Carina

Kråkflickan

Kategori: Läst o lyssnat

 
Psykoterapeuten Sofia Zetterlund utreder två klienter: Samuel Bai, barnsoldat från Sierra Leone och Victoria Bergman, en kvinna mitt i livet, bärande på ett stort, oläkt sår från barndomen. Två olika människor med samma problematik: de visar båda tecken på multipla personligheter.

Samtidigt hittas en ung pojke död i ett buskage. Kroppen är svårt sargad. Han är av utländsk härkomst och ärendet får låg prioritet då pojken saknar historia.
Kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg och terapeuten Sofia ställs inför samma fråga: hur mycket lidande kan en människa utsätta andra för innan hon själv upphör att vara människa och blir ett monster?

När de två kvinnliga utredarna dras alltmer till varandra kommer svekets krafter att hota även äppelträdsidyllen i Gamla Enskede.
Kråkflickan är en stark spänningsroman som handlar om svek och vad sveket kan göra med oss människor. Kråkflickan är första delen i trilogin om Victoria Bergmans Svaghet.
 

Det här är bra, otäckt bra. Men lagom som det börjar bli ruggigt bra så tar det slut. Blev väldigt besviken först men så kom jag på att det ska vara en triologi. Bara att vänta på nästa då.
 
Det verkar ligga i tiden att hoppa i tiden. Jag som börjar vara gammal har lite svårt att hänga med ibland.
Men jag försöker och ibland går det bra, ibland sämre. Men just nu känns det som jag uppskattar böcker, filmer och TV-serier där allt händer i kronologisk ordning.
 
Ger Kråkflickan 4/5. Stark 4:a
Kommentera inlägget här: