Carina

Oskuld och erfarenhet

Kategori: Läst o lyssnat

Det finns väldigt mycket deckare och jo jag gillar deckare men ibland vill jag ha något annat.
Just nu är det den här som går i spelaren och nu känns det genast roligare att lyssna igen.
Återkommer med ett utlåtande när jag hört klart.



Året är 1792. Frankrike skakas av revolutionen. I England växer fabrikerna upp och storstadslivet i London präglas av trängsel och fattigdom, men också av nöjen som cirkus, parader och fyrverkerier.

Hit anländer stolmakare Thomas Kellaway med sin familj för att arbeta som snickare åt den store Philip Astley och hans cirkus. De kommer från en lantlig miljö och det tumultartade, hårda storstadslivet påverkar dem alla. Men det är sonen, Jem, som snabbast anpassar sigtack vare den växande vänskapen med Londonflickan Maggie – en överlevare med en mörk hemlighet.

Jem och hans syster Maisie lär också känna den märklige mannen i grannhuset – diktaren och konstnären William Blake. Han ses som en udda figur, inte bara för sina dikter och bilder,utan också för att han är öppen anhängare av den franska revolutionen.

Men mångafaror lurar också i ett dimmigt och skoningslöst London. Det blir uppenbart för dem alla – både den egensinniga, erfarna Maggie och de två oskuldsfulla syskonen från landet.

Tracy Chevalier har med sina historiska romaner nått en stor publik över hela världen. Hennes genombrott, Flicka med pärlörhänge, har sålts i mer än 100000 exemplar i Månpocket.

Kommentera inlägget här: