Carina

Raggisar

Kategori: Handarbete

Idag gjorde jag klart mina finraggisar. Dom här blir mina gå-bort-sockor.
Dom var nästan klara, hade bara avmaskningarna på vid tån kvar på andra sockan, när Melvins traktortröja kom emellan. Och sen började jag virka på en sjal. 
Nu har jag ett par andra projekt jag vill igång med men kände att jag behövde gör klart nåt först så att det inte blir för många ufon (unfinished objects). 

(null)


Traktortröjan är för övrigt färdigstickad. Ska bara fästa trådar och sy det sista.

Träningsrapport vecka 26

Kategori: Träning

Det har ju varit lite si och så med träning under senvinter och vår. Men nu försöker jag hitta tillbaka. Det går trögt, har inte precis vilat mig i form. Dessutom lagt på mig mågra kilon och det hjälper ju inte till direkt. Men det finns mycket att jobba med. Och kroppen känns riktigt bra förutom att jag då tappat i både kondition och styrka. Men den gör inte ont, mer än träningsvärk då. 

På väg till midsommarfirandet i Lidköping så stannade vi vid Odensbacken Konditori där jag bestämt träff med en Springande tjej som jag träffat på Facebook. Lena är en stor inspiratör på Facebook och det var jättekul att träffa henne. Det blev en del prat om både träning och kost. Tiden gick alldeles för fort och jag hoppas att vi kan få till fler och längre möten framöver. Jag fick en nytändning efter vårt samtal. 

På vägen hem blev det ett stopp på Intersport och både jag och Stefan köpte nya löparskor. Det blev ett litet nytänk för mig då jag på inrådan av försäljaren köpte ett par för pronation. 

(null)

Och i veckan har jag fått till följande:
  • Måndag morgon, löpning 3,3 km
  • Tisdag, styrka på gymmet:
Vadpress 20 kg 3x15
Marklyft kettlebell 20 kg 3x10
Excentrisk tåhäv 20 kg 3x15 hö+vä
Knäböj balans 2x8 hö+vä
Hälstuds 3x30
Sidosteg med gummiband 3x10 vä+hö
4-punkt 60 sek
3-punkt 30 sek hö+vä
Hopprep 60 sek
Core 12,5 kg 2x15 pust hö+vä
Balans buzo 30 sek hö+ vä
Chin-up 2*7 56 kg
  •  Torsdag morgon, löpning 3,8 km
  • Söndag eftermiddag löpning 5 km med lite löpträningsövnimgar vid varje km. Det blev , tripping, skipping, saxning och baklängeslöpning. 
(null)

Midsommar

Kategori: Fest

Årets midsommar firades på sedvanligt sätt. Samma plats som de senaste två åren, i stort sett samma mat, samma människor och typiskt midsommarväder. Fast undrar om inte det här var en av de kyligaste midsommaraftnar vi haft. Men midsommardagen var fin. 
I övrigt stod fotbollen högt. Sverige-Tyskland på midsommardagen. Jag hade tippat 1-1 men så sprack ju det i sista minuten när Tyskland fick frispark och satte den. Nu har det ju ordnat upp sig ändå och Sverige är vidare till 8-delsfinal och Tyskland är ute ur matchen. 
Blev inte många bilder tagna men några fick jag till. 

(null)
Grått och regnigt på vägen dit. Det här är i Laxå.

(null)
Etta

(null)
Tältresning

(null)
Årets version av matjesilltårta

(null)
Ingrid midsommarfin 

(null)
Och en vanlig enkel jordgubbstårta (Den stora hann vi äta upp innan jag fotade)

(null)
Fika på midsommardagen 

(null)
Skokoden