nu har jag ont. Men vet ju att det bara är lite överbelastning som kommer att ge med sig om några dagar.
I morgon har jag tänkt att jag ska gå dit igen. Nu jäklar!


Smuts

Det gick fort att höra klart på "Mitt rätta jag". Dels var den inte så lång och dels så har den varit med mig mycket på promenader och trädgårdsarbete. Tyckte ju att den började rätt bra men sen blev det lite för mycket av samma vara. Den får en 3:a

Nu är nästa bok redan på gång.


Har försökt med denna en gång tidigare men då blev det något tokigt när jag la in den i datorn/spelaren men nu verkar det funka.

Jonas Wahl är framgångsrik advokat. Han har en stark och vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus. Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus.
Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition på TV perfekt och borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad, utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet.
Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner, men vem är det egentligen som är skamligt?
Smuts är en spänningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det är en skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll.


Ändebols gårdVarit en sväng till Ändebols gård.
 De hade säsongspremiär nu i helgen i samband med rabarberfestivalen.
Min avsikt var, framför allt, att köpa deras goda tomater men de var inte mogna än.
Det blev en gurka och en stor kruka basilika.
Hoppade tipspromenaden  p g a regnet.
Frotsatte till Ingvaldstorp (handelsträdgården) men där var packat med bilar så jag vände hem igen.
Åker hellre dit nån dag när det inte är så mycket folk.

Nu ser det ut som om molnen börjar skingra sig.
Ska gå ut och fixa lite.
Gödsla häcken kanske.
 Ja inte min, den är bred så det räcker, utan den som växer mot vägen.


Pingstafton

Vilken härlig dag det var.
Börajde med frukost inne för det hade regnat och var rätt fuktigt ute. Ingen större värme heller.
Medan vi avverkade frukosten framför TV:n så började solen titta fram.Shorts o linne åkte på och sen stod jag på huvudet i "stenröset".
 Det något slags stenparti som jag har anlagt för X antal år sen.
Där växer bl a prästkragar och det är jättefint men nu hade det blivit prästkragar överallt och det är inte riktigt vad jag tänkt.
Även gräset gillar att växa här. Just gräset är nog det jobbigaste att rensa bort.
Men nu är det borta och för tillfället ser hela planteringen lite öde ut men det blir nog fint om nån vecka.

Solen gassade på ordentilgt och linnet åkte snart av. Måste vara den varmaste dagen hittills.
Jag har blivit rejält solbränd på ryggen.Frammåt kvällen blev det grillpremiär. Jag vet, vi är inte särskilt tidiga med att grilla men när vi gör det så vill vi också kunna sitta ute och äta, utan att plocka på oss massa kläder.
Det blev marinerad ryggfile, klyftpotatis, såser och sallad. Mumma!Jag hade skördat första rabarberna och gjort en kaka av. Den avnjöts som efterrätt med vaniljvisp till.


UppmuntranNu mina kära läsare (allihopa) får ni ta och muntra upp mig med varsin kommentar!


Senaste dagarna

Det har blivit dåligt med uppdatering sista tiden eftersom tid/ork/lust har saknats. Inte allt på en gång men alltid något som hindrat mig.

I tisdags tog jag min vanliga lunchrunda. Kameran fick hänga med.

Väl hemma så blev det kaffe ute. Det är sådana här dagar man uppskattar trädgården.
Stefan går ner till sjön för att röja och jag rensar i ett par rabatter.På onsdagen är det mulet och åska på sina håll. Vi tar kaffet vid TV:n istället. Lite skönt det också efter att ha varit ute flera dar i rad.
Men sen klarnar det upp och jag går Bo Hage runt. Det är riktigt blött vid sjön och jag blir våt om både skor o strumpor.Torsdagen har vi räknat med att åka hem för att ta kaffe på uteplatsen igen men det blir ändrade planer. Carro har ramlat och slagit i huvudet så hon varit på akuten. Det blir att skjutsa henne till Trosa efter jobbet.
Jag föreslår fika i Trosa innan vi åker hem. Det var mååånga år sedan jag var i Trosa (förutom i Carros lägenhet). Väldigt söt liten stad. Hit vill jag åka i sommar.Vi tar mindre vägar hemmåt och det är verkligen fint ute nu. Hägg och slån blommar för fullt och det är en så frodig grönska.

När vi kom hem motionerade jag gräsklipparen. Då tycker man att en lite mindre trädgård kunde vara mer lagom.Så blev det fredag igen. Ganska trött efter en "tidig vecka". Dagen sniglar sig fram och till råga på allt får jag jobba längre. Logistiken ska ju stämma. Men jag slipper handla, det gör Stefan.

Tar lunchrundan med kameran igen och nu har det hänt grejer. Magnolian har börjat blomma.

och rhodedendron 


Väl hemma blir det slappa i solen med en cider innan det är dags för Tacos och Tequila.
 Det var tanken på just det som fick mig att härda ut idag.


I lurarnaHar just lyssnat klart på den här boken. Vet inte vad man kallar den för. Spänningsroman?? Den var rätt OK men jag kan ofta tycka att man diktar upp en historia som växer som en snöboll somm man rullar i snön och så ska an ta sig ur historien på nått sätt och då faller snöbollen sönder. Men helt värd att läsa eller lyssna på.
Ger den en stark 3:a.

Nu har jag laddad om spelaren och lysnar på .
Har inte kommit så längt ännu men gillar den verkligen. Ett litt annorlunda språk, mer pang på på nåt sätt. Och så tycker jag det är skoj att den berättas ur ett mansperspektiv. Annars är det ofta kvinnor i huvudrollen i den här typen av böcker. Magnus Kreppers lite hesa röst känns också rätt.

Efter en hård dag på det som knappt kan kallas ett jobb längre återvänder Nicke till sitt hus i det idylliska radhusområdet och snubblar rakt in i resterna av en massaker. Det tar honom inte lång stund att lista ut att det är hans kära hustru som vräkt ut hans mest älskade och ömtåliga samling av Dinky Toys-bilar och action-gubbar på uppfarten.Lika fort förstår han hur hon upptäckt ytterligare en av hans otroheter och den här gången verkar mer än hans leksakssamling sönderslagen bortom räddning.I ett slag välter Nickes tillvaro över ända och han kastas ut i ett kaos som bara blir värre för varje timme. Drömmen om att vara en glidare på topp förvandlas snart till en mardröm på botten. Först när Nicke lyckas utlösa en katastrof värre än alla andra blir en vändpunkt möjlig.
Mitt rätta jag är en bitsk och rolig bok om en ung man som med blindgångaraktig säkerhet lyckas göra allting fel. En underhållande moralitet i hög hastighet för en skedmatad sjuttiotalsgeneration.


Cykeltur

Dagen började med värsta dimman men sen klarnade det upp och blev härligt vårväder.
När vi kom hem blev det fika på uteplatsen. Så skönt i och vi kopplade verkligen av i solen.
Passade också på att ansa benen från hår. Imorgon blir det nog kortare jeans så jag ville få bort lurvet.

Sen tog vi oss en cykeltur.
Åkte mot Åkerö. Vi ville kolla hur mycket vatten det var vi bron. Är fundersamma på om det går att åka under där med båten men samtidigt så har vi ju inte båten i sjön ännu så det är ju inget bekymmer just nu. Det skulle kanske kunna gå att glida under om man duckar ordentligt.

 


Sen fortsatte vi en bit ut på Åkerö och prommenarade i strandkanten i solgasset.
På tillbakavägen svängde vi ner till Rallersta båtplats. Gick på den skrangliga bron över till Fruholmen och kollade bastun på Udden innan vi cyklade hemmåt.
Ingen lång tur men avkopplande och skönt.


Våren kommer verkligen med stormsteg och allt dött väcks till liv. Naturen fullkommligt exploderar.

Kiropraktorn

Idag har jag varit hos kiropraktorn så hon fick titta på min fot.
Hon berättade om hur ligament och muskler uppför sig. Ryckte i foten för att få bort låsningar i muskulaturen.
Hon gick också igenom kroppen i övrigt och sträckte ut nånting i höfter o rumpa plus att hon ryckte och knäckte min nacke på höger sida.

Med mig hem fick jag en balansplatta. Den ska jag träna på ett par gånger om dagen i 2 veckor plus att jag ska stretcha hälsenan genom att stå på ett trappsteg och "tappa ner" hälen. Sen lovade hon mig bättring. Får väl tro på hennes ord.


Ute hela dagen

Idag har vi varit ute i stort sett hela dagen.
Mamma dök upp här tidig eftermiddag. Blev en fika ute i vårsolen.
Sen klippte jag gräs, mamma räfsade lite och Stefan meckade med brevlådorna.
Sen var jag tvungen att gå in för att ordna med maten - högst ovilligt.

Efter maten tog vi en tur ner i hagen och hälsade på fåren.
Den här gången hade vi kex med. Kan ju säga att det var uppskattat.
Modern blev lite förskräckt när fåren anföll och höll på att ramla - gamla tanten.


Fåreherden med kex

Tror att det är bara tacklamm i år så den här lilla sötnosen kan väl få heta
 
Bäärit?!

Tillbaka igen blev det ost o kex. Men inte samma sort som fåren fick. De har sina egna. Såg också egenom bidlerna från Österrike. Visst blir man lite sugen på en resa igen.


Vi har vår

...i luften! Var har ni er?


Årets första frukost ute


Molly är med


och rosorna blommar

Nu har jag röjt av lite inne. Har toan kvar att städa. Sen blir det UTE hela dagen.
Det är såna här dagar man fattar varför man bor i hus med trädgård.


Väskor

Många tjejer, kvinnor, tanter är som galna i väskor.
Bland andra så är min syster och min mamma av den sorten.
Går man på stan så ska man in i nån väskaffär och där ska det klämmas och kännas.
Kollas så att det är de rätta facken, att remmen har rätt längd och så vidare.
Allra helst ska det inköpas nån väska också, då är lyckan total.
Detta fastän de har flera stycken som hänger/ligger där hemma.
Och det ska bytas väska vid olika tillfällen. Den ska matcha kläderna och variera i storlek efter behov.

Många har väldigt stora väskor och släpar med sig allt som kan behövas och lite till. Liten sminkväska, spegel, hårborste och ja.... jag vet inte riktigt vad det är de släpar på men när man lyfter väskan så kan man ju tro att det är guldtackor eller nåt annat massivt.

Jag själv tycker mest att väskan är något nödvändigt ont. Nåt man måste ha bara för att det inte finns tillräckligt med fickor på kläderna eller för att det inte är särskilt snyggt att ha plånbok, mobil, kamera och nycklar i fickorna.
Och det räcker alldeles utmärkt med EN väska.
Men nu var min väska en ganska trist en som jag nödköpte för en billig penning i höstas. Jo den har fyllt sin funktion men som sagt var den rätt trist.
Så när vi var till Åland hade jag bestämt mig för att kolla på väskor på båten.
Och det blev en liten en. Som jag tycker om.
Och Bella verkade gilla den så den blev väl godkänd.


Precis lagom stor för plånbok, kamera, mobil och nycklar.
Skulle jag nån gång inhandla ett läppstift så får nog det plats det också.

Jo jag skulle faktiskt vilja ha en lite större variant också. Det händer ju ibland att jag vill ha med ett paraply kanske några papper och vad det kan vara. Får väl se om jag hittar nnt jag kan vilja ha.
 Friis & Co får man ha det när man börjar närma sig 50? Tycker de har fina väskor.


Avslutning

Igår kväll var det avslutning för gummröran. Alla gummor med respektive var inbjudna.
 Vi skulle ha med oss paj och sallad. Det blev mycket gott att äta.
Började med en välkomstdrink och lite snacks.
 Sen gick vi loss på maten.

26 stycken var vi som hade det gemytligt på den inglasade altanenLillian hade skrivit en underfundig text till vår tränare som hon framförde tillsammans med sin man.

Sen blev det kaffe med blå tårtor (blått och vitt är ju Brobys färger).


Gott att dricka för de som ville


Kvällen fortsatte med allsång. Jag gillar ju verkligen när det kommer fram en gitarr och alla som vill lallar med. Men bastun lockade mig ännu mer så det blev en skön stund i bastun och bad i den 14° poolen. Förutseende som jag var hade jag packat ner handduk och bikini. Men den sistnämnda behövdes inte.  De  andra körde utan kläder och eftersom jag har svårt för att vara påklädd i bastun körde jag samma stil.

När jag klarat av bastun fanns det ost o kex framdukat. Smakade bra det också.

Det var verkligen en supertrevlig kväll. Ett stort TACK till Tommy o Pia som bjöd in oss alla.
Underbart att umgås med människor som bjuder på sig själva.
Nu ser jag fram mot puben i juni. Då hoppas jag att Stefan kommer med också.


Kristi Himmelfärd

Kristi himmelfärds dag=ledig dag. ...och regn.
Blir till att få lite gjort inne. Hade tänkt klippa gräset idag men det får vänta.
Jag är ledig imorgon också men Stefan jobbar (12-16). Då har jag också tänkt få en del gjort här hemma. Ligger verkligen efter både ute och inne.

Nu ska jag sy om gardinlängderna jag köpte till vardagsrummet. Sen tvätta fönsterna på insidan och hänga upp de nya gardinerna. Om vädret är bättre imorgon (vilket jag verkligen hoppas) så ska jag tvätta utsidan. Innanfönsterna får sitta kvar över sommaren.

Sen ska jag göra en paj och lite sallad och ta med mig hem till Pia o Tommy där gympagänget ska ha avslutning. Stefan är också bjuden men väljer att stanna hemma. Tror att det kommer att bli en väldigt trevlig kväll. Undrar om man ska plocka med badkläder om det blir bad i tunnan? Varma kläder också kanske. Har ingen aning om var vi kommer att sitta, ute eller inne. Är ju inget uteväder direkt men med tak och lite värmare så kanske det går.
I fredags hade jag namnsdag. Stefan överraskade med fina rosor och otroligt nog så är de ännu finare efter 1 vecka. De brukar ju alltid dö för mig.


Bäää

Tog en tur ut i hagen idag för att titta på fåren med sina lamm som har kommit nu.


Vackert väder idag...


... men fortfarande kallt


Tackorna med sina lamm


Två små sötisar

Kolla in den ljusgråa i mitten med vitt huvud. Så himla söt!

Imorgon blir det till att köpa kex så de vill vara kompis med mig sen.


Våren som kom av sig

Undrar var den härliga våren tog vägen? Nu har snart halva maj gått men vinterjackan hänger med. +5 grader när jag kom ut från jobbet. BURR!!
Sommar, känns väldigt avlägset.


Idag har jag jobbat med min nya dator och jag är verkligen supernöjd. Det är en del saker som skiljer sig lite åt men efter lite pulande så har jag fått ordning på det mesta. Bara min mail som inte är igång än. Det kan vara lite bökigt i jobbet men fixar sig ändå. Mina kollegor har ju sina mailboxar igång.  Och vad snabb den är. Förut fick jag alltid vänta en stund när jag körde simuleringar men nu går går det jättefort. Vi kan nog bli riktigt goda vänner.


Var iväg till frissan idag igen. Hon färgade hår o ögonbryn. Plockade brynen också och så friserade hon till mig. Klippte också lite som hon tydligen missade sist. Det blev jättera och jag fick beröm av bl a chefen när jag kom tillbaka.

Hemma blir det inte mycket gjort. Tycker kvällen bara försvinner med matlagning, telefonsamtal och så en liten stund här vid datorn och lite TV. Fick köra in en kärra med ved också. Trodde ju att vi ksulle kunna sluta elda snart men inte då. Tur att vi beställde så pass mycket ved som vi gjorde.

Om ni tycker det ser konstigt ut med text o bild så är ni inte ensamma. Jag lyckades centrera bilden men inte texte och när jag skulle vänsterställa bilden så går inte det.

Åland

Igår bar det iväg till Åland. Det var personalföreningen på Stefans jobb som ordnade resan.
Dom brukar ordna 1 eller 2 ålandsresor om året. Förra året blev det ingen för mig. Den ena gick i juli när vi var på semeter. Den andra i oktober när jag hade annat för mig. Stefan åkte med en kompis då istället.


Stefan laddar

När vi bokade oss på resan för sådär 2 månader sen trodde jag ju att det skulle vara lite sol och värme. Kanske sitta på soldäck och gassa. Men det gick så bra att vara inne hela tiden också.


På väg

Mycket god mat var det. Kanske lite för mycket för jag blev lite dålig efter maten. Till slut gick jag till hytten med världens hjärtklappning och ett lätt illamånede. La mig och vila knappt en timme. Sen letade jag upp sällskapet igen till Stefans stora förvåning och vi höll igång till framåt halv 3-tiden.

En himla massa folk som festade loss var det.

När vi bokade resan hade vi ingen aning om vilka som spelade och ev underhållning. Därför blev det en positiv överraskning när vi tidigare i veckan kollade programmet och upptäckte att Caroline af Ugglas skulle uppträda. Jag är ju ett fan av henne.


Caroline poserar

Först signerade hon i skivor men jag har ju redan skivan så jag nöjde mig med att ta en bild av henne. Sen höll hon en spelning. Hon hade även musiker med sig. Bl a en stråkkvartett och det var väldigt bra. Har ju hört låtarna ett antal gånger tidigare men live är en helt annan sak. Hon berättade också lite historier runt låtarna. 


Caroline in action

Det blev lite shopping i Taxfreen. Öl o lite annat dricka, lite godis, en mascara och handväska till mig.

Somnade gott på bussen hem och här har det inte blivit mycket gjort sen vi kom hem. Kommer inte att bli något gjort heller utan jag kommer att krypa i säng tidigt. Gamla tanten är inte van vid nattliv.


Äntligen fredag

Idag kändes det som en lång jobbardag. Blev nån timme längre än vanligt också. Ibland måste man rätta in sig i logistiken. Särskilt när man har en bit till jobbet.
Den veckan när vi går upp så där tidigt så är jag rätt trött när fredagen kommer.Idag kom min nya dator. Men alla installationer var inte klara innan jag skulle gå hem så jag fick aldrig prova den. Det ska vara en data med mycket power i eftersom vi kommer att jobba mer 3-dimensionellt framöver. Det blir också Windows -07 i den. Datasnubben sa att alla andra kommer att bli avundsjuka på min dator. Jag undrade om det inte är jag som kommer att bli frustrerad men han lovade att jag skulle bli nöjd.
Längtar nästan lite till måndag när jag ska få starta upp den.

Ikväll blev det Tacopaj och ett glas rött till det. Finns lite vin kvar som jag tänkt ta till "så ska det låta". Frågan är bara om jag håller mig vaken tills dess.

Imorgon ska vi iväg till Åland. Kanske borde kolla lite på vad jag kan tänkas ha på mig. Finns inget riktigt som jag känner för men det gamla får väl duga.

HA EN UNDERBAR HELG!


Nominering till sovmorgon.

I morse hörde jag att man kan nominera både sig själv och andra till att vinna en "Sovmorgon från Hemtex". Det finns nog många som skulle behöva en sovmorgon nån gång. Men jag kom genast att tänka på Lina som bloggar på ninninusens.blogg.se. Hon om någon, borde vara värd en sovmorgon. Och det tänkte jag innan jag läst hennes senaste inlägg. Efter att ha läst det så stärktes mina tankar verkligen. Så jag gjorde slag i saken. Så här lyder min nominering:

Min nominering till tävlingen är nog lite annorlunda. Jag vill inte nominera mig själv utan Lina som har en blogg som följer. http://ninninusens.blogg.se/
Om man läser hennes blogg är det lätt att förstå varför hon borde få en sovmorgon.
Lina är 24 år och har tillsammans med sin sambo 2 barn på 3 och 1,5 år. Hon har nyligen börjat jobba efter att varit mammaledig. Hennes sambo jobbar ofta natt och då får hon ta hand om barnen själv. Och hennes barn är VÄLDIGT morgonpigga. De vaknar ofta runt 4-tiden och tycker det är dags att gå upp då.
Förutom sitt vanliga arbete så driver Lina, tillsammans med en kompis, ett företag på nätet. Hon håller också på att ta Taxi-körkort för att kunna köra extra.
I sommar kommer hon att ha 2 jobb och jobba mer än 100%.
Dessutom renoverar och fixar hon en massa hemma, både ute och inne, bakar och tar hand om sina barn och sin sambo.
Samtidigt har hon kämpat med sin vikt och gått ner c:a 20kg.
Lina är en fantastisk tjej och som sagt, jag kan inte se någon mer värdig vinnare av en sovmorgon.
Jag har inga mer personliga uppgifter om Lina mer än hennes blogg och en mailadress men det går säkert bra att kontakta henne den vägen. ssnnuutttaann@gmail.com

Vårfin

I måndags var jag till min nya frisör. Igen!
Det var mitt andra besök hos Ilham som driver

Ilo´s Frisör & skönhetssalong

Eftersom jag blev väldigt nöjd förra gången så återvände jag.
Ilham inte bara klipper och färgar, utan hon urför också bl a hårborttagning, make-up och healing.

Om man vill göra flera olika saker så kan man få ett bra paketpris. Hon håller för övrigt redan bra priser.

Just nu har hon en kampanj för att locka fler kunder till sin salong. För 750:- blir du klippt, får slingor i håret och ögonbrynen plockade och färgade. Passa på och gör dig lite vårfin!

Boka en tid hos Ilham. Du hittar henne på Västra Trädgårdsgatan 14 (bredvid Surprice) i Nyköping.
Telefonnr 0155-216565


Gräsklipparen

Idag har vi invigt gräsklipparen.
Fick ju börja med att packa upp den. Spännande!


Stooor kartong
Men glädjen fick sig en törn när vi upptäckte att ratten för att skruva fast handtaget var trasig.
Det är vid sådana här tillfällen man ångrar att man handlat på annan ort.


Trasig ratt (skruv)

Skulle vi kunna använda klipparen idag eller skulle vi bli tvunga att åka tillbaka med den.
Det blev att ringa affären. Jo, dom hade ju flera på lager så det var bara att komma in med den.
Men hallå! Ska ni inte kunna ta och skicka bara ratten? Efter en stund återkom Erika, som hon hette, och sa att de skulle ordna med en ny ratt med posten. Så "vi" fyllde på olja och bensin.


"Vi" fyller på olja


Det var lite så som Stefan besparade att den går lite för långsamt för hans tempo. Men om man bara faller in i maskinens fart så var det väldigt smidigt. Nu slipper man bli alldeles svettig av att baxa runt med den gamla Klippon. Och vill man ha lite extra träning kan man ju koppla ur drivningen. Då blir den verkligen tungkörd.


Stefan in action


Norrköping

Ville göra lite mer uppdateringar men eftersom den här datorn är värre en en snigel så blir det som det blir. Tålamodet tryter men framför allt tiden.

Igår, efter jobbet åkte vi till Norrköping för att titta på gräsklippare.
Vi inte bara tittade utan köpte en också. Vi har ju varit så veliga över vad vi ville ha.
Nu blev det i alla fall en självgående Stiga.

Sen fortsatte vi till MediaMarkt och köpte nya telefoner. Vi har haft 2 st olika sladdlösa varianter. Den ena går det inte att svara i (ibland) och den andra kan man inte ringa från. I alla fall inte om man måste trycka på siffran 2.
Men nu blev det två nya. Den ena med basenhet och den andra med laddstation. Nu kan vi ringa internt också, t ex från nedervåningen till övervåningen eller innifrån och ut i trädgården.

När vi ändå var i Norrköping så blev det en kopp kaffe och lite prat hos syster o Kjelle innan vi åkte hem.


Härliga söndag

Idag blev vi klara med stora gräsmattan. Hann också ta längs med utsidan av häcken.


Premiärhängning utomhus

Sen bytte vi om och åkte till Ekenäs. Var nyfiken på att kolla in handelsträdgården där men måste säga att det var lite av en besvikelse. Om man är ute efterpelargoner kan jag rekomendera det stället, för där fanns massor av alla de sorter. Men jag kommer nog att hålla mig till Ingvaldstorp och kanske en tur till Valla också.

Vid Ekenäs (i den gamla kvarnen) finns ett café.  Det skulle testas och vi avnjöt kaffe och chokladfudgepaj ute i solskenet. Som tur var blåste det inte särskilt mycket där, för annars har vindarna varit kalla idag idag.
På söndagarna händer det att Stefan står för maten och det gjorde han idag. Rotmos och köttkorv blev det. Gott och himla skönt att slippa matlagningen för en dag.

Tog en kvällsprommenad mot Bo Hage. Min fot kändes riktigt bra till att börja med men efter att ha traskat genom skogen började den protestera. Det blev att vända hemmåt igen och längs med vägen (på jämnare underlag) den här gången.

Nu är deklarationen avklarad. Varför ska man alltid vänta in i det sista. Är ju ganska enkelt och smidigt när man kan göra den via nätet. Jag hade kvarskatt men efter reseavdraget så hamnade jag på plus. Vi brukar använda skatteåterbäringen till att betala veden med men i år så lär det inte räcka till. Blir till att gräva djupt i byxfickorna.

Ja just ja. När vi kom hem så hade någon av våra duktiga katter släpat en en rejäl sork och lagt på hallgolvet. Stefan knäppte en bild på den och för att få en uppfattnign om hur stor den var så la han mobilen bredvid.


Ny bokEfter mycket envist arbete har jag lyckats installera iTunes och lagt in i alla fall de 2 första skivorna av den här boken i min Ipod.
 

Jack Reacher har bestämt sig för att resa diagonalt över USA, från Maine till Kalifornien.
Just nu befinner han sig i Colorado, mitt emellan städerna Hope och Despair. Det enda som skiljer dessa sömniga hålor åt är några kilometer tom enslig väg.
I brist på lift promenerar Reacher in i Despair. Allt han vill är att få något att äta i väntan på ny skjuts. Men istället hamnar han i trubbel med stadens polis som vill åtala honom för lösdriveri om han inte frivilligt lämnar staden. Då Reacher vägrar går poliserna mer handgripligt till vägar de kör honom till stadsgränsen och lämnar honom där.
Det skulle de aldrig ha gjort!
Reacher har inget jobb, ingen adress, inget bagage. Han har inget förutom en jäkla envishet. Och nu har poliserna gett sig på fel person.
Uppenbarligen har Despair någonting emot främlingar och Reacher bestämmer sig för att ta reda på varför.

Får se vad jag tycker om den.

Nu ska jag räfsa. Idag skiner solen fast det var kallt imorse. Hoppas den har värmt på lite nu.

Igår, efter allt räfsande, lyxade vi till det lite innan maten.


Bubbel o jordgubbar


Räfsa+iTunes

Idag har vi räfsat.... och räfsat.... och räfsat.
Jag hade ju hoppats på att vi skulle bli klara med stora gräsmattan men vi orkade inte riktigt.


Stefan in action


Nästan hela klar...


...bara lite i ena hörnet kvar...


...och så på utsidan av häcken.


Just ja, det här hör visst också till oss


Hittade fina violer i gräsmattan...


...och gullvivor i rabatten

Nu har Stefan sin "lördagsstund med öl o Jäger eller vad han dricker. Plus nötter och nån musikvideo.
Det ger mig tillfälle att sitta vid datorn med gott samvete.

Har försökt ladda ner iTunes i denna gamla dator men det gick inte bra eftersom den inte har utrymme/kapacitet för programmet. Så jag försökte att ladda ner det i Stefans dator och det har jag gjort men nu hittar jag det inte så jag kan packa upp det. Får be honom om hjälp sen men vill inte störa honom nu när han har sin kvarlitetstid.

Ooh vad jag saknar min dator!

Jag som hade tänkt lägga in en ny ljudbok i min Ipod. Det var längesen jag lyssnade på nåt och jag känner att jag verkligen vill lyssna på en bok nu. Det ger mig lust att ta mig ut på promenader när jag samtidigt får höra på en bok.


PS. Tur att jag har gott om tid och ett stort tålamod. Världens segaste internet+världens segaste dator är ingen bra kombination för stressade människor.


Lördag morgon

I morse vaknade jag vid 7 av att Molly gick runt och rev bland det hon kunde hitta (bl a i bokhyllan) och jamade. Hon har lärt sig av Siri hur man ska få uppmärksamhet på morgonen.
Som vanligt var jag kissnödig så det var lika bra att gå på toa och samtidigt öppna kattluckan och ge vilddjuren mat.Nu är jag ganska pigg men tycker att det är ju ändå lördagsmorgon och då kan man väl ligga lite längre. Är lite rastlös så jag tar och läser en novell i en tidning. Då blir jag trött igen och somnar om. Sen vaknar jag vid 9 tröttare än nånsin. Varför gick jag inte upp vid 7 för?

Nu är frukosten avklarad. Ska ta på mig och ut i trädgården. Gräset växer och vi har inte hunnit räfsa klart gräsmattan. Så det är bara att sätta fart. Hjälps vi åt så ska vi nog kunna bli klara idag. Bara det inte börjar regna.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus